Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete

Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2023. 11. 28- 2023. 11. 28

Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2023. (XI. 27.) önkormányzati rendelete

Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelet módosításáról

2023.11.28.

Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) és i) pontjában, továbbá a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendelet 25. §-a a következő (4)–(8) bekezdéssel egészül ki:

„(4) Amennyiben törvény vagy kormányrendelet lehetővé teszi, úgy a közmeghallgatás a helyi lakosság, valamint a helyben érdekelt szervezetek képviselőinek személyes megjelenése nélkül is megtartható.

(5) A helyi lakosság, valamint a helyben érdekelt szervezetek képviselőinek személyes megjelenése nélkül meghirdetett közmeghallgatás időpontját, valamint a (6) és (8) bekezdés szerinti információkat - a közmeghallgatás tervezett időpontja előtt legalább 8 nappal - hirdetményi formában közzé kell tenni.

(6) A helyi lakosság, valamint a helyben érdekelt szervezetek képviselőinek személyes megjelenése nélkül meghirdetett közmeghallgatásra a helyi lakosság, valamint a helyben érdekelt szervezetek képviselői kérdéseket és javaslatokat kizárólag írásban, a közmeghallgatást időpontját megelőzően nyújthatnak be. A kérdések és javaslatok benyújtásának módját, valamint határidejét a polgármester határozza meg úgy, hogy a benyújtás lehetősége minél szélesebb körben biztosított legyen.

(7) A (4) bekezdés szerinti módon tartott közmeghallgatásra az (1), (2) és (3) bekezdésben foglaltakat kell megfelelően alkalmazni azzal az eltéréssel, hogy a helyi lakosság, valamint a helyben érdekelt szervezetek képviselőinek közmeghallgatáson történő személyes részvétele kizárt.

(8) Az Önkormányzat a helyi lakosság, valamint a helyben érdekelt szervezetek képviselőinek személyes megjelenése nélkül megtartott közmeghallgatást élőben közvetíti és az arról készült felvételt visszanézhetővé teszi.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.