KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 19/2014(XII.11..)

A helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról

Hatályos: 2019. 11. 09

KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 19/2014(XII.11..)

A helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról

2019.11.09.

Tápióbicske Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a.) pontjában, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény (Mötv.) 42. §-ában biztosított jogkörében eljárva, figyelemmel az Mötv. 35. §-ában foglaltakra, a képviselői munka megbecsülése érdekében a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról az alábbi rendeletet alkotja.

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed Tápióbicske Község Önkormányzat (a továbbiakban: önkormányzat) képviselőjére, az önkormányzat képviselő-testülete bizottságainak tagjaira és nem képviselő tagjára.

(2) Az önkormányzati képviselő a település egészéért vállalt felelősséggel képviseli a választóinak az érdekeit. Az önkormányzati képviselők jogai és kötelességei azonosak, melyet az Mötv. 32. § (2) bekezdése határoz meg.

(3) A képviselőt és a bizottság nem képviselő tagját megválasztásának időpontjától képviselői munkájáért megbízatása megszűnéséig tiszteletdíj illeti meg.

2. § A képviselők havi tiszteletdíja bruttó 52. 000,- forint. (alapdíj)

3. § Ha a képviselő bizottságnak tagja, a havi tiszteletdíja az alapdíjon felül – több bizottsági tagság esetén is – az alapdíj bruttó 7800,- forinttal növelt összege.

4. §1 A bizottság nem képviselő-testületi tagjának havi tiszteletdíja bruttó 20 000,- forint.

5. § (1) A kötelezettségeit megszegő képviselő tiszteletdíja megvonható vagy csökkenthető a Szervezeti és Működési Szabályzatban meghatározottak szerint.

(2) A Pénzügyi Bizottság elnöke évente legalább egyszer megvizsgálja a juttatások jogszerűségét.

(3) Az elszámolás kéthavonta, utólag történik a második hónapot követő 3.-áig folyószámlára történő utalással.

6. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) A kihirdetéssel egy időben hatályát veszti a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról, szóló 6/2006. (XII.14) rendelet.