Halásztelek Város Önkormányzata Polgármesterének 18/2020(XI.9.) önkormányzati rendelete

Halásztelek Város Önkormányzata Polgármesterének 18/2020. (XI.09.) önkormányzati rendelete a település tisztaságáról és hulladékgazdálkodás szabályairól szóló 8/2020. (VI. 10.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 11. 10- 2020. 11. 10

Halásztelek Város Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020 (XI.03.) Korm. rendeletben foglaltakra tekintettel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. §. (4) bekezdésében megállapított felhatalmazása alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a település tisztaságáról és hulladékgazdálkodás szabályairól szóló 8/2020. (VI. 10.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) módosításáról a következőket rendeli el:

1.§

A Rendelet 14.§ (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A zöldhulladék elszállítása kizárólag a Szolgáltató által forgalmazott biológiailag lebomló, átlátszó, zöld színű Aries felirattal rendelkező, 110 liter űrtartalmú biohulladék gyűjtő zsák (a továbbiakban: biohulladék gyűjtő zsák) alkalmazásával és egy méteres darabokban kötegelt zöldhulladék elszállításával történik, mennyiségi korlátozás nélkül. A Szolgáltató által előre meghatározott időpontban a 14. § (1) bekezdésének c) pontjára vonatkozólag, a zöldhulladék elszállítása a Szolgáltatóval írásbeli egyeztetést követően barna, vagy bármilyen színű, de „zöldhulladék” felirattal ellátott kukaedényzetben is történhet. A kukaedényzet beszerzése az ingatlanhasználó kötelezettsége.”


2.§

(1) A Rendelet 22.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A lomhulladék évente egyszeri díjmentes elszállítása kizárólag a használatban lévő és díjhátralékmentes folyószámlával rendelkező ingatlanhasználók esetében kötelező. A lakatlan ingatlanok tulajdonosai díj ellenében kérhetik a lomtalanítási hulladék elszállítását. Az éves egyszeri díjmentes lomtalanítási hulladék mennyisége max. 5m3 lehet.”

(2) A Rendelet 22.§ (4) bekezdése a következő g) ponttal egészül ki:

[(4) Az ingatlanhasználó a lomhulladék elszállításával kapcsolatban a Szolgáltatóval előzetesen időpontot egyeztet az alábbiak szerint:]

„ g) Az ingatlanhasználó a lomtalanítási hulladék mennyiségét a Szolgáltató által biztosított igénybejelentő lapon köteles feltüntetni és a Szolgáltató az igénybejelentő lapon szereplő mennyiséget köteles elszállítani.”


3.§

A Rendelet 28.§ (2) bekezdésének b) pontja a következő bf) alponttal egészül ki:

[(2) A szelektív hulladékgyűjtő járat üzemeltetése esetében a begyűjtés módja:

            b) társasházas, családi házas és üdülő övezetben zsákos gyűjtési rendszerben működik, az alábbiak szerint:]


„bf) A szelektív papír és műanyag + fém elszállítása a Szolgáltatóval írásbeli egyeztetést követően kék színű (papír), sárga színű (műanyag+fém), vagy bármilyen színű, de „papír” vagy „műanyag+fém” felirattal ellátott kukaedényzetben is történhet. A kukaedényzet beszerzése az ingatlanhasználó kötelezettsége.”

4.§

E rendelet 2020. november 10.  napján lép hatályba.

Halásztelek, 2020. november 09.


                        dr. Mészáros Zoltán s.k.                                          Szabó Tibor s.k.

                        Jegyző                                                                      Polgármester




A rendelet kihirdetve:

Halásztelek, 2020. november 09.


dr. Mészáros Zoltán s.k.

jegyző