Dömsöd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendeletének indokolása

az építményadóról és a magánszemélyek kommunális adójáról

Hatályos: 2023. 01. 01

Dömsöd Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.01.01.
az építményadóról és a magánszemélyek kommunális adójáról
Végső előterjesztői indokolás
Tisztelt Képviselő-testület!
A Képviselő-testület 2021. évben fogadta el a helyi adók emelésére vonatkozó javaslatot, amely azonban a Kormány által elrendelt tilalomnak köszönhetően nem tudott hatályba lépni. Jelenleg ez a tilalom megszűnt, amire a Miniszterelnökség önkormányzatokhoz írt levelében fel is hívta a figyelmet.
Bevezetésképpen elmondhatjuk, hogy a 2020. év óta tartó egyre nehezedő gazdasági körülmények 2022-ben inkább rosszabbra fordultak. Ennek eredményeként 2023-ban eddig még soha nem tapasztalt nehézségekkel nézhet szembe az önkormányzat. Sajnos a mai napig csak sötétben tapogatózunk ennek pontos mértékét illetően, de az már látszik, hogy alapvetően az alábbi főbb problémacsoportokkal kell szembenéznünk:
1. az energiaárak drasztikus emelkedése;
2. az élelmiszer alapanyagárak növekedése;
3. fokozódó szociális terhek a lakosság felől;
4. a vállalkozások számának és az általuk befizetett adó csökkenése.
A fenti problémák kezelésére, figyelembe véve a tavalyi testületi és bizottsági ülésen elhangzottakat javasoljuk, hogy a tavaly elfogadott adóemeléseket a Képviselő-testület a következő évtől léptesse hatályba. A tavaly megállapított mértéktől nagyobb mérvű emelést nem javasolunk, mivel a háztartások költségei is egyre növekednek, és a fokozódó pénzügyi válság mellett egyre jobban kiéleződő társadalmi és szociális válsággal is számolnunk kell.
A 2022. októberi ülésen azzal napolta el a tisztelt Képviselő-testület a kérdést, hogy a Ráckevei Önkormányzati tűzoltóság működési fenntartásához szükséges, Dömsöd Önkormányzatát terhelő költségnövekedésnek megfelelően egészítsük ki az adónemeket. Ezzel a kérdéssel összhangban - bár az önkormányzatok közötti egyeztetés még zajlik – azt már megállapíthatjuk, hogy mivel Ráckeve városa már szintén nem képes a korábbiakhoz hasonló nagyságrendben vállalni a tűzoltóság fenntartását, hanem csak a lakosságarányosan ráeső részt, valamint az állami finanszírozás kiegészítése is lehetetlennek tűnik, továbbá elzárkóztak attól,hogy a hivatásos tűzoltóságok sorába vegyék át, ezért az önkormányzati finanszírozás elmaradása esetén az ÖTP várhatóan 2023 első félévének végén megszűnne. Ez figyelembe véve a hivatásos parancsnokságok vonulási idejét (megközelítőleg 40-50 perc Dömsödre) még az ÖTE működése mellett is rendkívül hátrányosan érintené a település lakosságát, az itt lévő vállalkozásokat. A jelenlegi számítások szerint jövőre a településünkre eső rész mintegy 10-11 millió forint körül várható. Az adómértékek kiegészítése révén a korábban kalkulálthoz képest még további 11.196.325-Ft növekménnyel számoltunk, amely fedezheti ezt a költséget. Nagyobb mértékű emelést már egyik adónem vonatkozásában sem javasolunk, mivel bár jelentős közérdeket érintő kiadásokat fedezne ezekből az önkormányzat, és más eszköze nem nagyon maradt, a lakosság és a vállalkozások adótűrő képességét már így is próbára teszi az emelés.
1. Kivett, beépítetlen külterületi ingatlanok megadóztatása
A kivett beépítetlen külterületi ingatlanok jelenleg egyetlen helyi adó hatálya alá sem esnek, így a felvetés teljességgel megalapozott. Ezen ingatlanokra az önkormányzat telekadót vethetne ki, vagy a kommunális adó hatályát is kiterjeszthetné rájuk.
A rendelkezésünkre álló földhivatali adatok szerint azonban Dömsöd területén kivett, beépítetlen belterületi ingatlan (beleértve a zártkerti részeket is) összesen 5 db. van.
Az ingatlanok csekély számára való tekintettel javasoljuk, hogy a kommunális adó kerüljön rájuk is kivetésre, amelyhez mindösszesen annyi a szükséges, hogy a rendeletből a beépítetlent területekre vonatkozó részből a belterületi jelző hatályon kívül legyen helyezve.
1. Építményadó kedvezmény eltörlése
Jelenlegi adórendeltünk az építményadó körében egyetlen kedvezmény szabályoz.
„14. § (1) Az építményadó éves összegének felső határa azon adóköteles nem vállalkozási célt szolgáló ingatanok esetében, amelyben az adóalany és vele együttélő családtagjai állandó lakcímet létesítettek és életvitelszerűen ott élnek évi 10.000-Ft.”
Vagyis azon üdülő, és gazdasági rendeltetésű épületek (gyakorlatilag az annak idején zárkerti részen létesített szerszámtárolók és egyebek) esetében, amelyekbe életvitelszerűen beköltöztek, és ott lakcímet létesítettek, az építményadó éves összege legfeljebb a kommunális adóéval megegyező.
Ez a gyakorlatban azt eredményezi, hogy a kedvezményben részesülő ingatlanok egy évben összesen 660.000-Ft adót fizetnek, míg a kedvezmény nélkül 2.042.700-Ft lenne a fizetendő adójuk.
A kedvezmény teljes eltörlésével elérhető maximális bevétel növekedés: 1.382.700-Ft.
1. Építményadó változások változatai
Az építményadó rendeletünk az adó mértékére az adótárgy rendeltetése szerint négy különböző összeget tartalmaz. Ezek:
- Üdülők esetében 550-Ft/m2,
- Kereskedelmi egységek és szállásépület esetében 350-Ft/m2,
- Egyéb épület esetében 300-Ft/m2.
Összesítésre kerültek az egyes kategóriákhoz tartozó adózás alá vont alapterületek is, amelyek a következők:
- Üdülők: 38605 m2
- Kereskedelmi egységek és szállásépületek: 8094 m2
- Egyéb épületek: 30132 m2
Az idei javaslat megtartja a tavaly közösen elfogadott számokat:
- Üdülők esetében 875-Ft/m2,
- Kereskedelmi egységek és szállásépület esetében 675-Ft/m2,
- Egyéb épület esetében 625-Ft/m2.
További változás, hogy adótárgyak közé vonnánk a nem magánszemélyek tulajdonában lévő lakásokat is, az üdülők adómértékével. Ezzel megakadályoznánk azt az adóelkerülő gyakorlatot, hogy a magánlakásokat céges nevekre írják át.
Megjegyezni kívánjuk, hogy az építményadó mértéke több, mint 10 éve változatlan, továbbá ezen adónem esetében egyetlen alkalommal sem érkezett még méltányossági kérelem fizetési könnyítésre, vagyis az adózók számára egyátalán nem megterhelő. A várható eszmei növekedés 5.762.325-Ft.
1. A kommunális adó mértékének emelése
A kommunális adó mértékét 2013. január 1-től módosította utoljára a Képviselő-testület. Ez az adónem a lakás céljára szolgáló építmények és a beépítetlen belterületi földrészletek tulajdonosait terhelik.
A jelenleg hatályos adómérték lakások (1993 db.) esetében 10.000-Ft/év, míg a beépítetlen belterületi földrészletek (724 db.) tulajdonosait ebből 50%-os kedvezmény illeti meg, vagyis ők 5.000-Ft/év kommunális adót fizetnek.
Ezen adómérték változása mellett szól az is, hogy az önkormányzat évek óta valamennyi pályázati forrást az állandó lakosokkal lakott belterületi részek korszerűsítésére, az utak felújítására, valamint a lakosok által igénybe vett szolgáltatásokhoz kapcsolódó fejlesztésekre fordít, míg a külterület vagy üdülőterületi részeken hosszú ideje semmilyen fejlesztést nem végzett.
Amennyiben a kommunális adó mértékét a beépített ingatlanok esetében 20.000-Ft-ban állapítjuk meg, és a beépítetlen területekét 15.000-Ft-ban, úgy az adómérték emelésével elérhető maximális bevétel növekedés: 27.163.321-Ft. További változás, hogy élve a törvényi lehetőséggel a nem magánszemélyek tulajdonában lévő lakások bérlő is belépnek az adózói körbe.

A magánszemélyek kommunális adója a környező településeken

Település

Lakás

Telek

Kiskunlacháza

13.200-Ft

25.000-Ft

Ráckeve

-

-

Apaj

-

-

Áporka

-

-

Szigetbecse

-

-

Makád

14.000-Ft

14.000-Ft

Lórév

20.000-Ft

20.000-Ft

Délegyháza

-

-

Majosháza

-

-

Tass

15.000-Ft

mentes

Kunszentmiklós

-

-

Bugyi

-

-

Dabas

17.000-Ft

8.500-Ft

A fentiekhez kérjük figyelembe venni még az alábbiakat:
a megadott összegek arra vonatkoznak, ha minden adózó a teljes adóját megfizeti;
a nehéz helyzetben lévő adózók kérhetik az adó egészének elengedését vagy mérséklését méltányosságból, amellyel egyrészről orvosolhatóak az egyéni élethelyzetek, másrészről szintén csökkentik a tényleges bevételt.
Kelt: Dömsöd, 2022. november 23.
dr. Bencze Zoltán sk.
jegyző