Göd Város Önkormányzata Polgármesterének 1/2021. (I. 8.) önkormányzati rendelete

a beszerzési eljárásokról szóló 29/2020. (VIII. 12.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 01. 09- 2021. 01. 08

Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és e) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. §-ban és 112. §-ban biztosított jogának gyakorlása érdekében, a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény rendelkezéseire tekintettel (a Magyarország Kormánya által elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján gyakorolt hatáskörében) Göd Város Polgármestere, a beszerzési eljárásokról szóló 29/2020. (VIII. 12.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról az alábbi rendeletet alkotja:

1. §


(1) Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének a beszerzési eljárásokról szóló 29/2020. (VIII. 12.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: R.) 3. § (8) bekezdésének szövege helyébe e következő rendelkezés lép:

„(8) A beszerzés csak olyan módon bontható részekre, amely nem eredményezi a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény 17-20. §-aiban meghatározott egybeszámítási szabályok megkerülését.”

(2) Az R. 7. §-a a következő, g) ponttal egészül ki:

g) az Ajánlattevő ajánlatában meghatározott ellenszolgáltatás mértéke meghaladja az ajánlatok bontásakor ismertetett rendelkezésre álló anyagi fedezet mértékét.”

(3) Az R. 8. § rendelkezései helyébe a következő rendelkezések lépnek:

8. § (1) Az eljárásban a legjobb ár-érték arányú ajánlatot kell kiválasztani. Az eljárást megindító felhívásban (ajánlatkérés, ajánlati felhívás) meg kell határozni az ajánlatok értékelésének részszempontjait és módszertanát. Azonos pontszám esetén az alacsonyabb ellenszolgáltatást tartalmazó ajánlat kerül elfogadásra.

(2) Az ajánlatok értékelési részszempontjai:

a) a legalacsonyabb ár (kötelező legkisebb súlyarány: 70 %),

b) legjobb ár-érték arányt megjelenítő minőségű teljesítés (minőség, műszaki érték, esztétikai és funkcionális tulajdonságok, valamennyi felhasználó számára való hozzáférhetőség, hátrányos helyzetű munkavállalók alkalmazása és egyéb szociális, fenntarthatósági, ökológiai, klímavédelmi, környezetvédelmi és innovatív tulajdonságok, forgalmazási feltételek, vevőszolgálat és műszaki segítségnyújtás, pótalkatrészek biztosítása, készletbiztonság, a teljesítés időpontja, időszaka)

ba) Kötelező legkisebb súlyarány: 10%

bb) Megengedett legnagyobb súlyarány: 30%

(3) Amennyiben az eljárás nyertese visszalép, abban az esetben a következő legkedvezőbb ajánlatot tevő hirdethető ki nyertesként, vagy az ajánlati felhívás érvénytelennek nyilvánítható.”

(4) Az R. 10. § (1) bekezdés rendelkezései helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(1) A beszerzést lezáró döntést Göd Város Önkormányzatánál

a) bruttó 200.000 Ft értékhatárig a polgármester;

b) bruttó 200.001 Ft és 1.000.000 Ft értékhatár között a polgármester;

c) bruttó 1.000.001 Ft és 15.000.000 Ft értékhatár között Göd Város Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsága;

d) bruttó15.000.000 Ft értékhatár felett a Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete

hozza meg.”

2. §


Hatályát veszti az R. 2. § (2) bekezdés

a) e) pontja,

b) f) pontja.

3. §


Ezen rendelet a kihirdetése napját követő napon lép hatályba.


         Balogh Csaba                                                         dr. Nagy Atilla

                          polgármester                                            jegyzői hatáskört gyakorló aljegyző

Kihirdetési záradék:


A rendelet a Gödi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel 2021. év január hó 8. napján kihirdetésre került. A kifüggesztés időtartama 30 nap.


                                                                                                         dr. Nagy Atilla

                                                                              jegyzői hatáskört gyakorló aljegyző