Szigetmonostor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

a települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének szabályairól szóló 4/2015. (II.26.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 08. 31- 2015. 09. 30

Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben kapott felhatalmazás alapján Szigetmonostor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II.26.) számú rendeletét a települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének szabályairól (a továbbiakban: R.) az alábbiak szerint módosítja:

1.§


A R. 22.§ (3) bekezdés d) pontja az alábbiak szerint módosul:


„d) a 24.§ (9) bekezdés értelmében.”

2.§


A R. 24.§-a az alábbiakkal egészül ki:


„(7)  Az étkezési térítési díjat a térítési díj megfizetésére kötelezett személy a tárgyhó tekintetében – a részére átadott csekken, vagy átutalással, a jelzett fizetési határidőig – az igénybevételt megelőző hónap 20. napjáig köteles megfizetni. A díj határidőre történő meg nem fizetése esetén az étkezés a következő hónap első napjától nem vehető igénybe.

(8)  Az előre befizetett étkezési térítési díjat a következő fizetés alkalmával be kell számítani, ha a kötelezett a díjfizetés alól mentesül vagy az étkezési térítési díj összege csökken.

  1. Azon térítési díjfizetésre kötelezett személy részére, akinek díjhátraléka áll fenn, kérelemre az Önkormányzat a tartozásának kiegyenlítéséig legfeljebb 12 havi részletfizetési lehetőséget biztosít. Amennyiben a kötelezett a díjhátralék fizetését nem kezdi meg 2016. január 1-ig, illetve a részletfizetési kötelezettségének nem tesz eleget, úgy az ellátás a részletfizetés lehetőségének felajánlását, valamint a részletfizetési kötelezettség nem teljesítését követő hatodik hónaptól nem vehető igénybe egészen addig, amíg a fizetésre kötelezett a díjhátralékát nem rendezi..
  2. A bejelentés megtételét követően az adott napra kifizetett étkezés 12-13 óra között elvihető, de ezt a bejelentés megtételekor előre jelezni kell.

3.§


E rendelet 2015. október 1-jén lép hatályba.


Szigetmonostor, 2015. augusztus 27.


………………………………..                                ………………………………..

         Molnár Zsolt                                                         dr. Vaczó-Tánczos Szilvia

                polgármester                                                                   jegyző          


A rendelet kihirdetve 2015. augusztus 31-én.


     dr.Vaczó – Tánczos Szilvia

                     jegyző