Csobánka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2021. (XI. 26.) önkormányzati rendeletének indokolása

a 2021. évi téli igazgatási szünet elrendeléséről

Hatályos: 2021. 11. 26
a 2021. évi téli igazgatási szünet elrendeléséről
Végső előterjesztői indokolás
A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdése alapján a Képviselő-testület - a Kormány ajánlásának figyelembevételével - a rendes szabadság kiadására igazgatási szünetet rendelhet el. Az így kiadott rendes szabadság nem haladhatja meg az érintettek részére megállapított alapszabadság 3/5-ét.
A Kormány ajánlását a közszolgálati tisztviselők munka- és pihenőidejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunka végzésről szóló 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 13-15. §-ai tartalmazzák.
Előzetes hatásvizsgálat
a jogalkotásról szóló 2010. CXXX. törvény 17. § (1) bekezdése alapján
Rendelet-tervezet címe:
Csobánka Község Önkormányzat Képviselő-testületének .../2021. ( . ) önkormányzati rendelete a 2021. évi téli igazgatási szünet elrendeléséről
Várható társadalmi, gazdasági hatások: nincs
Gazdasági, költségvetési hatás: Az igazgatási szünet alatt a Hivatal dologi kiadásai csökkennek, ezáltal költségtakarékosság érhető el.
Környezeti, egészségügyi következmények: A hivatali alkalmazottak számára biztosított a megfelelő hosszúságú évközi pihenőidő.
Adminisztratív terheket befolyásoló hatás: nincs
Egyéb hatás: nincs
A rendelet megalkotása szükséges, mert: az alkalmazottak éves rendes szabadság kivétele tervezhető, nem vagy kevesebb szabadság következő évre történő átvitelére kerül sor.
A rendelet alkalmazásához szükséges feltételek:
- személyei: adott
- szervezeti: adott
- tárgyi: adott
- pénzügyi: adott