Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendeletének indokolása

Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Hatályos: 2023. 06. 17

Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2023. (VI. 16.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.06.17.
Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról
Végső előterjesztői indokolás
A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 43. § (3) bekezdése értelmében a képviselő-testület az alakuló vagy az azt követő ülésén e törvény szabályai szerint megalkotja, vagy felülvizsgálja szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletét.
Az Mötv. 53. (1) bekezdése értelmében a Képviselő-testület működésének részletes szabályait a szervezeti és működési szabályzatáról (a továbbiakban: SZMSZ) szóló rendeletében határozza meg.
Az SZMSZ valamennyi önkormányzat számára a működés alapdokumentuma, mely mindazon legfontosabb rendelkezéseket rögzíti, melyek meghatározzák az önkormányzat szerveit, azok feladat- és hatásköreit, továbbá a képviselő-testület működését érintő részletes szabályokat.
A Gödön, 2023. május 14. napján tartott időközi polgármester-választás eredményét követően felülvizsgálatra került Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 21/2021. (VIII. 24.) önkormányzati rendelet, melyet megalkotása óta számos esetben már módosított a Tisztelt Képviselő-testület. Az SZMSZ felülvizsgálata magában foglalta a jelenlegi bizottsági rendszer áttekintését is. A bizottságok az elmúlt években megfelelően végezték a feladataikat, azonban az időnként fellépő egyes működési anomáliákat figyelembe véve, valamint a jövő kihívásaira felkészülve, a bizottsági struktúra, valamint a tanácsnoki feladatok átgondolása indokolt a hatékonyabb munkavégzés érdekében.
Az új SZMSZ a korábbi 3 helyett 1, a kötelező pénzügyi bizottság létrehozására tesz javaslatot Pénzügyi és Jogi Bizottság elnevezéssel, míg a korábbi 2 helyett 8 tanácsnok biztosítaná az egyes önkormányzati feladatkörök felügyeletét.
Az előterjesztés mellékletét képező rendelet-tervezet a bizottsági szerkezet és tanácsnoki struktúra módosításán kívül több olyan változtatást tartalmaz, amelyek főként a Képviselő-testület üléseire vonatkozó szabályokat érintik. Hangsúlyos változás továbbá a polgármesteri feladat- és hatásköri rendszer átdolgozása, valamint a takarékosság jegyében az eddigi 2 főben meghatározott alpolgármesteri tisztség 1 főre történő redukálása is. Mindezek mellett az új SZMSZ számos, a jelenleg hatályos SZMSZ-ben fellelhető szabályozást átvesz, azokra építkezik.