Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2006. (VI.26.) önkormányzati rendelete

Városi Képviselői Alap létrehozására

Hatályos: 2006. 06. 26

Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2006. (VI.26.) önkormányzati rendelete

Városi Képviselői Alap létrehozására

2006.06.26.

Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 1990. évi LXV. törvény 1.§ (4), (6), 8.§ (5), 77.§ (1) bekezdései alapján a következő rendeletet alkotja:

VÁROSI KÉPVISELŐI ALAP

1. § A helyi demokrácia erősítése, a települési képviselői munka szélesítése, hatékonyabbá tétele, a helyi érdekérvényesítés, a helyi civil szerveződések munkájának, feltételeinek támogatása, ösztönzése érdekében Ráckeve Város Képviselő-testülete Városi Képviselői Alapot hoz létre

A VÁROSI KÉPVISELŐI ALAP FORRÁSA

2. § (1) A települési képviselői tiszteletdíjra tervezett előirányzatának azon összege, amelyről az alpolgármester, a települési képviselő és a külső bizottsági tag lemondott.

(2) A városi célkitűzések támogatására külső személyek, szervezetek fel- ajánlásai.

A VÁROSI KÉPVISELŐI ALAP FELHASZNÁLÁSA

3. § (1) Az alap felhasználására indítványt kizárólag az alpolgármester, a települési képviselők és a külső bizottsági tagok tehetnek.

(2) Az indítványról a beérkezéstől számított 8 napon belül a polgármester átruházott hatáskörben dönt.

(3) A polgármester a közcél vitatása esetén az általa vitatott indítványt a soron következő testületi ülésre döntésre előterjeszti.

4. § E rendelet alkalmazása tekintetében közcélúnak minősülnek a város költségvetésében meghatározott fejlesztési, felújítási és működési kiadások, a ráckevei önkormányzati és intézményi alapítványok, a Ráckevén működő oktatási, művelődési, egészségügyi, közbiztonsági intézmények, a helyi egyházi, a helyi civil szervezeteknek és a hivatalos testvérvárosi, -települési önkormányzati és civil szervezetek részére nyújtott támogatás.

5. § A Városi Képviselői Alap felhasználása, kezelése során Ráckeve Város Önkormányzata belső szabályzatai alapján kell eljárni.

A VÁROSI KÉPVISELŐI ALAP ELSZÁMOLÁSA

6. § Az alap bevételeiről, kiadásairól az éves zárszámadás keretében kell számot adni.

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

7. § (1) Az alpolgármester, és a települési képviselő, külső bizottsági tag a tárgy- év december 15-ig tehet indítványt.

(2) A 13/1999.(IV.28.) rendelet (a Szervezeti és Működési Szabályzatról) 10. számú melléklete 6/ pontja (a polgármester átruházott hatáskörei) az alábbi hatáskörrel egészül ki:

„ k) dönt a Városi Képviselői Alap felhasználásáról” (3) Ezen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba.