Halásztelek Város Önkormányzat Képviselő-testülete 20/2021. (VII.2.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról

Hatályos: 2023. 10. 13- 2024. 02. 15

Halásztelek Város Önkormányzat Képviselő-testülete 20/2021. (VII. 2.) önkormányzati rendelete

a szociális ellátásokról

2023.10.13.

Halásztelek Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) 8a pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, 26. § szakaszában, 32. § (3) bekezdésében, 45. § szakaszában, 48. § (4) bekezdésében. 58/B § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a szociális ellátásokról a következő rendeletet alkotja:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. § A rendelet célja, hogy a szociálisan rászorult személyek, családok szociális biztonságának megteremtése és megőrzése érdekében meghatározza a természetbeni és pénzbeni ellátások helyi szabályait az egyes ellátási formák igénybevételének feltételeit, valamint a jogosultság érvényesítésének garanciáit.

2. § A rendelet hatálya kiterjed a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 3. § (1)-(3) bekezdésében meghatározott azon személyekre, akik Halásztelek Városban bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek, továbbá a különös elbírálást igénylő esetben (pl.: életveszély) a városban ideiglenesen tartózkodó személyekre.

3. § (1) Az önkormányzat e rendeletben meghatározott feladatok megvalósulásának, végrehajtásának folyamatos figyelemmel kísérésére szociálpolitikai kerekasztalt hoz létre.

(2) A szociálpolitikai kerekasztal tagjai:

a) Halásztelek Város Polgármestere

b) Halásztelek Város Önkormányzatának Jegyzője

c) Halásztelek Város Önkormányzat Szociális Bizottságának Elnöke

d) Halásztelki Humánszolgáltató Központ képviselője

e) Halásztelek Város Polgármesteri Hivatal szociális ügyintézője

f) Nevelési-oktatási intézmények vezetői, gyermek és ifjúságvédelmi felelősei

g) Háziorvosok, fogorvosok, védőnők

h) A helyi nyugdíjas, mozgáskorlátozott és ifjúsági szervezetek képviselői

i) Civil szervezetek vezetői, képviselői

(3) A kerekasztal vezetője Halásztelek Város Polgármestere.

(4) A kerekasztal évente legalább egy alkalommal ülésezik, az ülést Halásztelek Város Polgármestere hívja össze.

II. Fejezet

Az önkormányzati támogatások

1. A támogatások típusai

4. § Halásztelek Város Önkormányzata az alábbi támogatásokat nyújtja a támogatásra jogosultak számára:

a) pénzbeli támogatás

aa) települési támogatás

ab) rendkívüli települési támogatás

b) természetbeni támogatás

ba)1

bb) szépkorúak köszöntése

bc) karácsonyi csomag

bd) babacsomag

be) iskolakezdési csomag

2. Települési támogatás

5. § (1) Települési támogatásként az egészségi állapot megőrzését jelentő szolgáltatások költségeihez való hozzájárulás állapítható meg annak a személynek,

a) aki közgyógyellátási igazolványra nem jogosult és

b)2 családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300 %-át, valamint havonta az igazoltan rendszeresen szedett gyógyszer kiadása, vagy gyógyászati segédeszköz beszerzésének költsége meghaladja a család egy főre jutó jövedelmének 15%-át.

(2) Az (1) bekezdés szerinti települési támogatás a kérelem benyújtását követő hónap első napjától egy éves időtartamra állapítható meg, összege havi 2.500,- Ft.

(3) Települési támogatásként a lakhatás elősegítése érdekében 50%-os szemétszállítási díjkedvezmény állapítható meg szociális rászorultság alapján annak az egyedül élő nyugellátásban és egyéb nyugdíjszerű rendszeres ellátásban részesülő, aki

a) saját nevére szóló szolgáltatási számlával rendelkezik,

b) nincs elmaradt tartozása a szolgáltató felé,

c) jövedelme a mindenkori öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 300%-át nem haladja meg.

(4) Az Önkormányzat a szemétszállítást térítésmentesen biztosítja annak az egyedül élő, nyugellátásban részesülő halásztelki lakosnak, aki:

a) 90. évét betöltötte,

b) saját nevére szóló szolgáltatási számlával rendelkezik,

c) nincs elmaradt tartozása a szolgáltató felé.

(5) Nem állapítható meg szemétszállítási kedvezmény annak a kérelmezőnek,

a) aki ingatlanát bérbeadással hasznosítja,

b) akinek az ingatlanán életvitelszerűen más személy tartózkodik,

kivéve: kérelmező gondnoksága alá helyezett személy, fogyatékos, I-II. csoportú rokkant.

(6) A támogatás az 50%-os szemétszállítási díjkedvezmény, illetve a térítésmentes szemétszállítás esetén a kérelem benyújtását követő hónap első napjától a tárgyév december 31. napjáig állapítható meg, a megállapított támogatás összege a szolgáltatást nyújtó gazdasági szervezetnek kerül átutalásra.

3. Rendkívüli települési támogatás

6. § Rendkívüli települési támogatás állapítható meg elsősorban:

a) létfenntartási gondokkal küzdő kérelmező részére,

b) hosszan tartó betegség idejére,

c) gyógyszer és gyógyászati segédeszköz beszerzésére, kórházi költség fedezésére,

d) válsághelyzetben lévő várandós anya gyermekének megtartásához,

e) a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartásának, illetve a gyermek családba való visszakerülésének elősegítéséhez, egészségügyi ellátáshoz való hozzájárulásához;

f)3 elemi kár, rendkívüli időjárás esetén, amennyiben a károsult biztosítással nem rendelkezik, vagy hathatós segítséget számára az azonnal kifizethető támogatás jelent

g)4 szilárd tüzelőanyag biztosításának támogatására.

7. § (1) Rendkívüli települési támogatás állapítható meg pénzbeli formában amennyiben a családban az egy főre jutó jövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át, egyedülálló esetén 300%-át.

(2) Ugyanazon családnak, illetve egyedülálló kérelmezőnek az évente legfeljebb három alkalommal adható rendkívüli települési támogatás összegének meghatározása egyedi elbírálással történik, amelynek együttes összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át nem haladhatja meg.

(2a)5 Évente további egy alkalommal szilárd tüzelőanyag biztosításának támogatására maximum 28.500,- Forint rendkívüli települési támogatás adható az (1) bekezdés szerinti jogosultnak ha kérelme erre irányul és nyilatkozata alapján csak szilárd tüzelőanyaggal biztosítja háztartása fűtését.

(2b)6 Az erre vonatkozó kérelmet a fűtési szezon kezdetét megelőző hónap első napjától (szeptember 1.), a fűtési szezon végét megelőző hónap utolsó napjáig (február 28.) lehet benyújtani.

(2c)7 A kérelmező köteles minden év március 31. napjáig számlával igazolni, hogy a támogatást szilárd tüzelőanyag vásárlásra használta fel. Amennyiben ilyen számlát nem mutat be, úgy neki a jövőben ilyen típusú támogatás nem adható.

(3) A rendkívüli, létfenntartást veszélyeztető élethelyzetet minden esetben hitelt érdemlő módon igazolni szükséges (pl.: orvosi igazolás, recept, három hónapnál nem régebbi zárójelentés, közüzemi hátralékigazolás, közüzemi szolgáltató kikapcsolási értesítője).

8. § (1) Rendkívüli települési támogatás állapítható meg pénzbeli ellátásként annak a jogosultnak, aki a meghalt személy eltemettetéséről gondoskodott annak ellenére, hogy arra nem volt köteles, vagy tartásra köteles hozzátartozó volt ugyan, de a temetési költségek viselése saját, illetve családja létfenntartását veszélyezteti, és

a) családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 350%-át, vagy

b) egyedül élő személy esetében a jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 450%-át.

(2) A temetési költségek finanszírozására nem állapítható meg rendkívüli települési támogatás annak, aki a hadigondozásról szóló törvény alapján temetési hozzájárulásban részesül.

(3) Az (1) bekezdés szerint megállapított támogatás összege 15.000,- Ft, egyedül élő illetve kiskorúval egy háztartásban élő esetén 25.000,- Ft.

(4) A kérelemhez mellékelt számlákat a kérelmező részére vissza kell adni. A támogatás összegét – vagy a kérelem elutasításának tényét – illetve a határozat számát a számlákra rá kell vezetni.

9. § Rendkívüli méltánylást érdemlő körülmények esetén a 7. § (1) bekezdésben meghatározott egy főre jutó jövedelemtől, valamint a támogatás összegétől családonként évente egy alkalommal 50.000,- Ft erejéig el lehet térni.

4.8

10. §

5. Szépkorúak köszöntése

11. § (1) Halásztelek Város Önkormányzata természetbeni támogatásként ajándékkal köszönti azt a Halásztelken bejelentett lakóhellyel rendelkező szépkorú magyar állampolgárt, aki szépkorúak jubileumi köszöntéséről 255/2008. (X. 21.) Korm. rendelet 1. §-ban meghatározott korbeli feltételeknek megfelel.

(2)9 Az ajándék virág, és élelmiszerjellegű ajándékcsomag összesen 15.000,- Forint értékben.

(3) Az ajándék előkészítéséről és átadásáról a Jegyző és a Szociális Bizottság gondoskodik.

6. Karácsonyi csomag

12. § (1)10 Természetbeni támogatásként nyújtható karácsonyi csomag támogatásra jogosult az a személy, aki nyugdíjas, rokkantsági ellátásban, rehabilitációs ellátásban, aktív korúak ellátásában, valamint fogyatékossági támogatásban részesül, ha az egy főre jutó jövedelme nem haladja meg a 150 000.- forintot, és Halásztelken bejelentett állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik.

(2)11 A karácsonyi csomag támogatás természetbeni támogatás, élelmiszert és/vagy háztartási cikket tartalmazó csomagként kerül átadásra, évente egy alkalommal december hónapban, legfeljebb 10.000,- Ft összegben.

7. Babacsomag

13. § (1) Természetbeni támogatásként nyújtott babacsomagra jogosult az a család, amelyben legalább az egyik szülő, a gyermek születésének, vagy három hónaposnál nem idősebb gyermek nevelésbe vételének, örökbefogadásának napján, Halásztelken bejelentett állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és életvitelszerűen Halásztelken él.

(2) A babacsomaghoz szükséges kérelmet a védőnők az első családlátogatás alkalmával eljuttatják a család számára.

(3) A kitöltött kérelmet a gyermek születésétől számított három hónapon belül kell eljuttatni papír alapon a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatára.

8. Iskolakezdési csomag

14. § (1) Természetbeni támogatásként nyújtott iskolakezdési csomagra jogosult minden gyermek, aki az általános iskola első osztályát halásztelki székhelyű iskolában kezdi el.

(2) Az iskolakezdési csomag átadásáról az iskolák tanévnyitó ünnepségein a polgármester gondoskodik.

III. Fejezet

A támogatások igénybevételére irányuló kérelem benyújtásának módjai és az elbírálásának szempontjai

9. Kérelemre induló támogatások

15. § (1) Az Önkormányzat által nyújtott támogatások közül a:

a) települési támogatás,

b) rendkívüli települési támogatás,

c)12

d) babacsomag

igénybevételéhez kérelmet kell benyújtani.

(2)13 A települési támogatás egészségi állapot megőrzését jelentő szolgáltatások költségeihez való hozzájárulás igényléséhez, a rendkívüli települési támogatás igényléséhez a rendelet 1. melléklete szerinti kérelmet kell benyújtani.

(3) A települési támogatásként nyújtott 50%-os szemétszállítási díjkedvezmény igényléséhez a rendelet 2. melléklete szerinti kérelmet kell benyújtani.

(4) A települési támogatásként nyújtott térítésmentes szemétszállítás igényléséhez a rendelet 3. melléklete szerinti kérelmet kell benyújtani.

(5) A természetbeni támogatásként nyújtott babacsomag igényléséhez a rendelet 4. melléklete szerinti kérelmet kell benyújtani.

10. A kérelem tartalmi formai követelményei

16. § (1) A támogatási formák igénybevételére irányuló kérelmeket postai úton, vagy ügyfélszolgálati időben a Polgármesteri Hivatalban (továbbiakban: Hivatal) kell benyújtani.

(2) A kérelemre induló támogatások esetében a kérelemhez mellékelni kell:

a) a kérelmező személyi adatait, TAJ azonosító jelét,

b) a kérelmezővel közös háztartásban élő, közeli hozzátartozók nevét és személyi adatait, valamint a hozzátartozói minőséget, TAJ azonosító jelét,

c) a kérelmező és a vele egy háztartásban életvitelszerűen együtt lakó hozzátartozók jövedelemigazolását, igazolást a rendszeres pénzbeli ellátásokról,

d) a 2. § alá tartozó személyek esetében az ellátás igénylésének időpontjában érvényes tartózkodási engedélyt,

e) nyilatkozatát, amelyben rögzíti, hogy az általa közölt adatok a valóságnak megfelelnek, és egyben hozzájárul az általa közölt adatainak leellenőrzéséhez,

f) a lakóingatlannal nem rendelkező kérelmezők ingatlan használatának jogcímét igazoló lakáshasználati vagy lakásbérleti szerződést,

kivéve a természetben nyújtott babacsomag támogatást, mely esetben a kérelemhez elegendő a kérelmező személyi adatainak, illetve a gyermek születési anyakönyvi kivonatának csatolása.

(3) A (2) bekezdésben foglaltakon felül a települési támogatásként nyújtott egészségi állapot megőrzését jelentő szolgáltatások költségeihez való hozzájárulás igényléséhez szükséges kérelemhez mellékelni kell:

a) a kérelmező munkabérre vagy nyugdíjra vonatkozó igazolását,

b) a rendszeresen szedett gyógyszerekről összeállított orvosi igazolást, gyógyszertári beárazással, vagy a gyógyászati segédeszköz használatára vonatkozó orvosi javaslatot,

(4) A (2) bekezdésben foglaltakon felül települési támogatásként nyújtott 50 %-os szemétszállítási díjkedvezmény igényléséhez szükséges kérelemhez mellékleni kell:

a) a kérelmező nevére szóló szolgáltatási számlát (a vevő azonosítás miatt),

b) igazolást arra vonatkozólag, hogy a kérelmezőnek nincs elmaradt tartozása a szolgáltató felé (utolsó befizetett csekk),

c) a kérelmező nyugdíjszelvényét,

(5) A (2) bekezdésben foglaltakon felül települési támogatásként nyújtott térítésmentes szemétszállítás igényléséhez szükséges kérelemhez mellékelni kell a kérelmező nevére szóló szolgáltatási számlát (a vevő azonosítás miatt).

(6) A (2) bekezdésben foglaltakon felül rendkívüli települési támogatásként nyújtott temetési támogatás igényléséhez szükséges kérelemhez mellékelni kell:

a) a kérelmező munkabérre vagy nyugdíjra vonatkozó igazolását,

b) az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát,

c) a temetés költségeiről szóló, a támogatást kérő vagy egy háztartásban élő családtagja nevére kiállított eredeti temetési számlát

(7) A lakcím megállapítása szempontjából a személyi adat- és lakcímnyilvántartás adatai irányadók.

11. A döntéshozatal

17. § (1) A kérelemben és a jövedelemnyilatkozatban szereplő adatok, tények valódisága az eljárás során szükség esetén, az alábbiakkal ellenőrizhető:

a) környezettanulmány elkészítése a kérelmező által megadott tartózkodási helyen,

b) az ügyintéző adatszolgáltatást kérhet a helyi személyi adatait és lakcímét nyilvántartásból megkeresheti a gépjármű-nyilvántartót, jövedelemigazolást kiállító munkáltatót, Nemzeti Adó és Vámhivatalt, Magyar Államkincstárt, a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályát, Nyugdíjfolyósító Igazgatóságot, társhatóságot,

c) munkanélküli státusz az illetékes Munkaügyi Központ határozatával igazolható,

d) házasság felbontását, gyermektartásdíjat, bontóperi ítélettel, vagy a tartásdíj megállapítása, vagy végrehajtása iránti eljárás megindításáról kiállított igazolással kell bizonyítani, amennyiben a tartásdíjról a szülők egyezséget kötöttek, az erről szóló nyilatkozat is elfogadható,

e) 16. életévét betöltött kérelmező tanulói, hallgatói jogviszonya iskolalátogatási igazolással igazolandó

(2)14 A rendeletben szabályozott támogatások közül a települési támogatások, a rendkívüli települési támogatások esetében a támogatásra nem jogosult az, akinek

a) családja egynél több lakóingatlannal rendelkezik vagy

b) családja a Szt. 4. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott értéknél nagyobb értékű vagyonnal rendelkezik.

(3) E rendelet alkalmazásában a gyermekét egyedül nevelő szülő egyedülállóságát:

a) amennyiben a gyermek (gyermekek) házasságból született (születtek), a válást és a gyermek elhelyezését bizonyító jogerős bírósági ítélet bemutatásával köteles igazolni, vagy

b) amennyiben a szülők házasságban, de külön háztartásban vagy élettársi kapcsolatban éltek, de az már megszakadt - a gyermek(ek) szülői felügyeletének gyakorlása, illetve a gyermektartásdíj megfizetésére vállalt kötelezettség tekintetében gyámhatósági határozat, jogerős bírósági ítélet vagy közokiratba foglalt kötelezettségvállaló nyilatkozat bemutatásával köteles igazolni.

(4) A rendszeresen folyósított pénzellátás esetén, a támogatásban részesülő a támogatás alapjául szolgáló körülményekben bekövetkezett változásokat 15 napon belül köteles bejelenteni a szociális ügyintézőnek.

12. Az ellátások kifizetése

18. § A megállapított pénzbeli ellátások és támogatások kifizetése a határozatban foglaltak szerint történhet pénztári, postai kifizetéssel vagy bankszámlára utalással.

IV. Fejezet

Átmeneti és Záró rendelkezések

19. § A természetben nyújtott babacsomag támogatásra vonatkozó rendelkezéseket a 2021. január 1. napja után született gyermekekre is alkalmazni kell. A 2021. január 1. napja és a 2021. május 26. napja között született gyermekekre vonatkozó települési támogatási kérelmek leadási határideje 2021. augusztus 26. napja.

20. § (1) A rendelet 15.§ (1) bekezdésében foglalt a)- c) pont esetében a kérelmek elbírálásáról a Szociális Bizottság dönt.

(2) A rendelet 15.§ (1) bekezdésében foglalt d) pont esetében a kérelem elbírálásáról a polgármester dönt.

(3) A természetben nyújtott karácsonyi csomag esetében a Szociális Bizottság minden évben október 30-ig külön határozatban állapítja meg a támogatás mértékét és az élelmiszer csomag tartalmát.

(4) A természetben nyújtott babacsomag esetében a Szociális Bizottság minden év novemberében külön határozatban dönt a babacsomag mértékéről és a csomag tartalmáról.

(5) A természetben nyújtott iskolakezdési csomag esetében a Szociális Bizottság minden év július 10. napjáig külön határozatban dönt az iskolakezdési csomag mértékéről és a csomag tartalmáról.

21. § E rendelet hatálybalépésével a pénzbeli és természetben nyújtható szociális ellátásokról szóló 4/2018. (III.22.) önkormányzati rendelet, valamint az újszülötteknek nyújtott babacsomagról szóló 16/2021. (V.25.) önkormányzati rendelet hatályát veszti.

22. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

KÉRELEM

I. Kérelmező adatai:

Kérelmező neve:

Leánykori név:

Születési helye:

Születési ideje:

Anyja neve:

TAJ száma:

Adóazonosító jele:

Állandó lakcíme:

Tartózkodási címe:

TELEFONSZÁM:

II. Melyik települési támogatási formát igényli?

Települési támogatás – egészségügyi állapot megőrzését jelentő szolgáltatások költségeihez való hozzájárulás
Rendkívüli települési támogatás: ..................................................................................................

III. Kérelmezővel közös lakásban (háztartásban) élők adatai:

Név

Születési hely, idő

Anyja neve

Állampolgárság

Rokoni kapcsolat

TAJ száma

Az állampolgárság oszlopban a nem magyar állampolgár esetén fel kell tüntetni azt is, ha a személy bevándorolt, letelepedett, oltalmazott vagy menekült jogállású.

IV. Lakásra vonatkozó adatok:

Kérelmező milyen minőségben lakik a fenti címen:
Tulajdonos bérlő családtag szívességi lakáshasználó
A bérleti díj havi összege: …………………………

A lakás nagysága:
………………..m2

Szobák száma:
……………….

A lakás havi rezsiköltsége
összesen: ……………….….Ft

A lakás komfortfokozata:
összkomfortos komfortos félkomfortos komfort nélküli

Tart-e albérlőt? Igen – Nem Lakbérbevétele: …………………………………….Ft.
Részesül-e az önkormányzattól valamilyen szociális ellátásban? Igen – Nem
Ha igen, akkor milyenben? …………………………..................................................................

V. Jövedelmi adatok

A jövedelmek típusai


A kérelmező
jövedelme

A kérelmezővel közös háztartásban élő házastárs (élettárs) jövedelme

A kérelmezővel közös háztartásban élő egyéb rokon jövedelme

Összesen

1. Munkaviszonyból, munkavégzésre/foglalkoztatásra irányuló egyéb jogviszonyból származó jövedelem és táppénz

2. Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó jövedelem

3. Nyugellátás, megváltozott munkaképességű személyek ellátásai (például rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás) egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

4. A gyermek ellátásához és gondozásához kapcsolódó támogatások (különösen: GYED, GYES, GYET, családi pótlék, gyermektartásdíj, árvaellátás)

5. Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított rendszeres pénzbeli ellátások

6. Egyéb jövedelem (különösen: kapott tartás-, ösztöndíj, ingó, ingatlan vagyontárgy értékesítéséből származó, értékpapírból származó jövedelem, kis összegű kifizetések stb.)

7. A család összes nettó jövedelme

8. A család összes nettó jövedelmét csökkentő
tényezők (fizetett tartásdíj összege)

Egy főre jutó havi családi nettó jövedelem (ügyintéző tölti ki!): ........................ Ft/hó.

VI. Kérelem indoklása:

Alulírott büntetőjogi felelősségem birtokában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek, és hozzájárulok az általam közölt adatok valódiságának leellenőrzéséhez.
Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához, telefonszámom, illetve adataim közléséhez a közmű szolgáltatók felé.15
A megállapított támogatást bankszámlára utalással vagy postai kifizetés, illetve házipénztár formájában kérem folyósítani. (A megfelelőt kérjük kitölteni!)16
Bankneve:……………………………………………………………………………………… Bankszámlaszáma:………………………………………………………………………………
Postacím: ……………………………………………………………………………………….
Házipénztár: …………………………………………………………………………………….
Kelt:………………………………………..
……………………………………
Ügyfél aláírása

Vagyonnyilatkozat
A kérelmező személyes adatai
Neve: ............................................................................................................................................
Születési neve: ..............................................................................................................................
Anyja neve: ....................................................................................................................................
Születési hely, év, hó, nap: ...........................................................................................................
Lakóhely: .......................................................................................................................................
Tartózkodási hely: .........................................................................................................................
Társadalombiztosítási Azonosító Jele: ..........................................................................................
A kérelmező és a vele együtt élő közeli hozzátartozójának vagyona
Ingatlanok

1. Lakástulajdon és lakótelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat): címe: ................. város/község ................... út/utca.............. hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ............., a szerzés ideje: ................ év

Becsült forgalmi érték: * .......................................... Ft

Haszonélvezeti joggal terhelt: igen nem (a megfelelő aláhúzandó)

2. Üdülőtulajdon és üdülőtelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat): címe: ....................... város/község ............................ út/utca .......... hsz. alapterülete: ........ m2, tulajdoni hányad: ..........., a szerzés ideje: ................ év

Becsült forgalmi érték: * .......................................... Ft

3. Egyéb, nem lakás céljára szolgáló épület-(épületrész-)tulajdon (vagy állandó használat): megnevezése (zártkerti építmény, műhely, üzlet, műterem, rendelő, garázs stb.): ............................ címe: ................................. város/község...................... út/ut............ hsz. alapterülete: ...... m2, tulajdoni hányad: ......, a szerzés ideje: ........... év

Becsült forgalmi érték: * .......................................... Ft

4.Termőföldtulajdon (vagy állandó használat): megnevezése: .......................... címe: ........................................ város/község .............................. út/utca .................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ...................., a szerzés ideje: ................ év

Becsült forgalmi érték: * .......................................... Ft

Egyéb vagyontárgyak

Gépjármű: '

személygépkocsi: ......................................... típus .................. rendszám

a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: .............................................................

Becsült forgalmi érték: ** .......................................... Ft

tehergépjármű, autóbusz, motorkerékpár, vízi- vagy egyéb jármű: .............................. típus .................. rendszám

a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: .............................................................

Becsült forgalmi érték: ** .......................................... Ft

Kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek. Hozzájárulok a nyilatkozatban szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárásban történő felhasználásához, kezeléséhez.

Kelt: .......... év .............................. hó ............ nap

................................................

Megjegyzés:

Ha a kérelmező vagy családtagja bármely vagyontárgyból egynél többel rendelkezik, akkor a vagyonnyilatkozat megfelelő pontját a vagyontárgyak számával egyezően kell kitölteni. Amennyiben a vagyonnyilatkozatban feltüntetett vagyon nem a Magyarország területén van, a forgalmi értéket a vagyon helye szerinti állam hivatalos pénznemében is fel kell tüntetni.

*Becsült forgalmi értékként az ingatlannak a településen szokásos forgalmi értékét kell feltüntetni.

**Becsült forgalmi értékként a jármű kora és állapota szerinti értékét kell feltüntetni.

A KÉRELEMHEZ MINDEN ESETBEN MELLÉKELNI KELL!

Kérelmező és a vele közös háztartásban élők jövedelem igazolását (munkabér, nyugdíj, Gyes, Gyed, családi pótlék, tartásdíj, árvaellátás, alkalmi munka nyilatkozat, tanulói jogviszony igazolása, munkanélküli esetén a munkaügyi központ regisztrációs igazolása, aktív korúak ellátására vonatkozó határozat, egyéb /pl.: bérleti díj/)

A lakás fenntartásával kapcsolatos rezsiszámlákat (gáz, víz, csatorna, villany, szemétdíj, telefondíj, lakbér stb., valamint bérleti szerződés), lakástulajdonnal nem rendelkező ügyfél esetén lakáshasználati vagy lakásbérleti szerződés.

Gyermekét egyedül nevelő szülő, mint kérelmező esetén a gyermek elhelyezését bizonyító jogerős bírósági ítélet, illetve, ha a szülők házasságban, de külön háztartásban vagy élettársi kapcsolatban élte, amely már megszakadt, a gyermek(ek) szülői felügyeletének gyakorlása, illetve a gyermektartásdíj megfizetésére vállalt kötelezettség tekintetében gyámhatósági határozat, jogerős bírósági ítélet vagy közokiratba foglalt kötelezettségvállaló nyilatkozat.

Egészségügyi állapot megőrzését jelentő szolgáltatások költségeihez való hozzájárulást igénylő esetén a rendszeresen szedett gyógyszerekről összeállított orvosi igazolás, vagy a gyógyászati segédeszköz használatára vonatkozó orvosi javaslat.

Minden egyéb olyan igazolás fénymásolata, mely megalapozhatja az ellátásra jogosultságot (pl. orvosi igazolás, 3 hónapnál nem régebbi kórházi zárójelentés, kifizetetlen közüzemi számla, vagy közüzemi szolgáltató kikapcsolási értesítője stb.)

Amennyiben a segélyt elhunyt személy eltemettetésére kívánják felvenni, a kérelemhez csatolni kell a halotti anyakönyvi kivonatot és a temetés költségeiről szóló, a segélyt kérő vagy egy háztartásban élő családtagja nevére kiállított eredeti számlákat.

Amennyiben a rendkívüli települési támogatás szilárd tüzelőanyag biztosítására szolgál, úgy az előző évben adott támogatás felhasználását igazoló számlát is csatolni kell, mely igazolja, hogy a támogatást szilárd tüzelőanyag vásárlására fordították.

2. melléklet

KÉRELEM
Települési támogatás
50%-os szemétszállítási díjkedvezmény megállapításához
Kérelmező neve (leánykori név): ……………………………………………………………….
Születési ideje, helye: …………………………………………………………………………...
Anyja neve: ……………………………………………………………………………………
Állandó lakcíme: ………………………………………………………………………………
Tartózkodás helye: ……………………………………………………………………………...
Nyugdíjának összege: ……………………… Törzsszáma: ……………………………………
TAJ száma: ……………………………………………………………………………………..
BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉGEM TUDATÁBAN KIJELENTEM, HOGY
- egyedülálló vagyok,
- életvitelszerűen más személy nem tartózkodik ingatlanomban,
- a kérelem benyújtását megelőző utolsó befizetett szemétszállítási díj kiegyenlítése
megtörtént, melynek összege ………………………… Ft,
- a nyugdíjon kívül más jövedelemmel nem rendelkezem.
Halásztelek, 20………………………………..
…………………………………
kérelmező aláírása
A kérelemhez mellékelni kell az alábbi dokumentumok másolata:
- (zöld) tárgyévi nyugdíjas igazolás (adott évi)
- utolsó befizetett szemétszállítási számla

3. melléklet

Kérelemtelepülési támogatás
térítésmentes szemétszállítási díjkedvezmény megállapításához
Kérelmező neve (leánykori név): ……………………………………………………………….
Születési ideje, helye: …………………………………………………………………………...
Anyja neve: ……………………………………………………………………………………
Állandó lakcíme: ………………………………………………………………………………
Tartózkodás helye: ……………………………………………………………………………...
Nyugdíjának összege: ……………………… Törzsszáma: ……………………………………
TAJ száma: ……………………………………………………………………………………..
BÜNTETŐJOGI FELELŐSSÉGEM TUDATÁBAN KIJELENTEM, HOGY
- egyedülálló vagyok,
- életvitelszerűen más személy nem tartózkodik ingatlanomban,
- a kérelem benyújtását megelőző utolsó befizetett szemétszállítási díj kiegyenlítése
megtörtént, melynek összege ………………………… Ft,
- a nyugdíjon kívül más jövedelemmel nem rendelkezem.
Halásztelek, 20………………………………..
…………………………………
kérelmező aláírása
A kérelemhez mellékelni kell az alábbi dokumentumok másolata:
- (zöld) tárgyévi nyugdíjas igazolás (adott évi)
- utolsó befizetett szemétszállítási számla

4. melléklet

KÉRELEM
HALÁSZTELKI BABACSOMAG
A kérelmező szülő neve: .........................................................................................................................
Születési neve: .........................................................................................................................................
Születési hely, idő: ....................................................................................................................................
Anyja neve: ..............................................................................................................................................
Lakcíme: ................................................................................................................................................
Telefonszáma:.........................................................................................................................................
Az újszülött gyermek másik szülőjének neve: .........................................................................................
Születési neve: .........................................................................................................................................
Születési hely, idő: ....................................................................................................................................
Anyja neve: ..............................................................................................................................................
Lakcíme: ................................................................................................................................................
Telefonszáma:.........................................................................................................................................
AZ ÚJSZÜLÖTT GYERMEK NEVE: ..........................................................................................................
Születési hely, idő: ....................................................................................................................................
Anyja neve: ..............................................................................................................................................
Lakcíme: ................................................................................................................................................
Társadalombiztosítási Azonosító Jele: ........................................................................................................
A kérelemhez csatolni kell:
- az újszülött gyermek születési anyakönyvi kivonatának másolatát,
- a kérelmező szülő lakcímkártyájának másolatát,
Nyilatkozom, hogy Halásztelken állandó lakóhellyel/tartózkodási hellyel rendelkezem.
Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához.
Hozzájárulok, hogy személyes és különleges adataimat a Polgármesteri Hivatal számítógépes adatbázisában rögzítsék és azokat a babacsomag megállapításával összefüggően más - az ügyben hatáskörrel rendelkező - igazgatási szervek, illetve a határozatban megjelölendő gazdálkodó szervezet tudomására hozzák.
Halásztelek, .......................................................
………………………………………………………………
kérelmező szülő aláírása
Ügyintéző: Virág Viktória
E-mail: virag.viktoria@halasztelek.hu
Telefonszám: 06-24-517-260-127
1

A 4. § b) pont ba) alpontját a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete 7. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

2

Az 5. § (1) bekezdés b) pontja a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete 6. § a) pontja szerint módosított szöveg.

3

A 6. § f) pontja a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete 7. § b) pontja szerint módosított szöveg.

4

A 6. § g) pontját a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

5

A 7. § (2a) bekezdését a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

6

A 7. § (2b) bekezdését a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

7

A 7. § (2c) bekezdését a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

8

A 4. alcímet a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete 7. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

9

A 11. § (2) bekezdése a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 2. §-a szerint módosított szöveg.

10

A 12. § (1) bekezdése a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete 6. § b) pontja szerint módosított szöveg. A 12. § (1) bekezdése a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2023. (X. 12.) önkormányzati rendelete 1. §-a szerint módosított szöveg.

11

A 12. § (2) bekezdése a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2022. (V. 26.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

12

A 15. § (1) bekezdés c) pontját a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete 7. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

13

A 15. § (2) bekezdése a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

14

A 17. § (2) bekezdése a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

15

Az 1. melléklet VI. része a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

16

Az 1. melléklet VI. része a Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 29/2021. (X. 21.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.