Szentlőrinckáta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (III. 2.) önkormányzati rendeletének indokolása

a választott tisztségviselők juttatásairól

Hatályos: 2022. 03. 03
a választott tisztségviselők juttatásairól
Végső előterjesztői indokolás
ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS
Szentlőrinckáta Község Önkormányzat Képviselő- testülete a 10/2019. (XI.4.) számú önkormányzati rendeletben szabályozta a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíját. A rendeletet a veszélyhelyzetre való tekintettel Szentlőrinckáta Község Polgármestere a 7/2020. (V.13.) számú rendeletével hatályon kívül helyezte.
Az önkormányzat 2022. évi költségvetésének tárgyalásakor ismételten felülvizsgálatra kerültek a választott tisztségviselők juttatásai, melynek eredményeként ismételten betervezésre került ez az összeg.
A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontja alapján felhatalmazást kap a helyi önkormányzat képviselő- testülete, hogy rendeletben határozza meg a az önkormányzati képviselőnek, a bizottsági elnöknek és tagnak, továbbá a tanácsnoknak járó tiszteletdíjat és természetbeni juttatást.
RÉSZLETES INDOKOLÁS
A 1. §- hoz
A Szentlőrinckáta Községi Önkormányzat választott tisztségviselőinek juttatásait tartalmazza, külön a képviselő, a bizottsági tag, valamint a bizottság elnökének tiszteletdíját.
A 2. §- hoz
A tiszteletdíj megfizetésének részletszabályait tartalmazza.
A 3. § -hoz
A képviselő-testülete tagjainak és az állandó bizottság tagjainak munkavégzéséhez szükséges irodai eszközök ingyenes használatát szabályozza.
A 4. § -hoz
A hatálybalépésről rendelkezik.