Szigetszentmárton Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2020.(X.22.) önkormányzati rendelete

az anyakönyvi szertartások engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló 7/2017. (V.30.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2020. 10. 22- 2020. 10. 22

Szigetszentmárton Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a 7/2017. (V.30.) önkormányzati rendeletet az alábbiak szerint módosítja:



1. § Az anyakönyvi szertartások engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló 7/2017. (V.30.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 3. § (1) bekezdésének a helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„3. § (1) A hivatali helyiségen kívül történő házasságkötés engedélyezését az elektronikus rendszer által előállított nyomtatványon kell kérni a bejelentési szándékkal egy időben, de legalább az anyakönyvi esemény tervezett időpontját megelőző harmincadik napig.”


2. §      Az anyakönyvi szertartások engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló 7/2017. (V.30.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 4. § (2) bekezdésének a helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„4. § (2) A hivatali helyiségen kívül történő házasságkötés engedélyezését az elektronikus rendszer által előállított nyomtatványon kell kérni a bejelentési szándékkal egy időben, de legalább az anyakönyvi esemény tervezett időpontját megelőző harmincadik napig.”


3. §  Az anyakönyvi szertartások engedélyezésének szabályairól és díjairól szóló 7/2017. (V.30.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 5. § (6) bekezdéssel egészül ki:


„5.§ (6) A hivatalos helyiségben hivatali munkaidőn kívüli házasságkötés esetén mentesülnek a díjfizetési kötelezettség önkormányzati része alól a kérelmezők, ha egyikük állandó lakóhelye Szigetszentmárton.”


4.§  A Rendelet 1. és 2. számú mellékletét hatályon kívül helyezi.


5. § A Rendelet 3. számú melléklete helyébe e rendelet 1. sz. melléklete lép.


6. §  A Rendelet 4. számú melléklete helyébe e rendelet 2. sz. melléklete lép.


7. §  (1) A Rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. A kihirdetésről a jegyző gondoskodik.

 (2) A rendelet hatályát veszti a hatályba lépést követő napon.

     


Bencs Tamás                                                                                  Dr. Cseh Balázs

polgármester                                                                                          jegyző




Záradék:


Jelen rendelet a mai napon kihirdetésre került.

Szigetszentmárton, 2020. október 22.

                                                                                               Dr. Cseh Balázs

                                                                                                       jegyző