Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 41/2020. (X. 28.) önkormányzati rendelete

a helyi kitüntető címekről szóló 9/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 10. 29- 2020. 10. 28

Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés a) pontja, valamint (2) bekezdése, továbbá Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:

1. §


Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi kitüntető címekről szóló 9/2015. (IV. 30.) sz. önkormányzati rendelete (továbbiakban: R.) 2.§ (2) bekezdése az alábbi mondattal egészül ki:

„Amennyiben ezen rendeletben rögzített határidőn belül – a meghatározott véleményező, javaslattevő intézményektől - nem érkezik vélemény, vagy javaslat a Bizottság felé, abban az esetben a Bizottság önálló javaslattal élhet a Képviselő-testület felé.”

2. §


Az R. 7. § helyére az alábbi szöveg kerül:

7. § (1) A „Salkaházi Sára Díj” évente kerül átadásra, a településen kiemelkedő szociális munkát végző személy számára. A díjat évente legfeljebb három személy részére lehet adni.

(2) A kitüntető cím adományozásával személyenként díszoklevél és bruttó 150.000 Ft összegű díjazás kerül átadásra.

(3) A kitüntető cím adományozására az Alapszolgáltatási Központ, valamint a Bölcsőde tesz javaslatot a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság felé minden év szeptember 15-ig.

(4) A kitüntető címre vonatkozó javaslatot a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság minden év október 15-ig terjeszti a Képviselő-testület elé.”

3. §


Az R. 12.§ (3) és (4) bekezdésének helyére az alábbi szöveg kerül:

„(3) A díj adományozására a Bölcsőde és az Óvoda vezetői, valamint a vezető védőnő tehetnek javaslatot minden év április 15. napjáig a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság felé.

(4) A kitüntető címre vonatkozó javaslatot a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság május 15. napjáig terjeszti a Képviselő-testület elé.”

4. §


Az R. 13.§ (2) és (3) bekezdése helyére az alábbi szöveg kerül:

„(2) A díj adományozására az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók minden év április 15. napjáig tesznek javaslatot a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság felé.

(3) A Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság május 15. napjáig a javasolt személyek közül választja ki azt, akit a Képviselő-testület felé kitüntetésre javasol.”

5. §


Ezen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


                         Balogh Csaba                                        dr. Szinay József

                          polgármester                                          címzetes főjegyző

Kihirdetési záradék:


A rendelet a Gödi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel 2020. év október hó 28. napján kihirdetésre került. A kifüggesztés időtartama 30 nap.


                                                                                       dr. Szinay József

                                                                         címzetes főjegyző