Tóalmás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2010. (II. 1.) önkormányzati rendelete

a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről

Hatályos: 2010. 02. 01

Tóalmás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2010. (II. 1.) önkormányzati rendelete

a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről

2010.02.01.

Tóalmás község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. tv 44/A. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - figyelemmel a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (Ötv.) 8. § (5) bekezdésében valamint 16. §-ában foglaltakra – a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről az alábbi rendeletet alkotja:

A rendelet célja, alapelvei

1. § Tóalmás község Önkormányzatának Képviselő-testülete elismeri és támogatja azt a tevékenységet, amelyet a településen élő vagy dolgozó állampolgárok önszerveződő közösségei végeznek az önkormányzati feladatok megvalósítása, a polgárok közéletbe való bevonása, a település fejlesztése és szépítése, a környezetvédelem, az arra rászorulók támogatása, a kultúra és a hagyományok ápolása, a lakosság művelődése, oktatása, szórakozása, sportolása érdekében.

2. § Az 1. §-ban foglalt elvek megvalósítása érdekében a képviselő-testület az éves költségvetéséről szóló rendeletében – a település anyagi lehetőségeitől függően – keretet állapít meg az önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának céljára, s a keret felhasználásáról való döntés megfelelő előkészítése, az önszerveződő közösségek közötti esélyegyenlőség biztosítása érdekében bevezeti a pályázati rendszert, melynek feltételeit, az eljárás rendjét e rendeletében szabályozza.

3. § E rendelet alkalmazásában

a) önszerveződő közösség az a bíróság által bejegyzett egyesület, alapítvány, amely az önkormányzat illetékességi területén bejegyzett székhellyel rendelkezik; illetve abban az esetben, hogy ha nem rendelkezik székhellyel az önkormányzat illetékességi területén, akkor hitelt érdemlően tudja bizonyítani, hogy tevékenységét a településen végzi a település lakossága érdekében.

b) nem minősül önszerveződő közösségnek a politikai párt helyi szervezete, a munkaadói és munkavállalói érdekképviseleti szerv, biztosító egyesület.

A pályázatok benyújtása

4. § (1) Az önszerveződő közösségek pénzügyi támogatása (a továbbiakban: pénzügyi támogatás) iránti pályázatokat írásban, az 1-8.sz.mellékletek szerint, a szükséges mellékletekkel együtt a Polgármesteri Hivatalba kell benyújtani a tárgyévi költségvetésről szóló rendelet kihirdetését követő harminc (30) napon belül az önkormányzat pályázati felhívása alapján.

(2) A pályázathoz csatolni kell:

a) az önszerveződő közösség bíróság általi bejegyzéséről szóló végzést;

b) az önszerveződő közösség alapszabályát vagy működésének egyéb alapdokumentumát;

c) székhely szerinti megyei (fővárosi) bíróság által a szervezet hatályos adatairól kiállított, 30 napnál nem régebbi kivonat;

d) az önszerveződő közösség előző évi tevékenységéről szóló tájékoztatót, különös tekintettel a végzett feladatokra, elért eredményekre;

e) az önszerveződő közösség közgyűléséről vagy döntéshozó szerve üléséről készült azon jegyzőkönyvet vagy határozati kivonatot, mely a pályázat benyújtására vonatkozó döntést és a megvalósítani kívánt célt tartalmazza.

f) az önszerveződő közösség által pályázott összeg felhasználásának tervezetét, a várható költségek szerint részletezve.

g) a pályázó számlavezető pénzintézetének megnevezését és a pályázó számlaszámának megjelölését, ahová a támogatás összege átutalható,

h) nyilatkozatot arról, hogy a pályázó szervezetnek köztartozása (APEH, önkormányzati adóhatóság) nincs,

i) nyilatkozat a külön jogszabály szerinti összeférhetetlenségről, érintettségről, közzétételi kérelem,

j) írásbeli hozzájárulást a pályázatban foglalt közérdekű adatok kezeléséhez és a hivatalos internetes honlapon való közzétételéhez.

(3) A Polgármesteri Hivatal eljárása során köteles vizsgálni, hogy a pályázó pályázatához csatolta-e a 4. § (2) bekezdés szerinti mellékleteket. Amennyiben a pályázat benyújtása hiányosan történt, a pályázót írásban kell felhívni arra, hogy a felhívás kézbesítésétől számított 8 napon belül a hiányt pótolja. Annak a pályázónak, aki a pályázat kiegészítését felhívás ellenére sem végzi el, a Pénzügyi Bizottság nem tehet javaslatot a támogatás megállapítására a Képviselő-testület felé.

(4) Amennyiben az önszerveződő közösség korábban már részesült támogatásban, a (2) bekezdés a)–b) pontokban felsorolt dokumentumok benyújtása mellőzhető abban az esetben, ha az előző támogatás óta eltelt időszakban e dokumentumok tartalmát illető változás nem történt.

A beérkezett pályázatok véleményezése

5. § (1) A beérkezett pályázatokat – a pályázati határidő elteltét követő 15 napon belül – a Pénzügyi Bizottság megvizsgálja és indoklással ellátott javaslatot tesz a támogatás odaítélésére illetőleg annak összegére a Képviselő-testület felé.

(2) A pénzügyi bizottság vizsgálata különösen arra terjed ki, hogy

a) az önszerveződő közösség tevékenysége mennyiben közérdekű, illetőleg a támogatásban részesítendő célkitűzés a köz javát mennyiben szolgálja és szakmai szempontból mennyiben megvalósítható,

b) az önszerveződő közösség az előző évben kapott pénzügyi támogatással megfelelően elszámolt-e;

c) a támogatásban részesítendő cél megvalósításához – a támogatás esetleges összegét is figyelembe véve – rendelkezik-e a megfelelő pénzügyi és egyéb feltételekkel;

d) a támogatásban részesítendő cél megvalósítása igényli-e az önkormányzat egyéb támogatását;

e) a támogatásban részesítendő cél megvalósítása pénzügyi támogatás helyett támogatható-e más, alkalmasabb módon.

A pályázatok elbírálása

6. § (1) A Bizottság által véleményezett pályázatok Képviselő-testület elé terjesztéséről a polgármester gondoskodik.

(2) Az előterjesztést úgy kell elkészíteni, hogy abból a képviselők számára egyértelmű legyen a Pénzügyi Bizottság véleménye és javaslata.

(3) A pályázatok elbírálása során a Képviselő-testület dönthet úgy is, hogy pénzügyi támogatás helyett a kért támogatást más formában biztosítja, feltéve, hogy a támogatás más módja a pályázó által megjelölt cél megvalósításának támogatására alkalmas.

(4) A pályázatok elbírálásáról szóló döntést a Képviselő-testület a Pénzügyi Bizottság 5. § (2) bekezdése szerinti döntését követő első ülésén hozza meg. Amennyiben a Pénzügyi Bizottság döntése és a soron következő Képviselő-testületi ülés közötti idő nem elegendő az előterjesztés szervezeti és működési szabályzat szerinti megfelelő előkészítésére, a döntéshozatalra az azt követő testületi ülésen kerül sor.

(5) A képviselő-testület kedvező elbírálása esetén a pénzügyi támogatás megállapításáról szóló határozatban meg kell jelölni azt is, hogy a támogatás felhasználása milyen célra történhet.

(6) A Képviselő-testületi döntés pályázókkal történő közléséről és a támogatási szerződés megkötéséről (5. számú melléklet) a polgármester gondoskodik a döntést követő 30 napon belül.

7. § A támogatásban részesülő önszerveződő közösség a kapott támogatást csak a szerződésben meghatározott célra használhatja fel. A támogatás eltérő célra történő felhasználása csak akkor lehetséges, ha ehhez a Képviselő-testület hozzájárult. Ebben az esetben a támogatási szerződést módosítani kell, melyről a testületi döntést követő 30 napon belül a polgármester gondoskodik.

8. § Nem részesíthető pénzügyi támogatásban az az önszerveződő közösség

a) amely az előző évben kapott pénzügyi támogatással nem, vagy nem megfelelően számolt el;

b) az előző évben kapott támogatást – képviselő-testületi döntés nélkül - a támogatási szerződésben jóváhagyott céltól eltérően használta fel.

c) amely a pályázatában megtévesztő vagy valótlan adatot szolgáltatott,

d) amelynek lejárt esedékességű köztartozása van.

A támogatás kifizetése és felhasználásának elszámolása

9. § Az elnyert támogatás az önszerveződő közösség folyószámlájára történő átutalásáról – évente két részletben – a polgármester gondoskodik.

10. § (1) Az önszerveződő közösség a kapott pénzügyi támogatás felhasználásáról köteles elszámolni. E kötelezettségének a tárgyévet követő év március 31-ig tehet eleget.

(2) Az elszámolási kötelezettség a támogatás összegének felhasználásáról szóló bizonylatok másolatának benyújtásával teljesíthető.

(3) Az előző évi elszámolások elfogadásáról a Pénzügyi Bizottság dönt.

Egyéb rendelkezések

11. § (1) Az önszerveződő közösségek részére megállapított pénzügyi támogatás összegét valamint annak célját az Önkormányzat hivatalos lapjában közzé kell tenni.

(2) Ugyancsak közzé kell tenni azt, hogy a kapott támogatással az önszerveződő közösség e rendelet előírásainak megfelelően számolt-e el, s a felhasználás milyen célra történt.

(3) A közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény, illetve ennek végrehajtásáról szóló 67/2008. (III. 29.) Korm. rendelet alapján valamennyi pályázatot egy központi honlapon kell közzé tenni a nyertesek és a nyert összeg megjelölésével, valamint a pályázat teljesítését igazoló beszámolóval együtt.

(4) A közzétételről a polgármester gondoskodik. A közzététel határideje a 6. § (4) bekezdése szerinti döntést követően megjelenő lapszám, illetve a központi honlap esetén fenti bekezdésben meghatározott jogszabály szerinti határidő.

A rendelet hatályba lépésére vonatkozó rendelkezések

12. § (1) E rendelet kihirdetése napján lép hatályba. Rendelkezéseit első ízben a 2010. évi költségvetésben e célra meghatározott támogatási keret felosztása során kell alkalmazni.

(2) E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlamenti és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja.

1. melléklet a 2/2010. (II. 1.) önkormányzati rendelethez

PÁLYÁZATI ADATLAP

az önszerveződő közösségek pénzügyi támogatása iránt

Az önszerveződő közösség neve:

Az önszerveződő közösség címe:

A szervezet jogállása:

A szervezet telefon-, faxszám, e-mail címe, honlapja:

A szervezet adószáma:

A szervezet számlavezető bankjának megnevezése:

A szervezet bankszámlaszáma:

Képviselőjének neve, címe, elérhetősége:

A bírósági bejegyzésről szóló végzés száma, kelte:

A tevékenységben érintettek köre:

Kért-e az előző évben pénzügyi támogatást?

Az előző évben kapott támogatás összege:

A kért összeg tervezett felhasználásának célja:

Megnevezés

Források (Ft-ban)

1. Saját forrás

2. Más támogatótól kapott támogatás

3. Egyéb forrás

4. Jelen pályázaton igényelt támogatás

ÖSSZESEN:

A pályázati adatlaphoz csatolni kell a következő mellékleteket:

a) A bíróság általi bejegyzéséről szóló végzés másolatát; *

b) az alapszabály, illetve a működési alapdokumentum másolatát, *

c) székhely szerinti megyei (fővárosi) bíróság által a szervezet hatályos adatairól kiállított, 30 napnál nem régebbi kivonat;

d) szervezetünk közgyűléséről / elnökségi (vagy döntéshozó szerve) üléséről készült azon jegyzőkönyvet vagy határozati kivonatot, mely a pályázat benyújtására vonatkozó döntést és a megvalósítani kívánt célt tartalmazza;

e) a részletes költségvetést, a várható költségek szerint részletezve (2. és 3. sz. mellékletek),

f) az önszerveződő közösség előző évi tevékenységéről szóló tájékoztatót, különös tekintettel a végzett feladatokra, elért eredményekre (4.sz. melléklet),

g) nyilatkozatot arról, hogy a pályázó szervezetnek köztartozása (APEH, önkormányzati adóhatóság) nincs (6. sz. melléklet),

h) írásbeli hozzájárulást a pályázatban foglalt közérdekű adatok kezeléséhez és a hivatalos internetes honlapon való közzétételéhez (6.sz. melléklet),

i) nyilatkozat a külön jogszabály szerinti összeférhetetlenségről, érintettségről, közzétételi kérelem (7. és 8. sz. melléklet),

…………………………………………., . év _ hó nap.
.............................................................
(a szervezet képviselőjének aláírása)

* Amennyiben az önszerveződő közösség korábban már részesült támogatásban, az a)– b) pontokban felsorolt dokumentumok benyújtása mellőzhető abban az esetben, ha az előző támogatás óta eltelt időszakban e dokumentumok tartalmát illető változás nem történt.

2. melléklet a 2/2010. (II. 1.) önkormányzati rendelethez

A PÁLYÁZAT TARTALMA ÉS RÖVID LEÍRÁSA (max. 1 oldal)

3. melléklet a 2/2010. (II. 1.) önkormányzati rendelethez

KÖLTSÉGVETÉS adatok e Ft-ban

Megnevezés

Összesen

Saját forrás

Egyéb

Igényelt

I. Személyi költségek (munkabér + járulékai, megbízási díjak, tiszteletdíjak)

II. Működési költségek (helyiségbérlet, telefon, posta, úti költség stb.)

III. Eszköz (beruházás)

IV. Egyéb (megnevezve)

Mindösszesen:

(A kért támogatás felhasználási tervét külön kérjük mellékelni.)

4. melléklet a 2/2010. (II. 1.) önkormányzati rendelethez

1. A PÁLYÁZÓ ELŐZŐ ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK BEMUTATÁSA (max. 1 oldal)

5. melléklet a 2/2010. (II. 1.) önkormányzati rendelethez

TÁMOGATÁSI SZERZŐDÉS AZ ÖNSZERVEZŐDŐ KÖZÖSSÉGEK PÁLYÁZATÁHOZ
amely létrejött egyrészt …………… község Önkormányzata (címe:
…………………………) képviseletében eljáró …………… polgármester (továbbiakban: Támogató), másrészt ………………………………………… képviseletében eljáró (továbbiakban: Támogatott) között a mai napon, az alábbi feltételekkel:
…………………Község Önkormányzata a Helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről szóló /200. () rendelete alapján a képviselő-testület /200.(..) számú határozatával a. évi költségvetése terhére a Támogatott részére ……………, -Ft, (azaz
……………………………………………….. forint) összegű támogatást biztosít.

1. A támogatás kizárólag az alábbi célra használható fel:

…………………………………………………
.….………………………………………………………………………………………………
….......……………..
(a megpályázott program pontos megnevezése) A szakmai leírást és költségvetést tartalmazó pályázati dokumentáció jelen szerződés mellékletét képezi.

2. A támogatás összegét a Támogató június 30-ig, a második részletet október 31-ig utalja át a Támogatott …………………………....................……………………-nél vezetett

....………………………………………… számú számlájára.

3. Az 1992. évi XXXVIII. törvény 13/A. §-abban foglalt felhatalmazás alapján a Támogató a Támogatott számára számadási kötelezettséget ír elő a kapott összeg rendeltetésszerű felhasználásáról. A Támogatott legkésőbb a tárgyévet követő év január 31-ig írásban köteles eleget tenni.

4. A 4. pontban megállapított határidő túllépésére csak különösen méltányolandó esetben, Támogatott kérelmére, a polgármester írásbeli engedélyével (a támogatási szerződés módosításával) van lehetőség legfeljebb a tárgyévet követő év március 1-ig.

5. A támogatásról számlával, vagy felhasználást igazoló pénzügyi bizonylatokkal kell elszámolni. A számláknak és bizonylatoknak hitelesített másolatnak kell lenniük, ami azt jelenti, hogy a másolati számlára, bizonylatra rá kell vezetni „a másolat az eredetivel mindenben egyező”, és ezt a tényt a Támogatott az aláírásával el kell ismernie.

6. A Támogatott tudomásul veszi, hogy amennyiben nem a jelen szerződés 2. pontjában meghatározott célra használja fel a támogatás összegét, illetve amennyiben elszámolási kötelezettségének nem tesz eleget, úgy a támogatást köteles a Támogató felszólítását követő 8 napon belül a Támogató -nél vezetett számú költségvetési elszámolási számlájára visszautalni. Ezzel egyidejűleg - az átutalás és a visszautalás közötti időszakra - a Támogatott köteles a mindenkori jegybanki alapkamat mértékének megfelelő összegű kamatot fizetni.

7. A Támogatott tudomásul veszi, hogy a Támogató köteles ellenőrizni a felhasználást és a számadást.

8. Ezen megállapodás. (tárgyév) …………..-től . (tárgyévet követő év)január 31-ig érvényes.

9. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári törvénykönyv rendelkezései, valamint az államháztartás működéséről szóló jogszabályok az irányadók.

10. A jelen szerződés egymással megegyező, két eredeti példányban készült. A szerződő felek a jelen szerződésben foglalt feltételekkel egyetértenek, azokat elfogadják és a szerződést, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag cégszerűen írják alá.

………………., . év hó nap.

……………………………….. ………………………………..

Támogató Támogatott

A támogatás összege a____ _. évi költségvetésben rendelkezésre áll.
………………………,.......... hónap

6. melléklet a 2/2010. (II. 1.) önkormányzati rendelethez

Nyilatkozat
Alulírott…………………………………………. (név).......................................... (lakcím) mint
a…............................................................................................. (szervezet neve, címe)
képviselője az alábbi nyilatkozatot teszem:

a) Hozzájárulok ahhoz, hogy a pályázatban szereplő adatokat és információkat a Támogató nyilvántartásában szerepeltesse, a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezelje, internetes honlapon közzétegye.

b) Tudomásul veszem, hogy a benyújtott, illetve nyertes pályázat adatai nyilvánosságra hozhatók, kivételt képeznek a pályázó által a pályázat benyújtásakor a Ptk. 81. § (2) és

(1) bekezdése szerint üzleti titokként megjelölt adatok, feltéve, hogy ez nem akadályozza meg a közérdekből nyilvános adat megismerésének lehetőségét.

c) Kijelentem, hogy a szervezet a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 26. § d) pontja szerinti közvetlen politikai tevékenységet nem folytat; továbbá, hogy a pályázat kiírását megelőző öt évben együttműködési megállapodást nem kötött és tartott fenn Magyarországon bejegyzett párttal (a továbbiakban: párt), valamint, hogy a pályázat kiírását megelőző öt évben párttal közös jelöltet nem állított országgyűlési, európai parlamenti vagy helyi önkormányzati választáson;

d) az Önkormányzattal kapcsolatos pályázati elszámolási, szakmai beszámoló leadási hátraléka a pályázó szervezetnek nincs.

e) Nyilatkozom, hogy szervezetünknek köztartozása (APEH, TB, stb.) nincs.

Amennyiben megadott adataimban az elszámolás megtörténtéig változás következik be, arról a kiírót haladéktalanul értesítem.
Kelt: ……………………………………....
…………………………………………….. pályázó aláírása

7. melléklet a 2/2010. (II. 1.) önkormányzati rendelethez

NYILATKOZAT

a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény szerinti összeférhetetlenség, illetve érintettség fennállásáról vagy hiányáról

A Pályázó neve:
Természetes személy lakcíme: Születési helye, ideje:
Gazdasági társaság esetén székhelye: Cégjegyzékszáma:
Adószáma:
Képviselőjének neve:
Egyéb szervezet esetén székhelye: Képviselőjének neve: Nyilvántartásba vételi okirat száma:
Nyilvántartásba vevő szerv megnevezése:

Kijelentem, hogy személyemmel, illetve a pályázóként megjelölt szervezettel szemben a
közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény (Knyt.)
- 6. § (1) bekezdése szerinti összeférhetetlenség

1. nem áll fenn vagy

2. fennáll az ... pont alapján

- 8. § (1) bekezdése szerinti érintettség

1. nem áll fenn vagy

2. fennáll az ... pont alapján

Az összeférhetetlenség vagy az érintettség alapjául szolgáló körülmény leírása:
..................................................................................................................................................
.....
..................................................................................................................................................
.....
.............................................................
Kijelentem, hogy az összeférhetetlenség megszüntetésére az alábbiak szerint intézkedtem:
..................................................................................................................................................
.....
..................................................................................................................................................
.....
.............................................................

Kijelentem, hogy az érintettség közzétételét külön űrlap csatolásával kezdeményeztem.

Kelt:
Aláírás/Cégszerű aláírás

8. melléklet a 2/2010. (II. 1.) önkormányzati rendelethez

KÖZZÉTÉTELI KÉRELEM
a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény 8. § (1) bekezdés szerinti érintettségéről
A Pályázó neve:
Természetes személy lakcíme: Születési helye, ideje:
Gazdasági társaság esetén székhelye: Cégjegyzékszáma:
Adószáma:
Képviselőjének neve:
Egyéb szervezet esetén székhelye: Képviselőjének neve: Nyilvántartásba vételi okirat száma:
Nyilvántartásba vevő szerv megnevezése:

Kijelentem, hogy a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi
CLXXXI. törvény 8. § (1) bekezdés szerinti érintettség személyemmel, illetve a pályázóként megjelölt szervezettel szemben fennáll, mert

a) A pályázati eljárásban döntés-előkészítőként közreműködő vagy döntéshozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban állok, de a törvény értelmében nem minősülök döntés-előkészítőnek vagy döntéshozónak. (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!).

Indoklás:
Munkavégzésre irányuló jogviszonyban állok az alábbi szervezettel (a szervezet neve, székhelye beírandó):
..................................................................................................................................................
.....
..................................................................................................................................................
.....

b) Nem kizárt közjogi tisztségviselő vagyok (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!)

Indoklás:
Az alábbiakban felsorolt tisztségek valamelyikével rendelkezem (a kívánt rész aláhúzandó):
köztársasági elnök, Országgyűlés által választott vagy a köztársasági elnök által kinevezett tisztségviselő, országgyűlési és az európai parlamenti képviselő, polgármester, alpolgármester, főpolgármester, főpolgármester-helyettes, helyi önkormányzati képviselő, helyi önkormányzat képviselő-testülete bizottságának tagja, központi államigazgatási szerv
- a Knyt. 2. § (1) bekezdés d) pont alá nem tartozó - vezetője és helyettesei, regionális fejlesztési tanács tagja

c) Az a) -b) pont alá tartozó személy közeli hozzátartozója vagyok (Kizárólag természetes személy pályázó esetén!)

Indoklás:
- Közeli hozzátartozóm pályázati eljárásban döntés előkészítőként közreműködő, vagy döntéshozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll, de a törvény értelmében nem minősül döntés-előkészítőnek vagy döntéshozónak.
- Közeli hozzátartozóm nem kizárt közjogi tisztségviselő.
(A kívánt rész aláhúzandó!)
A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):
házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- és neveltgyermek, örökbefogadó-, mostoha- és nevelőszülő, testvér

d) A pályázóként megjelölt szervezet olyan gazdasági társaság, amely az a)-c) pontban megjelölt személy tulajdonában áll (Kizárólag gazdasági társaság pályázó esetén!).

Indoklás:
Az érintett tulajdonos. Szervezet megnevezése, amellyel munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll (a szervezet neve, székhelye beírandó):
.........................................................................................................................................
.........................................................................................................................................
Közjogi tisztségének megjelölése (a tisztség beírandó):
.........................................................................................................................................
A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):
házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- és neveltgyermek, örökbefogadó-, mostoha- és nevelőszülő, testvér

e) A pályázóként megjelölt gazdasági társaság, alapítvány, társadalmi szervezet, egyház vagy szakszervezet tekintetében az érintettség fennáll, mert

vezető tisztségviselője
az alapítvány kezelő szervének, szervezetének tagja, tisztségviselője, vagy társadalmi szervezet ügyintéző, vagy képviseleti szervének tagja
a pályázati eljárásban döntés előkészítőként közreműködő szervnél vagy döntést hozó szervnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy, nem kizárt közjogi tisztségviselő, vagy e személyek közeli hozzátartozója
Indokolás:
Az érintettséget megalapozó személy társaságban betöltött pozíciója (a pozíció beírandó):
.................................................................................................................
A szervezet megnevezése, amellyel munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll (a szervezet neve, székhelye beírandó):
..................................................................................................................
Közjogi tisztség megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):
köztársasági elnök, Országgyűlés által választott vagy a köztársasági elnök által kinevezett tisztségviselő, országgyűlési és az európai parlamenti képviselő, polgármester, alpolgármester, főpolgármester, főpolgármester-helyettes, helyi önkormányzati képviselő, helyi önkormányzat képviselő-testülete bizottságának tagja, központi államigazgatási szerv
- a 2. § (1) bekezdés d) pont alá nem tartozó - vezetője és helyettesei, regionális fejlesztési tanács tagja
A közeli hozzátartozói kapcsolat megjelölése (a kívánt rész aláhúzandó):
házastárs, egyeneságbeli rokon, örökbefogadott, mostoha- és neveltgyermek, örökbefogadó-, mostoha- és nevelőszülő, testvér
Kijelentem, hogy a fenti nyilatkozat kitöltésével eleget tettem a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló 2007. évi CLXXXI. törvény rendelkezéseinek az érintettségemet illetően. A nyilatkozatban szereplő adatok a valóságnak mindenben megfelelnek.
Kelt:
a képviselő aláírása

P. H.