Üllő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2021. (VII.7.) önkormányzati rendelete

a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 4/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 07. 08- 2021. 07. 08

Üllő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2021. (VII. 7.) önkormányzati rendelete

a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról szóló 4/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Üllő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló többször módosított 1993. évi III. tv. 132. § (4) bekezdés g) pontjában foglalt felhatalmazás alapján következőket rendeli el:

1. § A pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról, valamint a személyes gondoksokást nyújtó ellátásokról szóló Üllő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete 18/B. § (1) bekezdése a következő c) és d) ponttal egészül ki:

(Üllő Város Önkormányzata eseti jelleggel veszélyhelyzeti rendkívüli települési támogatást nyújt a koronavírus- járvány miatt a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került személyek és családok részére az alábbi feltételek együttes fennállása esetén:)

  • „c) kérelmező munkaviszonya igazoltan a koronavírus-világjárvány hatása miatt a munkáltató felmondásával szűnt meg és
  • d) a kérelmét a munkaviszony megszűnését követő 1 hónapon belül benyújtja.”

2. § A pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról, valamint a személyes gondoksokást nyújtó ellátásokról szóló Üllő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete 18. § (3) bekezdésében a „havonta” szövegrész helyébe a „negyedévente” szöveg lép.

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a kihirdetését követő második napon hatályát veszti.