Tápióbicske Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat és intézményei 2017. évi költségvetéséről

Hatályos: 2017. 03. 01- 2022. 12. 30

Tápióbicske Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelete

Az Önkormányzat és intézményei 2017. évi költségvetéséről

2017.03.01.

Tápióbicske Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói jogkörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX: törvény 120. §. (1) bekezdés a) pontjában meghatározott Pénzügyi Bizottság véleményének kikérésével Tápióbicske Község Önkormányzata és intézményei 2017. évi költségvetéséről a következő rendeletet alkotja.

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed:

a Képviselő-testületre és annak bizottságaira,
a Tápióbicske Község Önkormányzatára,
a Tápióbicskei Polgármesteri Hivatalra,
a Tápióbicskei Gyermeklánc Óvodára,
a Polgármesteri Hivatal pénzügyi ügyintézőire,
továbbá a Képviselő-testület, illetve a bizottságok által megállapított támogatásokra és kedvezményezettjeire.
(2) Az alábbi költségvetési szervek a költségvetési rendeletben külön-külön elemi költségvetést alkotnak:
I. Tápióbicske Község Önkormányzata,
II. Tápióbicskei Polgármesteri Hivatal,
III. Tápióbicskei Gyermeklánc Óvoda.
II. Fejezet

Az Önkormányzat főbb gazdasági mutatói

1. § (1) A Képviselő-testület Tápióbicske Község Önkormányzata 2017. évi költségvetésének főösszegét 393 656 ezer Forintban hagyja jóvá az 1. számú melléklet szerint.

(2) Az Önkormányzat a költségvetési évet követő további három év költségvetésére készült prognózist

2017. évre 320 000 e Ft
2018. évre 320 000 e Ft
2019. évre 320 000 e Ft
bevételi és kiadási főösszeggel szerint hagyja jóvá.
(3) A Képviselő-testület az Önkormányzat által a költségvetés végrehajtása kapcsán realizált működési jellegű többletbevételeit a költségvetés esetleges forráshiányának csökkentésére fordítja.

Költségvetési bevételek és kiadások

3. § (1) A képviselő testület az önkormányzat 2017. évi előirányzatait

Költségvetési bevételeit (B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7) 384 932 e Ft
Költségvetési kiadásait (K1, K2, K3, K4, K5, K6, K7, K8) 177 261 e Ft
Költségvetési egyenlege 207 671 e Ft
Finanszírozási bevételeit (B8) 9 000 e Ft
Finanszírozási kiadásait (K9) 216 671 e Ft
Finanszírozási egyenlege - 207 671 e Ft
Bevételi és kiadási főösszeg 393 932 e Ft
Bevételek:
működési bevételek (B1, B3, B4, B6) 384 932 e Ft
felhalmozási bevételek (B2, B5, B7) 0 e Ft
finanszírozási bevételek (B8) 9 000 e Ft
Kiadások:
működési kiadások (K1, K2, K3, K4, K5) 154 096 e Ft
felhalmozási kiadások (K6, K7. K8) 23 165 e Ft
finanszírozási kiadások (K9) 216 671 e Ft
előirányzat csoportok, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 1. számú melléklet szerinti részletezéssel, míg a 2017. évi állami hozzájárulás összegét jogcímenként a 2. számú mellékletben foglaltak szerint állapítja meg.
(2) Az intézmények 2017. évi bevételi és kiadási előirányzatait előirányzat-csoportok és kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a 3. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(3) Az önkormányzatnál foglalkoztatottak engedélyezett létszámát és a közfoglalkoztatásban résztvevők tervezett létszámát a 4. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(4) Az önkormányzat és a Tápió-vidéki Többcélú Kistérségi Társulás által közösen fenntartott intézmény üzemeltetésével kapcsolatos együttműködési megállapodás szerinti működési célú pénzeszköz átadásokat az 5. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(5) A 2017. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak tervezetéről az előirányzat felhasználási/likviditási tervet a 6. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(6) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyeletekből adódó kötelezettségeinek alakulását a 7. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(7) Az igénybe vehető mentességek és kedvezmények várható összegét a 8. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(8) Az önkormányzat bevételeit és kiadásait kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 9. számú melléklet szerint hagyja jóvá.
(9) Az önkormányzat és intézményeinek 2017. évi elemi költségvetését a 10. 11. 12. számú melléklet tartalmazza.
(10) Az önkormányzat a kiadások között 0 Ft általános tartalékot állapít meg.
III. Fejezet

A költségvetés végrehajtására vonatkozó szabályok

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a Polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a Jegyző a felelős.

(2) Az önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért és szabályszerűségéért a Polgármester felelős.

(3) A helyi önszerveződő közösségek részére tervezett előirányzatok felhasználásáról a képviselő testület dönt. Az évközi előirányzat-maradványok hivatali kezdeményezésre csak a képviselő testület jóváhagyása után használhatóak fel.

(4) A pénzügyi ügyintéző a költségvetési rendelet tervezet benyújtását követő 30 napon belül az intézmények vezetőivel történt egyeztetés alapján köteles elkészíteni az intézmények elemi költségvetését.

(5) Az intézmények az éves költségvetésüket:

- az Alapító Okiratokban előírt, illetve engedélyezett, valamint a szervezeti és működési szabályzatban részletezett feladatkörökben és kötelezettségek mellett,
- a szakmai hatékonyság és gazdaságosság, a vagyon rendeltetésszerű használata követelményeinek érvényesítésével,
- a gazdálkodási és számviteli, továbbá a belső ellenőrzési előírások betartásával kötelesek végrehajtani.
(6) A költségvetési gazdálkodás a bevételi előirányzatok teljesítésének kötelezettségét, és a kiadási előirányzatok felhasználásának jogosultságát foglalja magában. A bevételi előirányzat-módosítás nélkül is túlteljesíthető, a kiadási előirányzat nem jár felhasználási kötelezettséggel.
(7) Bevételkiesés esetén – annak mértékére figyelemmel – a Polgármester elsősorban a kötelezettséggel nem terhelt, egyszeri kiadások előirányzatok felhasználását korlátozza.
(8) A Polgármester az Önkormányzat likviditási helyzetének kedvezőtlen alakulása esetén meghatározott időtartamra a kiadásokat korlátozó intézkedéseket vezethet be, amelyekről utólag a Képviselő-testületet a soron következő ülésén tájékoztatni köteles. Kedvezőtlennek minősül az a likviditási helyzet, ha az Önkormányzat folyószámla-hitelkeretének kihasználtsága a 85%-ot legalább 10 napon túl meghaladja.
(9) Az adókintlévőségek, bármilyen jellegű követelések csökkentése érdekében érvényesíteni kell a költséghatékony végrehajtási és ellenőrzési tevékenységet.
(10) Az intézmények az általuk kezelt önkormányzati tulajdon üzemeltetésével összefüggően kötelesek – amennyiben önerő rendelkezésre áll – az Önkormányzat forráshiányának csökkentése, illetve a megvalósítani kívánt feladatokhoz rendelt források bővítése érdekében a pályázati lehetőségekkel élni.
(11) A megtervezett fejlesztési feladatokkal összefüggésben kötelezettség csak olyan mértékben vállalható, amilyen arányban az Önkormányzat felhalmozási bevételei teljesülnek.
(12) Azon fejlesztési feladatok, amelyeknél a rendelet csak az önerőt tartalmazza, s amelyek teljes körű megvalósításának előfeltétele a pályázaton való sikeres részvétel, csak olyan ütemben valósíthatók meg, amilyen arányban az önerőn kívüli források teljesülnek.
(13) Az önkormányzat év közben keletkező többletbevételeit az általános tartalék előirányzatát növelik, kivéve, ha felhasználásáról a képviselő testület másképpen nem rendelkezik.
(14) Az önkormányzat fenntartásában működő intézményekben az e rendelet 4. számú mellékletében meghatározottakon felüli létszámfelvétel a Képviselő-testület jóváhagyásával történhet, a Polgármester, az intézményvezető, a Jegyző és a pénzügyi ügyintéző javaslata alapján.
(15) A hitelfelvételre kizárólag a képviselő-testület jogosult. A hitelfelvétellel kapcsolatos eljárási jogosultsággal a Polgármester és a Jegyző rendelkezik.

Intézmények gazdálkodása

5. § (1) Az intézményvezetőt fegyelmi felelősség terheli az intézmény gazdálkodásáért, az intézmény kezelésében lévő vagyon rendeltetésszerű használatáért. Az e Rendeletben meghatározott kiemelt előirányzatok az Önkormányzat utólagos jóváhagyása nélkül történő túllépése, illetve a Rendelet szabályainak be nem tartása munkáltatói fegyelmi intézkedést vonhat maga után.

(2) Az intézmény költségvetési támogatási előirányzata csak az alaptevékenységre, és az ezzel összefüggő egyéb kiadásokra használható fel.

(3) Az intézményeknél a tervezett saját bevételek elmaradása csak kivételes esetben vonhatja maga után a költségvetési támogatás növekedését, melyről a képviselő-testület dönt.

(4) Az intézmények kötelesek a hozzájuk beérkezett számlákat az intézményhez történő beérkezést követő 3 munkanapon belül a pénzügyi ügyintézőnek leadni.

(5) Az önkormányzati forrásból megvalósuló intézményi felújítási és felhalmozási kiadásokat csak a pénzügyi teljesítéssel összhangban lehet lehívni.

(6) Az Önkormányzat intézményei a 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) rendelkezése értelmében hitelt nem vehetnek fel, kezességet nem vállalhatnak, ez kizárólagosan az képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

(7) Az intézmények készpénzforgalmukat a Polgármesteri Hivatal házipénztárából felvett, meghatározott összegből bonyolítják. Az elszámolás az intézményfinanszírozás keretében történik.

(8) Az intézményeknél a kötelezettségvállalás a szakmai feladat ellátását szolgáló szükségesség és jogszerűség elvének figyelembevételével az intézmény vezetőjének hatáskörébe tartozik az Önkormányzat hatályos Gazdálkodási Szabályzata szerint. Az intézményvezető kötelezettséget csak írásban a jóváhagyott kiadási előirányzatok terhére vállalhat.

(9) Az intézmények a Képviselő-testület felhatalmazása nélkül éven túli kötelezettséget nem vállalhatnak.

(10) A feladatmutató alapján normatív állami hozzájárulásban részesülő intézmények a tényleges mutatók szerint kötelesek elszámolni a kapott támogatással. A támogatás ellenőrizhetősége érdekében az intézmények kötelesek olyan nyilvántartást vezetni, melyből egyértelműen megállapítható a feladatmutató tényleges teljesülése.

(11) Amennyiben az intézmény a konkrét feladatmutatóhoz kapcsolódó támogatást az őt ténylegesen megilletőnél nagyobb mértékben veszi igénybe, akkor a meghaladó mérték zárolásra, a pénzmaradvány elszámolása kapcsán pedig elvonásra kerül.

Személyi és egyéb juttatások

6. § (1) Az önkormányzatnál és intézményeinél az illetményfizetés egységesen, a dolgozó által megválasztott lakossági folyószámlára utalással történik. Az illetmény utalásáról úgy kell gondoskodni, hogy az minden hónap 5. munkanapjáig a munkavállaló számláján jóváírásra kerüljön.

(2) Az önkormányzat azon alkalmazottainak – kivéve a közfoglalkoztatottakat – akiknek bérét utalással bankszámlára teljesíti, 1 000 Ft/fő/hó bankszámla hozzájárulást fizet, melynek éves összegét a rendelet hatályba lépését követően a munkavállaló számlájára utalja.

(3) A Polgármesteri Hivatal dolgozói részére a 2017. évi költségvetési törvény szerint adható bruttó 200 000 Ft/fő cafeteria juttatást biztosít. Az önkormányzat és intézményeiben dolgozók részére (közfoglalkoztatottak kivételével) nettó 96 000 Ft pénzösszeget biztosít.

(4) A 2017. január 01-től a minimálbér 127 500 Ft teljese munkaidő teljesítése esetén, a garantált bérminimum összege 161 000 Ft.

(5) Az önkormányzatnál valamint az irányítása alá tartozó intézményeknél a tárgyévi költségvetés terhére jutalom nem tervezhető, csak a törvény által nevesített esetben jubileumi jutalom. Évközben a Polgármester és Jegyző engedélyével a személyi juttatások évközi megtakarítása terhére fizethető, a pénzügyi ellenjegyzése mellett.

Előirányzat felhasználás és módosítás

7. § (1) Az intézmények előirányzatok feletti döntési jogosultsága a jogszabályi kereteken belül előirányzat-felhasználásra, illetve kiemelt előirányzatokon belüli előirányzat-módosításra terjed ki.

(2) Az élelmezési feladatokkal összefüggő bevételi és kiadási előirányzatokat kizárólag az élelmezési tevékenység végzésével összefüggésben lehet felhasználni, azokat más előirányzatra átcsoportosítani nem lehet.

(3) Az intézmények személyi juttatás előirányzatát csak a Képviselő-testület által jóváhagyott többlet-feladatok esetén lehet növelni.

(4) Az intézmény személyi juttatás előirányzatának maradványát felhasználni, annak terhére kötelezettséget vállalni csak a pénzmaradvány jóváhagyása után jogosult.

(5) A Polgármester a képviselő-testülettel közösen dönt az önkormányzat forrásfelhasználásáról.

(6) Az önkormányzat és intézményei esetében a Polgármester a képviselő-testülettel közösen dönt a helyi önkormányzat, valamint intézményeinek bevételeinek és kiadásainak módosításáról és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról.

Nevesített hatáskörök

8. § (1) A Képviselő-testület az Áht. 71. § (1) bekezdése alapján elrendeli, hogy az önkormányzati intézményhez önkormányzati biztost kell kirendelni, amennyiben az intézmény elismert 30 napon túli tartozásállományát egy hónap alatt nem képes 30 nap alá szorítani, és tartozásának mértéke eléri az intézmény éves eredeti előirányzatának 10%-át.

(2) A Képviselő-testület az önkormányzati biztos kirendeléséhez kapcsolódó jogkört a Pénzügyi, Fejlesztési és Ügyrendi Bizottságra ruházza át. Önkormányzati biztos kirendelését az (1) bekezdésben meghatározott feltételek fennállása esetén a pénzügyi ügyintéző kezdeményezi.

(3) A Képviselő-testület az általános tartalékon belül a különböző pályázatokhoz önerőként szolgáló pénzeszközök biztosításához kapcsolódó kötelezettségvállalási jogkört nem ruházza át.

(4) A Képviselő-testület a tartalék terhére történő kötelezettségvállalás jogát esetenként sem ruházza át.

(5) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy az Önkormányzat fizetési számláján átmenetileg szabad pénzeszközeit betétként történő elhelyezéséről rendelkezzen.

(6) A Képviselő-testület az intézmények felújításához jóváhagyott keretösszegen belüli rendelkezési jogot az érintett intézmény vezetőjének hatáskörébe utalja. Az intézményvezető a jóváhagyott keretösszeget rendkívüli esetben a Polgármester, egyéb esetben a Képviselő-testület előzetes engedélyével lépheti túl.

(7) Az intézmény vezetője a kivitelező kiválasztása során köteles az önkormányzat Közbeszerzési szabályzatában foglaltak szerint eljárni.

(8) Azon felújítások esetében, amelyek értéküknél fogva nem tartoznak (1) bekezdésben hivatkozott rendelet hatálya alá, az intézményvezető a kivitelező kiválasztása során köteles az Önkormányzat hatályos Beszerzési Szabályzatának megfelelően eljárni.

(9) Az (1) bekezdés értelmében rendkívüli esetnek minősül minden olyan esemény, amely az alaptevékenység ellátását akadályozza, életveszélyt, valamint jelentős anyagi kárral fenyegető veszélyhelyzetet idéz elő, vagy az ingatlan műszaki állapotát súlyosan rongálja, veszélyezteti, továbbá az az időszak, amikor a Képviselő-testület munkaterv szerint nem ülésezik.

Kötelező, és önként vállalt és államigazgatási feladatok

9. § Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2) bekezdése alapján a kötelező az önként vállalt valamint az államigazgatási feladatok.

Kötelező feladatokat az Önkormányzatunk a 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. §-ában foglaltak szerint látja el, mely összegeket a 9. számú melléklet tartalmaz.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

10. § (1) Valamennyi intézmény vezetője köteles gondoskodni a belső kontrollrendszer kialakításáról, hatékony működtetéséről és nyilatkozatban értékelni annak minőségét. A nyilatkozatot az éves költségvetési beszámolóval együtt meg kell küldenie az irányító szervezetnek a 370/2011. (XII. 31.) kormány rendelet a költségvetési szervek belső kontrollrendszeréről és belső ellenőrzésről 11. § (1) bekezdése értelmében.

(2) Az irányító szerv belső ellenőrzései keretében ellenőrzi a költségvetési gazdálkodást, működést. A Polgármester a tárgyévre vonatkozó éves ellenőrzési jelentést – a tárgyévet követően, a zárszámadási rendelettervezettel egyidejűleg – a képviselő-testület elé terjeszti jóváhagyásra.

1. melléklet a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Tápióbicske Község Önkormányzatának

1. számú melléklet

tervezett költségvetési mérlege

/adatok Forintban

Rovat

Megnevezés

2016.

2017.

Rovat

Megnevezés

2016.

2017.

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat *

Teljesítés *

Eredeti előirányzat

Eredeti előirányzat

Módosított előirányzat *

Teljesítés *

Eredeti előirányzat

K1101/1

Alapilletmény

46 667 000

56 297 690

56 297 690

46 215 900

B111

Helyi önkorm.működésének ált.támogatása

101 187 743

114 347 829

114 347 829

119 330 261

K1101/2

Illetménykiegészítések

1 144 000

1 678 833

1 678 833

2 131 844

B112

Telep.önkorm.köznevelési felad.támogatás

85 293 543

84 246 610

84 246 610

85 831 463

K1101/5

Egyéb kötelező pótlékok

514 000

206 573

206 573

907 482

B113

Telep.önk.szoc.és gyermekjól.étk.fel.tám

66 136 188

67 592 592

67 592 592

61 678 869

K1101/6

Egyéb feltételektől függő pótlékok

8 000

6 710

6 710

7 320

B114

Telep.önkorm.kulturális felad.támogatása

4 182 660

4 182 660

4 182 660

4 168 980

K1106

Jubileumi jutalom

258 000

258 000

258 000

483 000

B115

Működ.célú kv-i támog. és kiegész.támog

-

4 556 887

4 556 887

1 456 400

K1107/3

Erzsébet-utalvány kiadása

3 018 000

2 846 687

2 846 687

1 505 000

B116/9

Egyéb működési célú támogatások

-

1 319 946

1 319 946

0

K1107/6

Önkéntes biztosító pénztárakba befizetés

625 000

-

-

312 000

B16/32

Egyéb fej.kez.ei.müköd.c.támog.bevétel

-

3 318 160

3 318 160

0

K1109

Közlekedési költségtérítés

182 000

31 860

31 860

0

B16/4

Tb.pü.alap.működ.c.támogatás bev.

18 400 000

21 044 400

21 044 400

20 100 000

K1110

Egyéb költségtérítések

446 000

365 001

365 001

230 650

B16/5

Elk.áll.pa.működ.c.támogatás bev.

-

26 885 259

26 885 259

32 413 336

K1113/7

Betegszabadság

779 512

779 512

0

K1113/9

Egyéb sajátos juttatások

4 654 000

7 108 602

7 108 602

5 507 612

K121

Választott tisztségviselők juttatásai

13 102 000

11 770 850

11 770 850

13 504 184

K122/1

Állom. nem tartozók megbízási díja

180 000

238 678

238 678

180 000

K122/2

Állom. nem tartozók tiszteletdíja

60 000

14 728

14 728

60 000

K123/7

Cégtelefon kiadásai

37 195

37 195

0

K123/8

Reprezentációs kiadások

300 000

356 727

356 727

500 000

K1

Személyi juttatások

71 158 000

81 997 646

81 997 646

71 544 992

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

275 200 134

327 494 343

327 494 343

324 979 309

K2/1

Szociális hozzájárulási adó

17 355 000

17 952 665

17 952 665

12 700 283

K2/3

Egészségügyi hozzájárulás

800 000

696 813

696 813

655 308

K2/4

Táppénz hozzájárulás

-

333 017

333 017

0

K2/7

Munkáltatót terhel.személyi jövedelemadó

830 000

576 152

576 152

434 967

K2

Munkaadót terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

18 985 000

19 558 647

19 558 647

13 790 558

K311/1

Gyógyszerbeszerzés

34 500

155 327

155 327

130 000

B34/14

Magánszem.kommunális adója

8 500 000

11 171 964

9 283 985

9 000 000

K311/3

Könyvbeszerzés

90 000

25 576

25 576

100 000

B351/21

Állandó jell.végz.tevék.ut.iparűzési adó

18 000 000

27 836 586

26 022 519

25 000 000

K311/4

Folyóirat-beszerzés

35 000

45 333

33 162

180 000

B354/21

Helyi önkorm.megillető belf.gépjárműadó

5 500 000

7 479 368

6 411 481

6 000 000

K311/9

Egyéb szakmai anyagbeszerzés

488 000

459 673

459 673

486 000

B36/11

Igazgatási szolgáltatási díj

-

120 798

30 781

100 000

K312/1

Élelmiszer beszerzés

21 300 000

19 688 696

19 688 696

0

B36/26

Önk.megill.helysz.és szabálysért.bírság

-

146 458

146 458

K312/2

Irodaszer,nyomtatv.beszerzés

251 000

431 958

431 958

332 000

B36/28

Helyi adópótlék, adóbírság,elkobzás

-

8 428 702

368 844

300 000

K312/3

Tüzelőanyag beszerzés

400 000

395 200

395 200

1 550 000

K312/4

Hajtó- és kenőanyag beszerzés

2 372 000

2 467 246

2 467 246

1 130 000

K312/5

Munkaruha, védőruha,egyenruha beszerzés

369 000

679 915

679 915

808 903

K312/9

Egyéb üzemelt.anyagbeszerzés

3 101 000

6 686 792

6 686 792

2 527 100

K321/9

Egyéb különf.inform.szolgáltatás

86 000

531 003

531 003

542 000

K322/1

Nem adatátvit.célú távközlési díjak

1 112 000

1 121 118

1 121 118

1 034 000

K322/2

Egyéb különf.kommunik.szolgáltatások

80 000

20 310

20 310

20 000

K331/1

Villamosenergia szolg. díjak

8 629 000

8 742 514

8 742 514

7 470 500

K331/2

Gázenergia-szolgáltatási díjak

11 719 000

13 378 030

13 378 030

2 010 000

K331/4

Víz- és csatornadíjak

653 000

565 534

549 709

175 000

K333/2

Egyéb bérleti és lízing díjak

182 699

182 699

80 000

K334

Karbantartási, kisjavítási szolgáltatás

3 451 000

1 955 219

1 955 219

1 115 000

K335/1

Államházt.bel. közvetített szolgáltatás

145 000

7 127 795

7 127 795

6 300 000

K335/2

Államházt.kiv. közvetített szolgáltatás

250 000

K336/9

Egyéb szakmai szolgáltatások

6 273 000

7 533 565

7 533 565

7 982 643

K337/1

Biztosítási szolgáltatási díjak

742 000

1 177 963

1 177 963

1 135 000

K337/3

Szállítási szolgáltatási díjak

800 000

609 354

605 360

610 000

K337/4

Postai szolgáltatás díja

23 000

-

-

12 000

K337/9

Egyéb üzemeltetési szolgáltatások

3 780 500

4 838 849

4 838 849

3 773 000

K341/1

Belföldi kiküldetések kiadásai

20 000

2 176

2 176

5 000

K342

Reklám- és propagandakiadások

-

112 000

112 000

150 000

K351/1

Működ.célú előzetes.felszám.levonh.ÁFA

3 083 000

7 730 128

7 730 128

1 451 000

K351/2

Működ.célú előzet.felsz.le nem vonh.ÁFA

7 444 000

8 724 334

8 718 373

5 751 252

K352

Fizetendő általános forgalmi adó ÁFA

-

442 000

442 000

0

K352/1

Kiszáml.egyenes adóz.érték.ter. ÁFA bef.

85 000

-

-

0

K352/2

Kiszáml.egyenes adóz.érték.tárgy.eszk.ÁFA bef.

25 000

-

-

0

K353/19

ÁH.b.egyéb kamatkiadások

-

141 608

141 608

0

K355/2

Díjak, egyéb befizetések kiadásai

108 000

21 759

21 759

0

K355/9

Egyéb különféle dologi kiadások

1 000

42

42

0

K3

Dologi kiadások

76 700 000

95 993 716

95 955 765

47 110 398

B3

Közhatalmi bevételek

32 000 000

55 183 876

42 264 068

40 400 000

K42/21

Pénzbeli gyermekvédelmi támogatás

-

3 236 400

3 236 400

3 200 000

B401/1

Készletértékesítés

0

695 901

695 901

400 000

K44/13

Eü.szolg.jogosul.szoc.rászorultság alapj

-

189 000

189 000

250 000

B402/1

Alkalmazottak térítési díjbevétele

0

2 048 729

2 048 729

0

K44/22

Helyi megállapítású közgyógyellátás

155 000

-

-

0

B402/29

Egyéb bérleti és lízing díjbevétel

3 833 000

5 022 669

5 022 669

4 231 200

K46/31

Term.nyújtott lakásfenntart.támogatás

2 600 000

-

-

0

B402/4

Egyéb szolgáltatások miatti bevételek

46 000

1 639 592

1 499 043

637 000

K47/3

Felsőfokú oktat.résztv.pénzbeli juttatás

300 000

150 000

150 000

200 000

B403/1

ÁH.bel.továbbsz.közvet.szolg.bevétele

0

7 446 671

7 442 006

5 945 000

K48/22

Átmeneti pénzbeli segély

100 000

-

-

0

B404/35

Önk.vagyon haszonbérb.adásb.szárm.bev.

2 503 000

2 034 005

2 034 005

2 000 000

K48/23

Köztemetés (pénzbeli)

450 000

187 394

187 394

250 000

B404/42

Egyéb önk. osztalékbevétel

-

800 800

800 800

800 000

K48/24

Települési támogatás

2 380 000

5 918 042

5 918 042

6 000 000

B405/1

Intézményi ellátási díjak

5 000 000

4 758 265

4 758 265

0

K48/26

Önkormányzati segély

300 000

-

-

0

B405/9

Egyéb ellátási díjak

-

657 561

657 561

0

K48/39

Önkorm.által saj.hat.adott termész.ellát

-

9 331 482

9 331 482

5 000 000

B406/1

Kiszáml.egy.adóz.ért.term.szolg.ÁFA

1 364 000

4 368 657

4 329 449

1 792 500

B406/2

Kiszáml.egy.adóz.ért.tárgyi eszk.ÁFA

-

59 528

59 528

55 000

B407

Általános forgalmi adó ÁFAvisszatérít.

-

1 185 000

1 185 000

0

B4082/29

ÁHk. egyéb kamatbevételek

-

1 561 679

1 561 679

1 000 000

B411/99

Egyéb különféle működési bevételek

57

57

50

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

6 285 000

19 012 318

19 012 318

14 900 000

B4

Működési bevételek

12 746 000

32 279 114

32 094 692

16 860 750

K5021

Helyi önkorm.előző évi elszám.származ.kiad.

5 564 694

5 564 694

0

K506/32

Fej.kez.előír.működ.c.támogatás

23 200

23 200

0

K506/7

Társulások működ.c.támogatás

2 000 000

3 115 125

3 115 125

3 000 000

K508/3

Háztartásoknak műk.visszt.tám.kölcs.nyúj

250 000

-

-

250 000

K508/41

Civil szerv.műk.c.visszt.tám.kölcs.nyújt

1 300 000

1 300 000

2 000 000

K512/41

Civil szerv.működ.c.támogatás

2 500 000

2 310 000

2 310 000

1 500 000

K512/42

Egyéb nonpr.sz.működ.c.támogatás

10 000

10 000

0

K513/1

Tartalékok előírányzata

61 705 000

12 970 669

-

0

K5

Egyéb működési célú kiadások

66 455 000

25 293 688

12 323 019

6 750 000

B64/41

Civil szerv.műk.vissz.tám.kölcs.vtérít

0

1 300 000

1 300 000

2 000 000

B65/3

Háztartásoktól műk.c.átvett pénzeszköz

0

50 000

50 000

692 000

B65/3

Háztartásoktól műk.c.átvett pénzeszköz

1 740 449

1 053 759

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

3 090 449

2 403 759

2 692 000

MŰKÖDÉSI KIADÁSOK

154 095 948

MŰKÖDÉSI BEVÉTELEK

384 932 059

MŰKÖDÉSI EGYENLEG

230 836 111

K62/1

Termőföld beszerzés

72 000

72 000

0

B21/1

Felhalm c.központ.támogatások

0

148 895 747

148 895 747

0

K62/31

Lakóépület beszerzés

88 189 000

11 000 000

11 000 000

0

B25/5

Elk.áll.pa.felh.c.támogatás bevétel

0

3 150 000

3 150 000

0

K62/33

Egyéb épület beszerzés

249 110 862

2 240 000

0

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

152 045 747

152 045 747

0

K63/1

Informatikai gép berendezés beszerzés

3 000 000

205 118

205 118

0

B52/1

Termőföld értékesítés

0

60 000

60 000

K63/2

Kiértékű informatikai eszk.besz.

142 753

142 753

0

B52/31

Lakóépület értékesítés

0

25 265 065

25 265 065

K64/1

Egyéb gép berend.beszerzés

4 531 000

2 909 000

2 909 000

0

B53/3

Jármű értékesítés

0

220 472

220 472

K64/5

Jármű beszerzés

3 670 404

3 670 404

0

B5

Felhalmozási bevételek

0

25 545 537

25 545 537

0

K64/7

Kisértékű gép, berendezés beszerzése

1 190 978

1 190 978

2 490 000

B71/3

Egyéb ÁH.kiv.felh.gar.és kezesség megtér.

200 866

0

0

0

K67/1

Beruházás célú levonható előz.felsz.ÁFA

1 223 000

1 524 699

1 524 699

0

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

200 866

-

-

-

K67/2

Beruházás célú le nem von.előz.felsz.ÁFA

24 621 000

68 656 435

396 532

675 000

K6

Beruházások

121 564 000

338 482 249

23 351 484

3 165 000

K71/33

Egyéb épület felújítás

0

902 230

902 230

0

K74/2

Felújít.c.előz.felsz.le nem vonható ÁFA

0

243 602

243 602

0

K7

Felújítások

0

1 145 832

1 145 832

0

K84/7

Társulásnak felh.c.támogatás

5 500 000

29 250 425

29 250 425

20 000 000

K8

Egyéb felhalmozási célú kiadások

5 500 000

29 250 425

29 250 425

20 000 000

FELHALMOZÁSI KIADÁSOK

23 165 000

FELHALMOZÁSI BEVÉTELEK

0

FELHALMOZÁSI EGYENLEG

-23 165 000

K914

ÁH.bel.megelőlegezések visszafizetése

-

9 029 358

9 029 358

9 670 434

B8131

Előző évi kv-i maradvány igénybevétele

180 000 000

141 083 000

141 083 000

K915/2

Közp.irány.szervi működ.támog.folyósítás

133 500 000

126 628 621

126 571 158

207 000 677

B814

ÁH-on belüli megelőlegezések

9 670 434

9 670 434

9 000 000

K9

Finanszírozási kiadások

133 500 000

135 657 979

135 600 516

216 671 111

B8

Finanszírozási bevételek

180 000 000

150 753 434

150 753 434

9 000 000

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK

216 671 111

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK

9 000 000

KIADÁSOK ÖSSZESEN

500 147 000

746 392 500

418 195 652

393 932 059

BEVÉTELEK ÖSSZESEN

0

0

0

393 932 059

PÉNZFORGALMI ÖSSZES EGYENLEG

0

*

Nem végleges adat, a beszámoló elkészítéséig változhat

2. melléklet a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Tápióbicske Község Önkormányzatának

2. számú melléklet

2017. évi költségvetésében tervezett állami támogatása

/adatok Forintban

Sorszám

Jogcím száma

Jogcím megnevezése

2016.

2017.

Mennyiségi egység

Fajlagos összeg

Mutató

Forint

Fajlagos összeg

Mutató

Forint

1

I.1.a

Önkormányzati hivatal működésének támogatása - elismert hivatali létszám alapján

elismert hivatali létszám

4 580 000

10,01

4 580 000

9,97

45 662 600

2

I.1.a - V.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása - beszámítás után

forint

-

45 662 600

I.1.b Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása

3

I.1.b

Támogatás összesen

forint

31 616 006

4

I.1.ba

A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

hektár

22 300

22 300

9 294 640

5

I.1.bb

Közvilágítás fenntartásának támogatása

km

12 032 000

6

I.1.bc

Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

m2

3 000 396

7

I.1.bd

Közutak fenntartásának támogatása

km

7 288 970

8

I.1.b - V.

Támogatás összesen - beszámítás után

forint

31 616 006

9

I.1.ba - V.

A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása - beszámítás után

forint

22 300

22 300

9 294 640

10

I.1.bb - V.

Közvilágítás fenntartásának támogatása - beszámítás után

forint

12 032 000

11

I.1.bc - V.

Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása - beszámítás után

forint

3 000 396

12

I.1.bd - V.

Közutak fenntartásának támogatása - beszámítás után

forint

7 288 970

13

I.1.c

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

2 700

2 700

9 873 900

14

I.1.c - V.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása - beszámítás után

forint

2 700

2 700

9 873 900

15

I.1.d

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

külterületi lakos

2 550

2 550

387 600

16

I.1.d - V.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása - beszámítás után

forint

2 550

2 550

387 600

17

I.1.e

Üdülőhelyi feladatok támogatása

idegenforgalmi adóforint

2

1

0

18

I.1.e - V.

Üdülőhelyi feladatok támogatása - beszámítás után

forint

2

1

0

19

V. Info

Beszámítás

forint

0

20

V. I.1. kiegészítés

I.1. jogcímekhez kapcsolódó kiegészítés

forint

31 514 438

21

I.1. - V.

A települési önkormányzatok működésének támogatása beszámítás és kiegészítés után

forint

114 054 078

119 054 544

22

V. Info 2

Nem teljesült beszámítás/szolidaritási hozzájárulás alapja

forint

-

0

23

SZH

Szolidaritási hozzájárulás

forint

-

-

0

0

24

I.2.

Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz ártalmatlanítása

m3

100

0

-

100

0

0

25

I.3.

Határátkelőhelyek fenntartásának támogatása

ki- és belépési adatok

-

0

-

2

0

0

26

I.6.

A 201.. évről áthúzódó bérkompenzáció támogatása

forint

-

0

293 751

0

0

0

27

I.

A helyi önkormányzatok működésének általános támogatása összesen

forint

114 347 829

119 054 544

II.1. Óvodapedagógusok, és az óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

2017. évben 8 hónapra - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

28

II.1. (1) 1

Óvodapedagógusok elismert létszáma

4 308 000

12,1

4 469 900

12,3

36 653 180

29

II.1. (2) 1

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

1 800 000

8,0

1 800 000

8,0

9 600 000

30

II.1. (3) 1

pedagógus szakképzettséggel rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

4 308 000

1,0

4 469 900

1,0

2 979 933

2017. évben 8 hónapra - óvoda napi nyitvatartási ideje nem éri el a nyolc órát, de eléri a hat órát

31

II.1. (11) 1

Óvodapedagógusok elismert létszáma

2 154 000

0

-

2 234 950

0,0

0

32

II.1. (12) 1

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

900 000

0

-

900 000

0,0

0

33

II.1. (13) 1

pedagógus szakképzettséggel rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

2 154 000

0

-

2 234 950

0,0

0

2017. évben 4 hónapra - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

34

II.1. (1) 2

Óvodapedagógusok elismert létszáma

4 308 000

12,1

4 469 900

11,5

17 134 617

35

II.1. (2) 2

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

1 800 000

8,0

1 800 000

8,0

4 800 000

36

II.1. (3) 2

pedagógus szakképzettséggel rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

4 308 000

1,0

4 469 900

1,0

1 489 967

37

II.1. (4) 2

óvodapedagógusok elismert létszáma (pótlólagos összeg)

35 000

11,1

38 200

11,5

439 300

38

II.1. (5) 2

pedagógus szakképzettséggel rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők pótlólagos támogatása

35 000

1,0

-

38 200

1,0

38 200

2017. évben 4 hónapra - óvoda napi nyitvatartási ideje nem éri el a nyolc órát, de eléri a hat órát

39

II.1. (11) 2

Óvodapedagógusok elismert létszáma

2 154 000

0

-

2 234 950

0,0

0

40

II.1. (12) 2

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

900 000

0

-

900 000

0,0

0

41

II.1. (13) 2

pedagógus szakképzettséggel rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

2 154 000

0

-

2 234 950

0,0

0

42

II.1. (14) 2

óvodapedagógusok elismert létszáma (pótlólagos összeg)

-

-

19 100

0,0

0

43

II.1. (15) 2

pedagógus szakképzettséggel rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők pótlólagos támogatása

-

-

19 100

0,0

0

II.2. Óvodaműködtetési támogatás

44

II.2. (1) 1

Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

138

80 000

81 700

140,0

7 625 333

45

II.2. (8) 1

Óvoda napi nyitvatartási ideje nem éri el a nyolc órát, de eléri a hat órát

-

40 850

0,0

0

46

II.2. (1) 2

Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

125

80 000

81 700

130

3 540 333

47

II.2. (6) 2

Óvoda napi nyitvatartási ideje nem éri el a nyolc órát, de eléri a hat órát

-

-

40 850

0

0

II.3. Társulás által fenntartott óvodákba bejáró gyermekek utaztatásának támogatása

48

II.3. 1

8 hónap

181 000

-

189 000

0

0

49

II.3. 2

4 hónap

181 000

-

189 000

0

0

II.4. Kiegészítő támogatás az óvodapedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

50

II.4.a (1)

Alapfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2015. december 31-éig szerezték meg

384 000

0

-

418 900

0,0

0

51

II.4.b (1)

Alapfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2016. évben szerezték meg

352 000

0

-

383 992

0,0

0

52

II.4.a (2)

Alapfokozatú végzettségű mesterpedagógus kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2015. december 31-éig szerezték meg

1 402 910

1

1 530 600

1,0

1 530 600

53

II.4.b (2)

Alapfokozatú végzettségű mesterpedagógus kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2016. évben szerezték meg

1 286 000

0

-

1 403 050

0,0

0

54

II.4.a (3)

Mesterfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2015. december 31-éig szerezték meg

421 000

0

-

459 200

0,0

0

55

II.4.b (3)

Mesterfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2016. évben szerezték meg

386 000

0

-

420 933

0,0

0

56

II.4.a (4)

Mesterfokozatú végzettségű mesterpedagógus kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2015. december 31-éig szerezték meg

1 543 640

0

-

1 684 800

0,0

0

57

II.4.b (4)

Mesterfokozatú végzettségű mesterpedagógus kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2016. évben szerezték meg

1 415 000

0

-

1 544 400

0,0

0

Óvoda napi nyitvatartási ideje nem éri el a nyolc órát, de eléri a hat órát

58

II.4.a (5)

Alapfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2015. december 31-éig szerezték meg

-

-

209 450

0,0

0

59

II.4.b (5)

Alapfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2016. évben szerezték meg

-

-

191 996

0,0

0

60

II.4.a (6)

Alapfokozatú végzettségű mesterpedagógus kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2015. december 31-éig szerezték meg

-

-

765 300

0,0

0

61

II.4.b (6)

Alapfokozatú végzettségű mesterpedagógus kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2016. évben szerezték meg

-

-

701 525

0,0

0

62

II.4.a (7)

Mesterfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2015. december 31-éig szerezték meg

-

-

229 600

0,0

0

63

II.4.b (7)

Mesterfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2016. évben szerezték meg

-

-

210 467

0,0

0

64

II.4.a (8)

Mesterfokozatú végzettségű mesterpedagógus kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2015. december 31-éig szerezték meg

-

-

842 400

0,0

0

65

II.4.b (8)

Mesterfokozatú végzettségű mesterpedagógus kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2016. évben szerezték meg

-

-

772 200

0,0

0

66

II.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

forint

84 246 610

85 831 463

67

III.2.

A települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

forint

24 555 720

22 919 000

III.3. Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

68

III.3.a

Család- és gyermekjóléti szolgálat

számított létszám

3 000 000

3000000

3 000 000

3 000 000

3 000 000

3 000 000

69

III.3.b

Család- és gyermekjóléti központ

számított létszám

3 000 000

-

3 000 000

0

0

70

III.3.c (1)

szociális étkeztetés

55 360

32

1 771 520

55 360

30

1 660 800

71

III.3.c (2)

szociális étkeztetés - társulás által történő feladatellátás

60 896

-

60 896

0

0

72

III.3.da

házi segítségnyújtás- szociális segítés

-

-

25 000

0

0

73

III.3.db (1)

házi segítségnyújtás- személyi gondozás

145 000

-

210 000

0

0

74

III.3.db (2)

házi segítségnyújtás- személyi gondozás - társulás által történő feladatellátás

188 500

-

273 000

0

0

75

III.3.e

falugondnoki vagy tanyagondnoki szolgáltatás összesen

működési hó

2 500 000

-

2 500 000

0

0

III.3.f Időskorúak nappali intézményi ellátása

76

III.3.f (1)

időskorúak nappali intézményi ellátása

109 000

-

109 000

0

0

77

III.3.f (2)

időskorúak nappali intézményi ellátása - társulás által történő feladatellátás

163 500

-

163 500

0

0

78

III.3.f (3)

foglalkoztatási támogatásban részesülő időskorúak nappali intézményben ellátottak száma

43 600

-

43 600

0

0

79

III.3.f (4)

foglalkoztatási támogatásban részesülő időskorúak nappali intézményben ellátottak száma - társulás által történő feladatellátás

65 400

-

65 400

0

0

III.3.g Fogyatékos és demens személyek nappali intézményi ellátása

80

III.3.g (1)

fogyatékos személyek nappali intézményi ellátása

500 000

-

500 000

0

0

81

III.3.g (2)

fogyatékos személyek nappali intézményi ellátása - társulás által történő feladatellátás

550 000

-

550 000

0

0

82

III.3.g (3)

foglalkoztatási támogatásban részesülő fogyatékos nappali intézményben ellátottak száma

200 000

-

200 000

0

0

83

III.3.g (4)

foglalkoztatási támogatásban részesülő fogyatékos nappali intézményben ellátottak száma - társulás által történő feladatellátás

220 000

-

220 000

0

0

84

III.3.g (5)

demens személyek nappali intézményi ellátása

500 000

-

500 000

0

0

85

III.3.g (6)

demens személyek nappali intézményi ellátása - társulás által történő feladatellátás

550 000

-

550 000

0

0

86

III.3.g (7)

foglalkoztatási támogatásban részesülő, nappali intézményben ellátott demens személyek száma

200 000

-

200 000

0

0

87

III.3.g (8)

foglalkoztatási támogatásban részesülő, nappali intézményben ellátott demens személyek száma - társulás által történő feladatellátás

220 000

-

220 000

0

0

III.3.h Pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali intézményi ellátása

88

III.3.h (1)

pszichiátriai betegek nappali intézményi ellátása

310 000

-

310 000

0

0

89

III.3.h (2)

pszichiátriai betegek nappali intézményi ellátása - társulás által történő feladatellátás

372 000

-

372 000

0

0

90

III.3.h (3)

foglalkoztatási támogatásban részesülő, nappali intézményben ellátott pszichiátriai betegek száma

124 000

-

124 000

0

0

91

III.3.h (4)

foglalkoztatási támogatásban részesülő, nappali intézményben ellátott pszichiátriai betegek száma - társulás által történő feladatellátás

148 800

-

148 800

0

0

92

III.3.h (5)

szenvedélybetegek nappali intézményi ellátása

310 000

-

310 000

0

0

93

III.3.h (6)

szenvedélybetegek nappali intézményi ellátása - társulás által történő feladatellátás

372 000

-

372 000

0

0

94

III.3.h (7)

foglalkoztatási támogatásban részesülő, nappali intézményben ellátott szenvedélybetegek száma

124 000

-

124 000

0

0

95

III.3.h (8)

foglalkoztatási támogatásban részesülő, nappali intézményben ellátott szenvedélybetegek száma - társulás által történő feladatellátás

148 800

-

148 800

0

0

III.3.i Hajléktalanok nappali intézményi ellátása

96

III.3.i (1)

hajléktalanok nappali intézményi ellátása

206 100

-

206 100

0

0

97

III.3.i (2)

hajléktalanok nappali intézményi ellátása - társulás által történő feladatellátás

247 320

-

247 320

0

0

III.3.j Gyermekek napközbeni ellátása

98

III.3.ja (1)

bölcsőde, mini bölcsőde - nem fogyatékos, nem hátrányos helyzetű gyermek

494 100

-

494 100

0

0

99

III.3.ja (2)

bölcsőde, mini bölcsőde - nem fogyatékos, hátrányos helyzetű gyermek

518 805

-

518 805

0

0

100

III.3.ja (3)

bölcsőde, mini bölcsőde - nem fogyatékos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek

543 510

-

543 510

0

0

101

III.3.ja (4)

bölcsőde, mini bölcsőde - fogyatékos gyermek

741 150

-

741 150

0

0

103

III.3.jb (1)

családi bölcsőde

-

-

346 000

0

0

104

III.3.jb (2)

családi bölcsőde - társulás által történő feladatellátás

-

-

449 800

0

0

105

III.3.jb (3)

Gyvt. 145. § (2c) bekezdés b) pontja alapján befogadást nyert napközbeni gyermekfelügyelet

-

-

268 150

0

0

III.3.k Hajléktalanok átmeneti intézményei

106

III.3.k (1)

hajléktalanok átmeneti szállása, éjjeli menedékhely összesen

férőhely

468 350

-

468 350

0

0

107

III.3.k (6)

hajléktalanok átmeneti szállása, éjjeli menedékhely összesen - társulás által történő feladatellátás

férőhely

515 185

-

515 185

0

0

108

III.3.k (11)

kizárólag lakhatási szolgáltatás

férőhely

-

-

234 175

0

0

Támogató szolgáltatás

109

támogató sz

támogató szolgáltatás - alaptámogatás

működési hó

3 000 000

-

3 000 000

0

0

110

támogató sz

támogató szolgáltatás - teljesítménytámogatás

feladategység

1 800

-

1 800

0

0

Közösségi alapellátások

111

pszichiátria

pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi alapellátás - alaptámogatás

működési hó

-

-

2 000 000

0

0

112

pszichiátria

pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi alapellátás - teljesítménytámogatás

feladategység

-

-

150 000

0

0

113

szenvedélybe

szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi alapellátás - alaptámogatás

működési hó

-

-

2 000 000

0

0

114

szenvedélybe

szenvedélybetegek részére nyújtott közösségi alapellátás - teljesítménytámogatás

feladategység

-

-

150 000

0

0

III. 4. A települési önkormányzatok által biztosított egyes szociális szakosított ellátások, valamint a gyermekek átmeneti gondozásával kapcsolatos feladatok támogatása

115

III.4.a

A finanszírozás szempontjából elismert szakmai dolgozók bértámogatása

2 606 040

-

2 606 040

0,00

0

116

III.4.b

Intézmény-üzemeltetési támogatás

forint

-

0

III.5. Gyermekétkeztetés támogatása

117

III.5.a

A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

1 632 000

7,28

11 848 320

1 632 000

7,26

11 848 320

118

III.5.b

Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

forint

24 211 047

20 579 509

119

III.6.

A rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

forint

570

6 030

1 666 110

570

2 932

1 671 240

120

III.7.

Kiegészítő támogatás a bölcsődében, mini bölcsődében foglalkoztatott, felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők és szakemberek béréhez

-

-

1 508 760

0,0

0

121

III.

A települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

forint

67 592 592

61 678 869

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

122

IV.1.a

Megyei hatókörű városi múzeumok feladatainak támogatása

forint

-

0

123

IV.1.b

Megyei könyvtárak feladatainak támogatása

forint

-

0

124

IV.1.c

Megyeszékhely megyei jogú városok és Szentendre Város Önkormányzata közművelődési feladatainak támogatása

forint

-

-

400

0

0

125

IV.1.d

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatainak támogatása

forint

1 140

4 182 660

1 140

0

4 168 980

126

IV.1.e

Települési önkormányzatok muzeális intézményi feladatainak támogatása

forint

-

0

127

IV.1.f

Budapest Főváros Önkormányzata múzeumi, könyvtári és közművelődési feladatainak támogatása

forint

679 400 000

-

679 400 000

0

0

128

IV.1.g

Fővárosi kerületi önkormányzatok közművelődési feladatainak támogatása

forint

400

-

400

0

0

129

IV.1.h

Megyei könyvtár kistelepülési könyvtári célú kiegészítő támogatása

forint

-

0

130

IV.1.i

A települési önkormányzatok könyvtári célú érdekeltségnövelő támogatása

forint

-

0

131

IV.1.

Könyvtári, közművelődési és műzeumi feladatok támogatása összesen

forint

4 182 660

4 168 980

A települési önkormányzatok által fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása

132

IV.2.a

Színházművészeti szervezetek támogatása

forint

-

0

IV.2.aa A nemzeti minősítésű színházművészeti szervezetek

133

IV.2.aa

támogatása összesen

forint

-

0

134

IV.2.aaa

művészeti támogatása

forint

-

0

135

IV.2.aab

létesítmény-gazdálkodási célú működési támogatása

forint

-

0

IV.2.ab A kiemelt minősítésű színházművészeti szervezetek

136

IV.2.ab

támogatása összesen

forint

-

0

137

IV.2.aba

művészeti támogatása

forint

-

0

138

IV.2.abb

létesítmény-gazdálkodási célú működési támogatása

forint

-

0

139

IV.2.b

Táncművészeti szervezetek támogatása

forint

-

0

IV.2.ba A nemzeti minősítésű táncművészeti szervezetek

140

IV.2.ba

támogatása összesen

forint

-

0

141

IV.2.baa

művészeti támogatása

forint

-

0

142

IV.2.bab

létesítmény-gazdálkodási célú működési támogatása

forint

-

0

IV.2.bb A kiemelt minősítésű táncművészeti szervezetek

143

IV.2.bb

támogatása összesen

forint

-

0

144

IV.2.bba

művészeti támogatása

forint

-

0

145

IV.2.bbb

létesítmény-gazdálkodási célú működési támogatása

forint

-

0

146

IV.2.c

Zeneművészeti szervezetek támogatása

forint

-

0

147

IV.2.ca

Nemzeti és kiemelt minősítésű zenekarok támogatása

forint

-

0

148

IV.2.cb

Nemzeti és kiemelt minősítésű énekkarok támogatása

forint

-

0

149

IV.2.

A települési önkormányzatok által fenntartott, illetve támogatott előadó-művészeti szervezetek támogatása összesen

forint

-

0

150

IV.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

forint

4 182 660

4 168 980

151

MINDÖSSZESEN

forint

270 369 691

270 733 856

3. melléklet a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Tápióbicske Község Önkormányzatának

3. számú melléklet

2017. évi költségvetésének bevételi és kiadási címrendjei

/adatok Forintban

Sorszám

Cím szám

Alcím szám

Előirányzat csoport szám

Kiemelt előirányzati szám

Cím név

Alcím név

Előirányzat csoport név

Kiemelt előirányzat név

2017. évi eredeti előirányzat

Kiadás

Bevétel

1.

1

Tápióbicskei Gyermeklánc Óvoda

91 941 463

91 941 463

2.

1

Működési kiadás

3.

1

Személyi juttatások (K1)

60 701 056

4.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

13 784 649

5.

3

Dologi kiadások (K3)

8 321 000

6.

2

Felhalmozási kiadások

7.

6

Beruházások (K6)

9 134 758

8.

2

Finanszírozási bevételek

9.

Finanszírozási bevételek (B8)

85 941 463

10.

2

Tápióbicskei Polgármesteri Hivatal

125 882 214

125 882 214

11.

1

Működési kiadás

12.

1

Személyi juttatások (K1)

58 461 211

13.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

12 972 303

14.

3

Dologi kiadások (K3)

47 694 355

15.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai (K4)

300 000

16.

2

Felhalmozási kiadások

17.

6

Beruházások (K6)

6 454 345

18.

1

Költségvetési bevételek

19.

4

Működési bevételek (B4)

10 823 000

20.

2

Finanszírozási bevételek

21.

Finanszírozási bevételek (B8)

115 059 214

22.

Intézmények összesen

217 823 677

211 823 677

23.

1

Működési kiadás

24.

1

Személyi juttatások (K1)

119 162 267

25.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

26 756 952

26.

3

Dologi kiadások (K3)

56 015 355

27.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai (K4)

300 000

28.

2

Felhalmozási kiadások

29.

6

Beruházások (K6)

15 589 103

30.

1

Költségvetési bevételek

31.

4

Működési bevételek (B4)

10 823 000

32.

2

Finanszírozási bevételek

33.

Finanszírozási bevételek (B8)

201 000 677

34.

1

Tápióbicske Község Önkormányzata

393 932 059

393 932 059

35.

1

Működési kiadás

36.

1

Személyi juttatások (K1)

71 544 992

37.

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

13 790 558

38.

3

Dologi kiadások (K3)

47 110 398

39.

4

Ellátottak pénzbeli juttatásai (K4)

14 900 000

40.

5

Egyéb működési célú kiadások (K5)

6 750 000

41.

2

Felhalmozási kiadások

42.

6

Beruházások (K6)

3 165 000

43.

8

Egyéb felhalmozási célú kiadások (K8)

20 000 000

44.

3

Finanszírozási kiadások

45.

9

Finanszírozási kiadások (K9)

216 671 111

46.

1

Költségvetési bevételek

47.

1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (B1)

324 979 309

48.

3

Közhatalmi bevételek (B3)

40 400 000

49.

4

Működési bevételek (B4)

16 860 750

50.

6

Működési célú átvett pénzeszközök (B6)

2 692 000

51.

2

Finanszírozási bevételek

52.

Finanszírozási bevételek (B8)

9 000 000

4. melléklet a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Tápióbicske Község Önkormányzatának valamint

4. számú melléklet

fenntartásában működő intézmények 2017. évi létszám adatai

/adatok Forintban

Megnevezés

Engedélyezett létszám

2017. I. 01.

2017. XII. 31.

Tápióbicskei Gyermeklánc Óvoda

20,0

20,0

intézmény vezető

1,0

1,0

óvoda pedagógus

9,0

9,0

óvodai nevelő munkát segítő

9,0

9,0

karbantartó

1,0

1,0

Tápióbicskei Polgármesteri Hivatal

22,5

22,5

jegyző

1,0

1,0

köztisztviselő

9,0

9,0

ügykezelő

1,0

1,0

takarító

1,0

1,0

családsegítő munkatárs

1,5

1,5

konyhai alkalmazott

9,0

9,0

Tápióbicske Község Önkormányzata

40,8

40,8

polgármester

1,0

1,0

takarító

0,5

0,5

védőnő

1,5

1,5

takarító

1,0

1,0

Gamesz munkavállaló

5,0

5,0

Tápiósi iskola

0,5

0,5

közterület kezelési közfoglalkoztatott

12,0

12,0

Start mintaprogram közfoglalkoztatott

8,0

8,0

térkőgyártó közfoglalkozatott

6,0

6,0

háziorvosi asszisztensek

1,8

1,8

könyvtár

1,0

1,0

takarító

0,5

0,5

művelődési ház

1,0

1,0

takarító

1,0

1,0

MINDÖSSZESEN

83,3

83,3

5. melléklet a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

és a Tápió-vidéki Többcélú Kistérségi Társulás által közösen fenntartott intézmények üzemeltetésével kapcsolatos pénzeszköz átadás

/adatok Forintban

Megnevezés

2016. évi kiadások

2017. évi tervezett kiadások

Házi segítségnyújtás

1 821 760

1 821 760

Belső ellenőrzés

285 000

285 000

A Társulás munkaszervezeti feladatainak ellátásához biztosított működési hozzájárulás

727 300

727 300

Összesen

2 834 060

2 834 060

6. melléklet a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Tápióbicske Község Önkormányzatának

6. számú melléklet

2017. évi likviditási/előirányzat felhasználási terve

/adatok Forintban

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

2017. év összesen

BEVÉTELEK

29 497 079

29 221 362

42 721 362

29 221 362

33 221 362

29 221 362

29 221 362

29 221 362

42 721 362

29 221 362

29 221 362

41 221 362

393 932 059

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (B1)

27 334 350

27 058 633

27 058 633

27 058 633

27 058 633

27 058 633

27 058 633

27 058 633

27 058 633

27 058 633

27 058 633

27 058 633

324 979 309

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (B2)

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Közhatalmi bevételek (B3)

533 333

533 333

14 033 333

533 333

4 533 333

533 333

533 333

533 333

14 033 333

533 333

533 333

3 533 333

40 400 000

Működési bevételek (B4)

1 405 063

1 405 063

1 405 063

1 405 063

1 405 063

1 405 063

1 405 063

1 405 063

1 405 063

1 405 063

1 405 063

1 405 063

16 860 750

Felhalmozási bevételek (B5)

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Működési célú átvett pénzeszközök (B6)

224 333

224 333

224 333

224 333

224 333

224 333

224 333

224 333

224 333

224 333

224 333

224 333

2 692 000

Finanszírozási bevételek (B7)

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

9 000 000

9 000 000

KIADÁSOK

28 614 242

28 614 242

35 196 742

33 671 742

28 614 242

35 114 242

28 614 242

28 614 242

36 364 242

31 364 242

31 364 242

47 785 393

393 932 059

Személyi kiadások (K1)

5 962 083

5 962 083

5 962 083

5 962 083

5 962 083

5 962 083

5 962 083

5 962 083

5 962 083

5 962 083

5 962 083

5 962 083

71 544 992

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó (K2)

1 149 213

1 149 213

1 149 213

1 149 213

1 149 213

1 149 213

1 149 213

1 149 213

1 149 213

1 149 213

1 149 213

1 149 213

13 790 558

Dologi kiadások (K3)

3 902 890

3 902 890

3 902 890

3 902 890

3 902 890

3 902 890

3 902 890

3 902 890

3 902 890

3 902 890

3 902 890

4 178 607

47 110 398

Ellátottak pénzbeli juttatásai (K4)

325 000

325 000

325 000

325 000

325 000

325 000

325 000

325 000

3 075 000

3 075 000

3 075 000

3 075 000

14 900 000

Egyéb működési célú kiadások (K5)

25 000

25 000

25 000

3 500 000

25 000

1 525 000

25 000

25 000

25 000

25 000

25 000

1 500 000

6 750 000

Beruházások (K6)

-

-

1 582 500

1 582 500

-

-

-

-

-

-

-

-

3 165 000

Felújítások (K7)

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Egyéb felhalmozási kiadások (K8)

-

-

5 000 000

-

-

5 000 000

-

-

5 000 000

-

-

5 000 000

20 000 000

Finanszírozási kiadások (K9)

17 250 056

17 250 056

17 250 056

17 250 056

17 250 056

17 250 056

17 250 056

17 250 056

17 250 056

17 250 056

17 250 056

26 920 490

216 671 111

Tervezett bankszámla állomány havi bontásban

882 836

607 119

7 524 620

- 4 450 381

4 607 120

- 5 892 881

607 119

607 119

6 357 120

- 2 142 881

- 2 142 881

- 6 564 032

- 0

Tervezett bankszámla állomány kummulált bontásban

882 836

1 489 956

9 014 575

4 564 195

9 171 314

3 278 434

3 885 553

4 492 673

10 849 793

8 706 912

6 564 031

-

-

7. melléklet a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Tápióbicske Község Önkormányzatának

7. számú melléklet

adósságot keletkeztető ügyleteiből adódó kötelezettségeinek alakulása

/adatok Forintban

Megnevezés

2016. XII. 31-ig összes kifizetés

2016. évi kiadásai

Tervezett kiadás

2017.

2018.

2019.

2020.

Az Önkormányzatunk készfizető kezességvállalása a Tápiómenti Települések Csatornamű Vízgazdálkodási Társulata által a szennyvízcsatorna beruházás előkészítésének finanszírozásához felvett 350 millió Ft hitelre és járulékaira 4,65 %-os lakosságarány alapján:

34 477 083

18 401 812

18 500 000

18 500 000

18 500 000

18 500 000

Az Önkormányzatunk készfizető kezessége és a cash-flow elégtelenségi garanciája a Tápió Menti Régió szennyvíz elvezetése és szennyvíz tisztítása elnevezésű projekt finanszírozása során felmerült tőke esetében 63 M Ft és teljes járulékainak tekintetében 4,65 %.

2 928 555

10 848 613

1 500 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

Az Önkormányzatunk készfizető kezessége és a cash-flow elégtelenségi garanciája a Tápió Menti Régió szennyvíz elvezetése és szennyvíz tisztítása elnevezésű projekt finanszírozása során felmerült tőke esetében 43 074 739 Ft és teljes járulékainak tekintetében 4,65 %.

11 156 400

ÖSSZESEN

48 562 038

29 250 425

20 000 000

20 000 000

20 000 000

20 000 000

Önkormányzat saját bevételei

74 358 760

57 260 750

57 260 750

57 260 750

57 260 750

Közhatalmi bevételek (B3)

42 264 068

40 400 000

40 400 000

40 400 000

40 400 000

Működési bevételek (B4)

32 094 692

16 860 750

16 860 750

16 860 750

16 860 750

Hitel készfizető kezességvállalása

29 250 425

20 000 000

20 000 000

20 000 000

20 000 000

Adósságszolgálat a saját bevételek arányában

39%

35%

35%

35%

35%

8. melléklet a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Tápióbicske Község Önkormányzatának

8. számú melléklet

kedvezmények és mentességek várható összege

/adatok Forintban

Megnevezés

Kedvezmény jogcíme

Kedvezményről rendelkező önkormányzati rendelet száma

Várható kedvezmény összege

Kedvezmény nékül váható bevétel összege

Helyi adónál biztosított kedvezmények, mentességek adónemenként

Nincs

Nincs

-

34 000 000

Magánszemélyek kommunális adója

Nincs

Nincs

-

9 000 000

Allandó jelleggel végzett tevékenység után fizetendő iparűzési adó

Nincs

Nincs

-

25 000 000

Egyéb nyújtott kedvezmények vagy kölcsön elengedése

Nincs

Nincs

-

-

9. melléklet a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez a 2/2017. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Tápióbicske Község Önkormányzatának

9. számú melléklet

költségvetésében tervezett előirányzatai kötelező, önként vállalt és államigazgatási feladatok bontásában

/adatok Forintban

Rovat

Bevételi forrás megnevezése

2017. évi előirányzat

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

B111

Helyi önkorm.működésének ált.támogatása

119 330 261

73 667 661

-

45 662 600

B112

Telep.önkorm.köznevelési felad.támogatás

85 831 463

85 831 463

-

-

B113

Telep.önk.szoc.és gyermekjól.étk.fel.tám

61 678 869

61 678 869

-

-

B114

Telep.önkorm.kulturális felad.támogatása

4 168 980

4 168 980

-

-

B115

Működ.célú kv-i támog. és kiegész.támog

1 456 400

1 456 400

-

-

B116/9

Egyéb működési célú támogatások

-

-

-

-

B16/32

Egyéb fej.kez.ei.müköd.c.támog.bevétel

-

-

-

-

B16/4

Tb.pü.alap.működ.c.támogatás bev.

20 100 000

20 100 000

-

-

B16/5

Elk.áll.pa.működ.c.támogatás bev.

32 413 336

32 413 336

-

-

B1

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

324 979 309

279 316 709

-

45 662 600

B21/1

Felhalm c.központ.támogatások

-

-

-

-

B25/5

Elk.áll.pa.felh.c.támogatás bevétel

-

-

-

-

B2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

-

-

-

-

B34/14

Magánszem.kommunális adója

9 000 000

9 000 000

-

-

B351/21

Állandó jell.végz.tevék.ut.iparűzési adó

25 000 000

25 000 000

-

-

B354/21

Helyi önkorm.megillető belf.gépjárműadó

6 000 000

6 000 000

-

-

B36/11

Igazgatási szolgáltatási díj

100 000

100 000

-

-

B36/26

Önk.megill.helysz.és szabálysért.bírság

-

-

-

-

B36/28

Helyi adópótlék, adóbírság,elkobzás

300 000

300 000

-

-

B3

Közhatalmi bevételek

40 400 000

40 400 000

-

-

B401/1

Készletértékesítés

400 000

-

400 000

-

B402/1

Alkalmazottak térítési díjbevétele

-

-

-

-

B402/29

Egyéb bérleti és lízing díjbevétel

4 231 200

-

4 231 200

-

B402/4

Egyéb szolgáltatások miatti bevételek

637 000

-

637 000

-

B403/1

ÁH.bel.továbbsz.közvet.szolg.bevétele

5 945 000

5 945 000

-

-

B404/35

Önk.vagyon haszonbérb.adásb.szárm.bev.

2 000 000

-

2 000 000

-

B404/42

Egyéb önk. osztalékbevétel

800 000

-

800 000

-

B405/1

Intézményi ellátási díjak

-

-

-

-

B405/9

Egyéb ellátási díjak

-

-

-

-

B406/1

Kiszáml.egy.adóz.ért.term.szolg.ÁFA

1 792 500

1 792 500

-

-

B406/2

Kiszáml.egy.adóz.ért.tárgyi eszk.ÁFA

55 000

55 000

-

-

B407

Általános forgalmi adó ÁFAvisszatérít.

-

-

-

-

B4082/29

ÁHk. egyéb kamatbevételek

1 000 000

-

1 000 000

-

B411/99

Egyéb különféle működési bevételek

50

50

-

-

B4

Működési bevételek

16 860 750

7 792 550

9 068 200

-

B52/1

Termőföld értékesítés

-

-

-

-

B52/31

Lakóépület értékesítés

-

-

-

-

B53/3

Jármű értékesítés

-

-

-

-

B5

Felhalmozási bevételek

-

-

-

-

B64/41

Civil szerv.műk.vissz.tám.kölcs.vtérít

2 000 000

-

2 000 000

-

B65/1

Pü.váll. műk.c.átvett pénzeszköz

692 000

-

692 000

-

B65/3

Háztartásoktól műk.c.átvett pénzeszköz

-

-

-

-

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

2 692 000

-

2 692 000

-

B71/3

Egyéb ÁH.kiv.felh.gar.és kezesség megtér.

-

-

-

-

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

-

-

-

-

B8131

Előző évi kv-i maradvány igénybevétele

-

-

-

-

B814

ÁH-on belüli megelőlegezések

9 000 000

9 000 000

-

-

B8

Finanszírozási bevételek

9 000 000

9 000 000

-

-

Bevételek összesen

393 932 059

336 509 259

11 760 200

45 662 600

Kiadások

2017. évi előirányzat

Kötelező feladat

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Tápióbicskei Gyermeklánc Óvoda

91 941 463

91 941 463

-

-

Tápióbicskei Polgámesteri Hivatal

125 882 214

75 798 286

4 421 328

45 662 600

Tápióbicske Község Önkormányzata

176 108 382

171 581 325

4 527 057

-

Kiadások összesen

393 932 059

339 321 074

8 948 385

45 662 600