Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2019(IX.12.) önkormányzati rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekvédelmi ellátásokról 5/2018.(III.22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 09. 12- 2019. 09. 12

Halásztelek Város Önkormányzat Képviselő-testületének

11/2019. (IX.12.) önkormányzati rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekvédelmi ellátásokról

5/2018. (III.22.) önkormányzati rendelet módosításáról



Halásztelek Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában foglalt feladatkörében eljárva, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdéseiben, a 26. § - ában, a 32. § (3) bekezdésében, a 45 § - ában kapott felhatalmazás alapján a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekvédelmi ellátásokról 5/2018. (III.22.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: Ör.) az alábbiak szerint módosítja.


Bölcsődei gondozási díj támogatás


1.§ Az Ör. kiegészül a következő 21/A § -sal:  

„21/A (1) Természetben nyújtott bölcsődei gondozási díj támogatás (a továbbiakban: gondozási díj támogatás) állapítható meg annak a 20 hónapos kort betöltött gyermeknek a törvényes képviselőjének a kérelmére. (3.számú melléklet)

  1. akinek gyermekét a Halásztelek Város Önkormányzatának Szociális Bizottság döntése alapján a felvételre irányuló kérelmét helyhiány miatt elutasította, és
  2. akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, egyedülálló esetén 250 %-át.

Jövedelemben beállt változás esetén a gondozási díj támogatásra való jogosultsága felülvizsgálandó.


(2) Az (1) bekezdés szerint megállapított gondozási díj támogatás összege az adott nevelési évben 26.000 forint/hó.  


(3)  Gondozási díjtámogatás csak olyan intézmény, valamint magánszemély által működtetett intézmény esetén vehető igénybe, amely rendelkezik a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok hatósági nyilvántartásáról és ellenőrzéséről szóló 369/2013. (X.24.) Korm. rendeletben meghatározott, vagy a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 23.§ - ában meghatározott működési engedéllyel.


(4) A gondozási díj támogatás összegét a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Osztálya az intézménynek, szolgáltatónak a tárgyhónapot követően, az intézmény igénybejelentése alapján, utólag utalja át. A gondozási díj támogatással nem fedezett térítési díj különbözetét a kötelezettnek kell megfizetnie.”

2.§ Jelen rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.


Halásztelek, 2019. szeptember 11.

                                                   




                                                 Baloghné dr. Nagy Edit  s.k.                    Szentgyörgyi József s.k.

                                                       címzetes főjegyző                                   polgármester







A rendelet kihirdetve:

Halásztelek, 2019. szeptember 12.




Baloghné dr. Nagy Edit s.k.

   címzetes főjegyző