Halásztelek Város Önkormányzata Polgármesterének 14/2021. (V. 17.) önkormányzati rendeletének indokolása

a helyi építési szabályzatról szóló 3/2020. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 05. 18

a helyi építési szabályzatról szóló 3/2020. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

A helyi építési szabályzat módosításával érintett terület a Katalin utcának (hrsz.:041) a László utca és az Akácos utca közötti szakasza. A területen az elmúlt években az építési telkeket a 8/2005. önkormányzati rendelet szabályozási vonalai szerint alakították ki, azonban a Helyi Építési Szabályzatról szóló 3/2020.(II.27.) önkormányzati rendelet 1. mellékletét alkotó Szabályozási Terven ennek ellenére a szabályozási vonalakat nem a már kialakult állapotnak megfelelően jelölték. Ezért az itt található, már egyszer kialakított telkek területét még mindig szabályozási vonalak érintették, a telkek nem minősültek építési teleknek, holott néhányon már jogszerűen felépített épület állt. A hibát úgy szünteti meg a helyi építési szabályzat mostani módosítása, hogy az érintett utcaszakaszon a korábban, 2005-ben jóváhagyott szabályozási terven szereplő nyomvonalra kerülnek vissza a szabályozási vonalak.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A helyi építési szabályzat mellékletei közé új melléklet kerül, a Katalin utcának (hrsz.:041) a László utca és Akácos utca közötti területére vonatkozó szabályozási terv.

A helyi építési szabályzat új bekezdése rendelkezik arról, hogy a Katalin utcának (hrsz.:041) a László utca és Akácos utca közötti területére az új mellékletben foglaltakat kell alkalmazni.

A 2. §-hoz

Arról rendelkezik, hogy a helyi építési szabályzat új melléklete a módosító rendelet melléklete lesz.

A 3. §-hoz

A hatálybalépésről rendelkezik.