Szigetmonostor Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2017 (VII.4.) rendelete

Szigetmonostor Község Önkormányzat településképi rendeletének, Településképi Arculati Kézikönyvének elfogadására és módosítására vonatkozó rendelet partnerségi egyeztetési szabályairól

Hatályos: 2017. 07. 04

Szigetmonostor Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) a) pontjában kapott felhatalmazása alapján, valamint a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (továbbiakban: Kr.) 29. §-ban kapott felhatalmazás alapján és a 29/A. § szerinti előírásokra figyelemmel Szigetmonostor Község Önkormányzat településképi rendeletének, Településképi Arculati Kézikönyvének elfogadására és módosítására vonatkozó rendelet partnerségi egyeztetési szabályait a következők szerint határozza meg:

1.§


Az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek) köre


Szigetmonostor érintett lakossága, továbbá valamennyi, a dokumentummal érintett szervezet (érdekképviseleti szervek, egyesületek, egyházak, az érintett gazdasági társaságok, stb.)

2.§


A partnerek tájékoztatásának módja és eszközei


  1. A tájékoztatás és észrevételezés helye:


Dokumentum

Teljes (alap) eljárás

arculati kézikönyv és településképi rendelet készítése és módosítása

Előzetes és munkaközi tájékoztatás teljes körűen



  1. teljes körű eljárás esetén:


  1. Az Önkormányzat
  •   a hivatalos honlapján (www.szigetmonostor.hu) külön tárhelyet biztosít a partnerségi

egyeztetés és a kapcsolódó dokumentációk nyilvánossága érdekében,

  •   az értelmezéshez szükséges tartalmú és részletezettségű tájékoztatást tölt fel a 2.§ (2) bekezdés a) pontja szerinti tárhelyre, melynek megjelenéséről felhívást tesz közzé az önkormányzat hivatalos honlapjának főoldalán és a Szigetmonostori Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján,
  •    az értelmezéshez szükséges tartalmú és részletezettségű tájékoztatást jelenít meg a Szigetmonostori Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján,
  •   lakossági fórumot hív össze, melyet 8 nappal megelőzően az előzetes tájékoztató anyagokkal, illetve az elkészült tervezetekkel együtt közzé tesz az önkormányzat hivatalos honlapjának főoldalán és a Szigetmonostori Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.


  1. A Partnerek a dokumentumok közzétételétől, illetve a lakossági fórum megtartásától számított 8 napon belül papír alapon, vagy elektronikusan tehetik meg javaslataikat, észrevételeiket.


3.§


A javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja


  1. A beérkezett javaslatokat a polgármesteri hivatal a 2.§ (2) bekezdés a) szerinti tárhelyre feltölti és papír alapon is gyűjti és tárolja az eljárás végéig.


  1. A beérkezett javaslatokat a véleményezési anyag szerzője a főépítész előterjesztése alapján a polgármesterrel egyeztetve írásban értékeli. Az értékelés elektronikus úton elérhető a 2.§ (2) bek a) szerinti tárhelyen, papír alapon pedig a főépítésznél.


  1. A 3.§ (2) bekezdés szerinti papír alapú értékelés az ügy aktájában kerül iktatásra.

4.§


Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indokolásának módja,

a dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje


  1. A 3.§ (2) bekezdés szerinti értékelésben szereplő, el nem fogadott javaslatokat a véleményezési anyag szerzője a főépítész előterjesztése alapján a polgármesterrel egyeztetve írásban megindokolja. Az indokolás elektronikus úton elérhető a 2.§(2) bekezdés a) pontban meghatározott tárhelyen, papír alapon pedig a főépítésznél.


  1. Az el nem fogadott javaslatok indokolása az ügy aktájában kerülnek iktatásra.

5.§


Az elfogadott dokumentumok nyilvánosságát biztosító intézkedések


  1. Az elfogadott dokumentum a jóváhagyás kihirdetését követő 10 naptári napon belül hozzáférhetővé válik a 2.§ (2) bekezdés a) pontban meghatározott tárhelyen, papír alapon pedig a főépítésznél.

6.§


A szabályzat hatálya


Jelen szabályzat rendelkezései Szigetmonostor közigazgatási területére, vagy annak egy részére készülő fejlesztési dokumentumokra, településrendezési eszközökre, arculati kézikönyvre és településképi rendeletre érvényesek.

7.§


Záró rendelkezések


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni.


Szigetmonostor, 2017. június 29.



                            Molnár Zsolt                                          dr. Vaczó-Tánczos Szilvia

                            polgármester                                                          jegyző




A rendelet kihirdetve 2017. július 4-én.



Szigetmonostor, 2017. július 4.

            

 ……………………………….

   dr.Vaczó – Tánczos Szilvia

                  jegyző