Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VI. 30.) önkormányzati rendeletének indokolása

a Közszolgálati Tisztviselők Napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáról

Hatályos: 2022. 07. 01
a Közszolgálati Tisztviselők Napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáról
Általános indokolás
A Szociális Munka Napjának munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló 2016. évi CLXXX. törvény 2017. január 1-jei hatállyal módosította a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényt (a továbbiakban: Kttv.).
A Kttv. 2017. január 1. napjától hatályos 93. § (2) bekezdésében, valamint a 232/A. §-ában foglaltak értelmében - mivel a törvény erejénél fogva már nem minősül munkaszüneti napnak - a helyi önkormányzat képviselő-testülete rendeletben a Közszolgálati Tisztviselők napját munkaszüneti nappá nyilváníthatja.
Figyelemmel arra, hogy július 1-je már 2001. év óta munkaszüneti nap volt a köztisztviselők számára, ezért Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kttv. 93. § (2) bekezdésében, valamint a 232/A. §-ában foglalt jogkörében eljárva a Közszolgálati Tisztviselők Napját, július 1-jét munkaszüneti nappá nyilvánítja.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
Az önkormányzati rendelet a Közszolgálati Tisztviselők Napjának, július 1-jének munkaszüneti nappá nyilvánításáról rendelkezik a Gödi Polgármesteri Hivatalban közszolgálati jogviszonyban és munkaviszonyban állók részére.
A 2. §-hoz
A rendelet hatályba léptetéséről rendelkezik.