Szigetmonostor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2015. (II. 19.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2015. 02. 19- 2015. 02. 19

Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdésének 1. pontjában, valamint 23.§ (5) bekezdésének 5. pontjában meghatározott feladatkörben eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről szóló 314/2012. (XII. 8.) Kormányrendelet 29. §-ában foglaltak szerint a következőket rendeli el:


I.

Általános rendelkezések


1. §


(1) Szigetmonostor településre vonatkozó településfejlesztési koncepciónak, integrált településfejlesztési stratégiának és településrendezési eszközöknek, valamint azok módosításának, a lakossággal, érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, egyházakkal történő véleményeztetése a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI. 8.) Kormányrendelet és a jelen rendeletben rögzített partnerségi egyeztetési szabályok szerint történik.

 (2) E rendelet alkalmazásában az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek):


a) Szigetmonostor település teljes lakossága, a településen ingatlannal rendelkezők,            a községben működő egyházak,


b) A településfejlesztéssel, településrendezéssel összefüggésbe hozható építészeti, mérnöki szakmai érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetek.


(3) Az Önkormányzat a partnerek tájékoztatásának elősegítésére a települési honlapon (http://www.szigetmonostor.hu) külön tárhelyet biztosít a partnerségi egyeztetés során keletkező dokumentációk egységes megjelentethetősége érdekében.

(4) A településfejlesztési/településrendezési dokumentumtól az egyeztetési eljárás módjától függően az alábbi táblázatban meghatározott egyeztetési szakaszokban a Polgármester az értelmezéshez szükséges részletezettségű és szükség esetén alátámasztó munkarészeket tartalmazó tájékoztatást tölt fel a települési honlapon biztosított tárhelyre, melynek megjelenéséről felhívást tesz közzé a települési honlap főoldalán és a helyi újságban.



Dokumentum

Az eljárás fajtája

Előzetes tájékoztatás

Elfogadás előtti tájékoztatás

Településfejlesztési koncepció

-

van

van

Integrált településfejlesztési stratégia

-

nincs

van

Településrendezési eszközök (pl. helyi építési szabályzat)

Teljes eljárás

van

van

Egyszerűsített eljárás

nincs

van

Tárgyalásos eljárás

nincs

van



II.

A partnerségi egyeztetés során tett javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja, nyilvánosság biztosítása


2.§


(1) A beérkezett véleményeket a Főépítész táblázatban összegzi.

(2) A véleményekről készített táblázatot az ügy aktájában lefűzve meg kell őrizni.

(3) Valamennyi beérkező véleményt tartalmazó táblázatot a Főépítész megküldi a fejlesztési dokumentum, illetve a településrendezési eszköz készítésével megbízott tervezőnek, aki szakmai javaslatot készít a Főépítész részére.

(4) A tervezői szakmai javaslat alapján a Főépítész valamennyi érdemi észrevételre választ állít össze, melyben külön megindokolja a beérkezett, de el nem fogadott véleményekre adott válaszát.

(5)   Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolását   tartalmazó   táblázatot a Főépítész az  1. § (3) bekezdésben meghatározott tárhelyre tölti fel, és erről hirdetményt jelentet meg a települési honlapon.

(6) Az el nem fogadott javaslatokról, véleményekről készített táblázatot az ügy aktájában lefűzve meg kell őrizni.


3.§


(1) Valamennyi elfogadott koncepció, stratégia, és településrendezési eszköz jóváhagyásáról szóló Önkormányzati rendelet kihirdetését követő 10 napon belül a Főépítész az elfogadott településrendezési eszközt teljes terjedelmében feltölti az 1. § (3) bekezdésében meghatározott tárhelyre.

2) Az (1) bekezdésben meghatározott intézkedésről a Polgármester felhívást tesz közzé a település honlapjának főoldalán és a helyi újságban.

III.

Záró rendelkezés

4. §


Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Szigetmonostor, 2015. február 18.



Molnár Zsolt                                                dr. Vaczó-Tánczos Szilvia

polgármester                                                           jegyző




A rendelet kihirdetve 2015. február 19-én.


            dr.Vaczó – Tánczos Szilvia

                      jegyző