Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (III. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

a partnerségi egyeztetés helyi szabályairól

Hatályos: 2023. 03. 29

Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2023. (III. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.03.29.
a partnerségi egyeztetés helyi szabályairól
Végső előterjesztői indokolás
A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII.15.) sz. Korm. rendelet a településtervek (településfejlesztési terv és településrendezési terv), a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítésének és módosításának ügymenetét a 2022. január 1-e után indult eljárások tekintetében az E-Tér digitális felületre helyezte. Véleménynyilvánítás és hozzászólások a regisztrált partnerek részéről ugyancsak ezen felületen lehetségesek. A módosítás egyik kiemelt célja az ügyintézés gyorsítása.
Fentiek következtében Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 6/2017. (III.24.) önkormányzati rendelete nem alkalmazható, új partnerségi terv elfogadása a digitális felületen történő egyeztetés miatt alapesetben nem lenne szükséges.
Az új jogszabályi környezetben Ráckeve városában ugyanakkor továbbra is lehetőséget kíván biztosítani a partnerek részéről megfogalmazott előzetes vélemények/hozzászólások társadalmi egyeztetés keretén belüli megfogalmazásának. A partnerek tájékoztatásában digitális és önkormányzati hirdetőfelületeken történik.
Ráckeve, 2023. március 23.
dr. Jambrik Anna
jegyző