Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2020. (X. 12.) önkormányzati rendelete

a Krízis Alap létrehozásáról és felhasználásának részletes szabályairól szóló 33/2020. (IX. 3.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 10. 13- 2020. 10. 12

1. §


Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Krízis Alap létrehozásáról és felhasználásának részletes szabályairól szóló 33/2020. (IX. 3.) sz. önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) 5. § szövege helyére az alábbi szöveg kerül: 


5. § (1) Az Alap rendelkezésére álló pénzeszközök Göd Város Önkormányzata közigazgatási területén lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező, és ott életvitelszerűen tartózkodó természetes személyek, jogi személyek és a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek számára veszélyhelyzet, baleset vagy katasztrófa (lakossági, vállalati vagy ipari), illetve rendkívüli időjárási körülmények gazdasági következményeinek enyhítésével összefüggésben pénzbeli és természetbeni önkormányzati támogatásokra használhatóak fel.

(2) Az Alapból természetes személyek részére nyújtott támogatásra Göd Város Önkormányzat Képviselő-testületének szociális ellátások helyi szabályairól szóló 29/2019. (XII. 13.) sz. önkormányzati rendeletet kell alkalmazni.

(3) Az Alapból a (2) bekezdésben nem szereplő más kérelmezők részére nyújtott támogatásokra az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény és végrehajtási kormányrendeleteiben foglaltakat kell alkalmazni.”

2. §


Ezen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


                         Balogh Csaba                                        dr. Szinay József

                          polgármester                                         címzetes főjegyző

Kihirdetési záradék:


A rendelet a Gödi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel 2020. év október hó 12. napján kihirdetésre került. A kifüggesztés időtartama 30 nap.


                                                                                       dr. Szinay József

                                                                         címzetes főjegyző