Csobánka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2012. (VII. 3.) önkormányzati rendelete

a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető illetménykiegészítésről, szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokról, valamint a szociális és kegyeleti támogatásokról

Hatályos: 2012. 07. 04

Csobánka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2012. (VII. 3.) önkormányzati rendelete

a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető illetménykiegészítésről, szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokról, valamint a szociális és kegyeleti támogatásokról

2012.07.04.

Csobánka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésben és a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) bekezdés b) pontjában és (4) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján, a 237. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § E rendelet hatálya kiterjed Csobánka Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában (a továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott valamennyi köztisztviselőre.

2. A köztisztviselők díjazása

2. § (1) A Képviselő-testület a Hivatal valamennyi felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselője részére az alapilletménye 10 %-os mértékű illetménykiegészítést biztosít.

(2) A Képviselő-testület a Hivatal valamennyi középiskolai végzettségű köztisztviselője részére az alapilletménye 10 %-os mértékű illetménykiegészítést biztosít.

3. § (1) A Hivatal belső szervezeti egységének (csoport) vezetésére a köztisztviselő kaphat vezetői kinevezést csoportvezetői címmel.

(2) A csoportvezetői kinevezés a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben (a továbbiakban: Kttv.) meghatározott osztályvezetői szintnek felel meg.

(3) A köztisztviselő az osztályvezetői szintnek megfelelő kinevezés esetén alapilletménye 10%-ának megfelelő mértékű vezetői illetménypótlékra jogosult.

3. Juttatások, támogatások

4. § (1) A köztisztviselő részére a Képviselő-testület a következő szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokra, valamint a szociális és kegyeleti támogatásokat (a továbbiakban: juttatások és támogatások) biztosítja:

a) családalapítási támogatás;

b) illetményelőleg;

c) eseti szociális segély;

d) temetési segély.

(2) A juttatások és támogatások adott évben kifizethető keretösszeget a Képviselő-testület a költségvetési rendeletében egyösszegben állapítja meg.

(3) A juttatások és támogatások formáit, mértékét, feltételeit a Kttv.-ben meghatározottakra figyelemmel a jegyző szabályzatban határozza meg.

(4) A Hivatal költségvetésében a juttatások és támogatások céljára fedezetet kell biztosítani (szociális keret), amely más célra nem használható fel és nem csoportosítható át. Ha az adott költségvetési évre a juttatásokra és támogatásokra megállapított keret kevésnek bizonyul, a jegyző év közben pótelőirányzatot kérhet. A Képviselő-testület e kérésnek a költségvetési rendelet módosításával tehet eleget.

5. § (1) A juttatások és támogatások fedezetéül szolgáló keretet az igénylés, kérelem beérkezésének sorrendjében kell felhasználni.

(2) Az egyes juttatásokról és támogatásokról évenként elkülönített nyilvántartást kell vezetni.

(3) A támogatások folyósításával, és biztosításával kapcsolatos feladatokat a Hivatal Pénzügyi Csoportja látja el.

6. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Csobánka község Önkormányzat Képviselő-testületének a köztisztviselők illetményéről, valamint a köztisztviselőket megillető egyes juttatásokról és támogatásokról, továbbá a munkavégzés, a munka- és pihenőidő szabályairól szóló 7/2011. (II.25.) önkormányzati rendelete.