Szigetmonostor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2018. (III. 23.) önkormányzati rendelete

Szigetmonostor Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 11/2015.(VI.29.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 03. 23- 2018. 03. 24

Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének      32. cikk (1) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, szervezetének és működésének szabályainak megállapításával kapcsolatos feladatkörében eljárva Szigetmonostor Község Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 11/2015.(VI.29.) rendeletét (a továbbiakban: „R”) az alábbiak szerint módosítja:

1.§


A Képviselő-testület a R. 62.§ (1) bekezdését az alábbiak szerint módosítja:

1. számú melléklet: Szigetmonostor Község Önkormányzatának önként vállalt önkormányzati feladatainak jegyzéke

2. számú melléklet: Az állandó bizottságok megnevezése és feladataik, valamint az átruházott hatáskörök

3. számú melléklet: A képviselő-testület által a polgármesterre átruházott hatáskörök jegyzéke

4. számú melléklet: A képviselő-testület által a jegyzőre átruházott hatáskörök jegyzéke

5. számú melléklet: Szigetmonostori Polgármesteri Hivatal munkarendje, valamint ügyfélfogadási rendje

6. számú melléklet: A közterület-felügyelet és a közterület-felügyelő jogállása, a közterület-felügyelő intézkedései, a közterület-felügyelő feladatai

7. számú melléklet: Szociális étkeztetés feladatának ellátása

2.§


A Képviselő-testület a R-et az alábbi, 7. számú melléklettel egészíti ki:


  1. számú melléklet a 11/2015. (VI.29.) rendelethez

Szociális étkeztetés feladatának ellátása


  1. A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben foglaltak alapján (továbbiakban Szt.) Szigetmonostor Község Önkormányzata szociális étkeztetés keretében egyszeri napi meleg ételt biztosít a közigazgatási területén állandó lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező rászorulók részére, különösen azoknak, akik

időskorúak (65 év felettiek),

egészségi állapotuk miatt rászorulók,

fogyatékkal élő személyek,

pszichiátriai betegek,

szenvedélybetegek, vagy

hajléktalanok, vagy

élethelyzetükre tekintettel.


  1. Az önkormányzat a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. 86. § meghatározott kötelezettségének az étkeztetés tekintetében a fenntartásában működő Szigetmonostori Nyitnikék Óvoda és Konyha által biztosított étkeztetéssel tesz eleget külön megállapodás alapján.


  1. A Konyha az egyszeri meleg étkezést a főzőkonyháról munkanapokon (hétfőtől-péntekig) biztosítja. A saját elvitel lehetőségén kívül a Figyelj Rám! Közhasznú Egyesülettel kötött szerződés alapján házhozszállítás is lehetséges.


  1. A szociális étkeztetés igénylésének feltételeiről, a térítési díj befizetésével kapcsolatos szabályokról Szigetmonostor Község Önkormányzata Képviselő-testületének a települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének szabályairól szóló 4/2015. (II.26.) rendelete rendelkezik.


  1. Az étkeztetés biztosítása az ellátást igénybevevő, vagy törvényes képviselője kérelmére történik, melyet a Szigetmonostori Polgármesteri Hivatalban terjeszthet elő.


  1. A szolgáltatásra vonatkozó igényt az érkezésének napján a Szigetmonostori Polgármesteri Hivatal szociális ügyekkel foglalkozó igazgatási előadója nyilvántartásba veszi. A nyilvántartás vezetésének célja az Szt. meghatározott jogok érvényesülésének elősegítése.


  1. Szigetmonostor Község Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi Bizottsága az étkeztetés nyújtásának megkezdését megelőzően (valamint a térítési díj felülvizsgálatakor) megvizsgálja az ellátást igénylő, egy főre jutó havi jövedelmét, valamint határozattal megállapítja a szociális étkeztetésre való jogosultságot.


  1. A határozatban hozott döntés ellen a kézhezvételtől számított 15 napon belül fellebbezéssel lehet élni, Szigetmonostor Község Önkormányzatának Képviselő-testületéhez.


  1. Az ellátás igénybevételének megkezdése előtt az igénybe vevővel megállapodást kell kötni az Szt. 94/C.§- a alapján. A megállapodást az önkormányzat részéről a polgármester köti az ellátást igénybevevővel.


  1. Az étkeztetésre vonatkozó igénybevételi naplót az 1/2000. (I. 7.) SzCsM. rendelet 4. számú melléklete szerinti formában és tartalommal kerül vezetésre.




Szervezeti ábra


Szigetmonostor Község Önkormányzata

Szigetmonostori Polgármesteri Hivatal

Szigetmonostori Nyitnikék Óvoda és Konyha

Szigetmonostor Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Szociális és Egészségügyi Bizottsága


3.§



Jelen rendelet kihirdetést követő napon lép hatályba.



Szigetmonostor, 2018. március 22.



                          Molnár Zsolt                                                           dr. Vaczó-Tánczos Szilvia

                          polgármester                                                                    jegyző



A rendelet kihirdetve 2018. március 23-án.



dr. Vaczó-Tánczos Szilvia

jegyző