Szigetmonostor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2017. (VII. 14.) önkormányzati rendelete

a civil szervezetek önkormányzati támogatásáról szóló 10/2014. (IV.28.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 07. 14- 2017. 07. 14


Szigetmonostor Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében Szigetmonostor Község Önkormányzata Képviselő-testületének a civil szervezetek támogatásáról önkormányzati támogatásáról szóló 10/2014. (IV.28.) számú rendeletét (továbbiakban: R.) az alábbiak szerint módosítja:

1.§

  

  1. A R. 7.§ (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

     

 „(3) A támogatási összeg kizárólag az igényelt és támogatási szerződésben rögzített célra

használható fel a pályázati kiírás szerinti tárgyév december 31. napjáig.”


  1. A R. 7.§-a az alábbi (5), (6), (7) és (8) bekezdésekkel egészül ki:


     „(5) A civil szervezetek számára nyújtott önkormányzati támogatás kizárólag a pályázat tárgyévében teljesített kiadásokról kiállított számlák benyújtásával számolható el.


            (6) A civil szervezetek támogatásának tárgykörével kapcsolatos feladatokat ellátó bizottság (továbbiakban: Bizottság) a tárgyévet követő év február 15. napjáig ellenőrzi a pályázati beszámolókat és a támogatások pénzügyi elszámolását.       


             (7) Amennyiben a Bizottság megállapítja, hogy a támogatott szervezet a pénzügyi elszámolási, valamint a szakmai és pénzügyi beszámoló benyújtási kötelezettségének határidőre (tárgyév december 31-ig) nem tesz eleget, úgy köteles a támogatás teljes összegét a mindenkor  érvényes, a támogatás átvételét követő naptól számított jegybanki alapkamat mértékének kétszeresével növelt összegben a tárgyévet követő évben, a Bizottság elszámolást felülvizsgáló döntésében előírt határidőig, de legkésőbb az előírt határidőt követő 8 napon belül vissza kell fizetni az Önkormányzat részére.


(8) Amennyiben Bizottság a támogatott szervezet pénzügyi elszámolásából azt állapítja meg, hogy a támogatást nem rendeltetés szerűen használták fel, úgy köteles a támogatás nem rendeltetés szerűen felhasznált részét a mindenkor érvényes, a támogatás felhasználására nyitva álló határidőt követő naptól – tárgyév december 1. napján érvényes jegybanki alapkamat mértékének kétszeresével növelt összegben a tárgyévet követő évben, a Bizottság elszámolást felülvizsgáló döntésében előírt határidőig, de legkésőbb az előírt határidőt követő 8 napon belül vissza kell fizetni az önkormányzat részére.”

2.§


Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


Szigetmonostor, 2017. július 13.


………………………………..                                     ………………………………..

               Molnár Zsolt                                                     dr. Vaczó-Tánczos Szilvia jegyző

                                   polgármester                                                         nevében és megbízásából

                                 Szilágyi Szabina igazgatási előadó


A rendelet kihirdetve 2017. július 14-én.


…………………………………………

         dr. Vaczó-Tánczos Szilvia jegyző

             nevében és megbízásából

         Szilágyi Szabina igazgatási előadó