Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2007(X.26.) önkormányzati rendelete

Halásztelek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2007.(X. 26.) rendelete a szeszesital fogyasztásának közterületen történő korlátozásáról

Hatályos: 2007. 10. 26

Halásztelek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

19/2007.(X. 26.) rendelete

a szeszesital fogyasztásának közterületen történő korlátozásáról



Halásztelek Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a szeszesital fogyasztásának korlátozásáról az alábbi rendeletet alkotja:



  1. §


  1. A rendelet hatálya Halásztelek Nagyközség közigazgatási területére terjed ki.
  2. Nem terjed ki az (1) bekezdés hatálya a közterület-használati megállapodással rendelkező vendéglátó egységekre nyitvatartási időben, valamint az engedéllyel szervezett és engedéllyel rendező alkalmi rendezvényekre, és kereskedelmi egységekre az engedélyezett idő alatt.



  1. §



Tilos szeszesital fogyasztása a rendelet hatálya alá tartozó közterületen.



  1. §



A 2. § alkalmazása szempontjából:


  • közterület: a közhasználatra szolgáló minden olyan állami, vagy önkormányzati tulajdonban álló terület, amelyet rendeltetésének megfelelően bárki használhat, ide értve a közterületnek, közútnak szolgáló és magánterületnek a közforgalom számára a tulajdonos (használó) által megnyitott és kijelölt részét, továbbá a magánterület, amelyet azonos feltételekkel bárki használhat,
  • szeszesital: gyógynövények gyógyászati jellegű szeszes kivonata, valamint ezek felhasználásával készült termék és az alacsony 1,2 %-nál kevesebb alkohol tartalmú üdítőitalok kivételével minden alkoholtartalmú ital.



  1. §



Aki a 2. §-ban foglalt tilalmat megszegi, szabálysértést követ el, és a polgármesteri hivatal közterület-felügyelője által helyszíni bírsággal sújtható, vagy ellene az egyes szabálysértésekről szóló 218/1999. (XII. 28.) Korm. Rendelet 12. §-ában foglaltak alapján szabálysértési eljárás kezdeményezhető.




Záró rendelkezés


  1. §


E rendelet a kihirdetése napján lép hatályba.


Halásztelek, 2007. X. 25.


                                                     Baloghné dr. Nagy Edit s.k.      Szentgyörgyi József s.k.

                                                                 jegyző                               polgármester                   


A rendelet kihirdetve:

Halásztelek, 2007. október 26.


Baloghné dr. Nagy Edit s.k.

          jegyző