Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2024. (V. 22.) önkormányzati rendeletének indokolása

Az önkormányzat 2023. évi költségvetésének zárszámadásáról

Hatályos: 2024. 05. 23

Ráckeve Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2024. (V. 22.) önkormányzati rendeletének indokolása

2024.05.23.
Az önkormányzat 2023. évi költségvetésének zárszámadásáról
Végső előterjesztői indokolás
Végső előterjesztői indokolás
INDOKOLÁS
Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 111/A. §- az alábbiak szerint rendelkezik:
Ha a helyi önkormányzat a költségvetési évre vonatkozóan nem rendelkezik elfogadott költségvetéssel, nem fogadja el a költségvetési évet megelőző évre vonatkozó zárszámadását, államháztartási beszámolási kötelezettségének vagy vagyon-nyilvántartási kötelezettségének nem tesz eleget, a részére járó egyes támogatások folyósítása az államháztartásról szóló törvényben meghatározottak szerint felfüggesztésre kerül.
A rendelet alkalmazásához szükséges feltételek:
- személyi: rendelkezésre állnak
- szervezeti: rendelkezésre állnak
- tárgyi: rendelkezésre állnak
- pénzügyi: összességében rendelkezésre állnak
A város 2023. évi bevételét és kiadását mérlegszerűen az 1. sz. mellékletben foglaltuk össze, feltűntetve az eredeti és a módosított és a teljesítési költségvetési sorokat.
A mérlegszerű teljesítésben a bevételek mindösszesen a módosított előirányzathoz képest 97,2%-on teljesültek a kiadások viszont 83,4 %-ban.
Ez összességében megfelelő teljesülést mutat. Figyelemmel kell azonban lenni azon bevételekre, amelyek pályázati, fel nem használt előlegekhez kapcsolódnak. Ezen összegek maradványként tervezésre kerültek a 2023 évi költségvetésben.
BEVÉTELEK
A bevételi előirányzat módosított javaslatait és a tényszámokat a 4. sz. melléklet tartalmazza részleteiben, költségvetési rovatrend szerinti megbontásban, intézményenként.
Kiemelve a nagyobb előirányzatokat a következőket adom közre :
Az állami támogatásokkal kapcsolatosan a pótelőirányzatokról folyamatos tájékoztatást kapott a testület. Pótlólagos támogatást kaptunk a garantált bérminimum támogatásához, a polgármesteri hivatal működéséhez, a konyha üzemeltetéséhez. Ezzel együtt azonban több előirányzatról már évközben lemondani kényszerült az önkormányzat.
A végső számokat a 5. és 6. melléklet részletezi. A 2023 évi állami támogatásokkal összefüggésben összességében 43 201 Ft visszafizetés és 1.681.175 Ft pótlólagos támogatás illeti meg az önkormányzatot.
Az államháztartáson belüli támogatás bevételek és átvett pénzeszköz bevételek előirányzata tartalmát az önkormányzat esetében a 7.melléklet részletezi, ez a sor önkormányzati szinten tartalmazza a Szakrendelő NEAK finanszírozását, mely év közben emelkedett a kötelező béremelkedések finanszírozása miatt
A közhatalmi bevételek részletes teljesítése rendszeres beszámoló keretében történik. A közhatalmi bevételek 108 %-ban teljesültek. Az iparűzési adóval kapcsolatosan év végén pótlólag 59,7 millió Ft pótlólagos támogatás érkezett.
A szolgáltatási bevételek többségében teljesültek, 109 % a teljesítés
Az ellátási díjak 91 %-on teljesültek, ez főként az étkezési és bölcsődei gondozási díj bevételeket takarja.
Az egyéb működési bevételek soron a két kidöntött kandeláber kár biztosító és magánszemély által fizetet összeg található
A Támogatások soron a közfoglalkoztatás a védőnő, gyermekorvos támogatása szerepel, de EU projektek közül megérkezett az FVS projekt előlege 63 m Ft értékben, valamint a korábbi évek külterületi út pályázat 49 m Ft elmaradt összeg és a Kemping fejlesztés előlege szerepel.
Az átvett támogatások között
A tárgyi eszköz értékesítés esetében az eredetileg tervezett 100 m Ft-al szemben 151 m Ft volt a bevétel ténylegesen az önkormányzati feladatokon, mely többlet összeg a maradvány soron szerepel.
A hitelek felvétele a tervezetten megtörtént, 82 millió Ft értékben.
A pénzmaradvány tervezése és igénybevétele sor a 2022 évi zárszámadási rendeletnek megfelelően történt.
KIADÁSOK
A kiadási előirányzatokat - kiemelt előirányzatonként - a 3. sz. melléklet tartalmazza.
A személyi juttatások teljesülése 98 %, minden intézmény takarékosan bánt az ilyen jellegű kiadásaival.
A dologi kiadásokon a közüzemi kiadások az eredeti előirányzathoz képest 81 %-ban teljesültek, ami egyrészt abból adódik, hogy a számlázások elmaradást mutattak, valamint a tervezés megfelelő volt a sok bizonytalanság ellenére
A működési célú támogatásokat részletesen tartalmazza az 10. melléklet, támogatott szervezetenként.
A Támogatások és szociális ellátások a határozatokban foglaltaknak megfelelően teljesültek. Sajnos több tűzkár is történt ezek támogatása is itt szerepel.
A beruházási és a felhalmozási célú pénzeszköz átadások, felújítások feladatok elmaradást mutatnak a feladatok ütemezése miatt. Ezt a 12.-13. melléklet részletezi. Az intézményi felújítások és eszközbeszerzések rendben lebonyolódtak.
Az intézmények szabad és kötött maradványait a 14. melléklet tartalmazza. A szabad maradvány, mely költségvetésben nem tervezett, az 17.795.749 Ft összegű., erről döntés szükséges.
Döntés szükséges továbbá a közmű csatlakozási díjakból származó 3.087. 500 Ft összegéről is.
A befektetett eszközök változását a 18 melléklet mutatja be. a bruttó vagyon növekmény 235.584.755 Ft, a nettó növekmény 135.206.100 Ft.
Az adósságot keletkeztető ügyletekből eredő kötelezettségeket és azoknak való megfelelést a 22. melléklet tartalmazza.
A részesedésekben a változás nem történt.
Dr. Jambrik Anna
jegyző