Göd Város Önkormányzata Polgármesterének 6/2021. (II. 23.) önkormányzati rendelete

a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól szóló 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 02. 24- 2021. 02. 23

Göd Város Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetőleg (2) bekezdésben foglalt, továbbá a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban Gyvt.) 18. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján kapott felhatalmazás alapján (a Magyarország Kormánya által elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján gyakorolt hatáskörében) Göd Város Polgármestere, a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló rendelet módosításáról az alábbi rendeletet alkotja:

1. §


Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól szóló 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) 3. § (2) bekezdése az alábbi ponttal egészül ki:

„c) védőoltás-támogatás”

2. §


Az R. az alábbi 17/A. §-sal egészül ki:


„Védőoltás-támogatás

17/A. §


(1) A Bizottság védőoltás-támogatásban részesíti azon kérelmezőt, akinek csecsemő gyermeke – 6 hónapos koráig - védőoltást kapott és háztartásában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének nyolcszorosát.

(2) A védőoltás-támogatás igényléséhez szükséges csatolandó irat a védőoltás beadásáról kiállított orvosi igazolás, valamint a védőoltásról kiállított számla.

(3) A védőoltás-támogatás összege 15.000 Ft.”

3. §


Ezen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


         Balogh Csaba                                                         dr. Nagy Atilla

                          polgármester                                            jegyzői hatáskört gyakorló aljegyző

Kihirdetési záradék:


A rendelet a Gödi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján történő kifüggesztéssel 2021. év február hó 23. napján kihirdetésre került. A kifüggesztés időtartama 30 nap.


                                                                                                         dr. Nagy Atilla

                                                                              jegyzői hatáskört gyakorló aljegyző