Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 03. 08- 2024. 05. 30

Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2024.03.08.

Verőce Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikkének (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikkének (1) bekezdése f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 24. §-a, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Kormányrendelet előírásai alapján, figyelembe véve a pénzügyi bizottság írásos véleményét a 2023. évi költségvetéséről az alábbi rendeletet alkotja.

A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a Polgármesteri Hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervre, az Idősek Klubjára terjed ki.

A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetését (intézményeivel együtt):

a)1 126.880.353,- Ft költségvetési bevétellel,

b)2 126.880.353,- Ft költségvetési kiadással,

c)3 0,- Ft költségvetési egyenleggel hagyja jóvá. Az önkormányzat éves tervezett létszám előirányzata összesen 15 fő, ebből 1 fő polgármester, 3 fő közalkalmazott és 1 fő betöltetlen álláshely a Művelődési Házban, 1 fő közalkalmazott a Könyvtárban, 1 fő közalkalmazott a Védőnői szolgálaton és 1 fő helyettesítéssel ellátott. 2 fő közalkalmazott az Egészségügyi ellátáson, 1 fő munka törvénykönyves foglalkoztatott a Gorka Kiállításon, 4 fő munka törvénykönyves munkavállaló a Város- és községgazdálkodáson, a közfoglalkoztatottak tervezett létszám előirányzata 8 fő.

d)4 a bevételek és kiadások főösszegét 1.147.270.462,- Ft-ban állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdés összegéből a képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal 2023. évi költségvetését:

a)5 6.563.817,- Ft költségvetési bevétellel,

b)6 6.563.817,- Ft költségvetési kiadással,

c)7 0,- Ft költségvetési egyenleggel hagyja jóvá. A Polgármesteri Hivatal éves tervezett létszám előirányzata 17 fő, ebből 16 fő köztisztviselő és 1 fő takarító.

(3) Az (1) bekezdés összegéből a képviselő-testület az Idősek Klubja 2023. évi költségvetését:

a)8 1.490.405,- Ft költségvetési bevétellel,

b)9 1.490.405,- Ft költségvetési kiadással,

c)10 0,- Ft költségvetési egyenleggel hagyja jóvá. Az Idősek Klubja éves tervezett létszám előirányzata 7 fő, ebből 1 fő vezető közalkalmazott, 5 fő közalkalmazott. 1 fő betöltetlen álláshely.

(4) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 1. melléklete, 2. melléklete és 3. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(5) A működési bevételek és előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a 4. melléklet, a felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten az 5. melléklet részletezi.

A költségvetés részletezése

3. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetését részletesen a következők szerint állapítja meg:

a) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 6. melléklet szerint határozza meg.

b) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 7. melléklet szerint részletezi.

c) Az európai uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei és kiadásait a 8. melléklet foglalja magában.

d) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati szinten a 9. melléklet, 10. melléklet és 11. mellékletek szerint határozza meg. A Polgármesteri Hivatal összes bevételét és kiadását a 12. melléklet, a kötelező feladatok bevételeit és kiadásait a 13. melléklet szerint határozza meg. Az Idősek Klubja Verőce összes bevételét és kiadását a 14. melléklet, a kötelező feladatok bevételeit és kiadásait a 15. melléklet szerint határozza meg.

e)11 Az Önkormányzat a kiadások között 37.845.348,- Ft általános, 0,- Ft céltartalékot állapít meg.

(2) Képviselő-testület a költségvetési előirányzatok meghatározásával egyidejűleg az alábbi mérlegeket és kimutatásokat fogadja el:

a) Verőce Község Önkormányzat tájékoztatója a 2021. évi tény, 2022. évi várható és 2023. évi terv adatokról.(16. melléklet)

b) Verőce Község Önkormányzat kimutatása a 2023. évi céljelleggel juttatott támogatásokról (17. melléklet)

c) Előirányzat-felhasználási ütemterv 2023. évre (18. melléklet)

d) Verőce Község Önkormányzat tájékoztatója a 2023. évi költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételiről és kiadásairól (19. melléklet)

A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány elkerülése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(5) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a Képviselő-testület dönt.

(2) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(3)12 A képviselő-testület az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás jogát 500 EFt összeghatárig a polgármesterre átruházza.

(4) Az (3) bekezdésben foglalt átcsoportosításról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2023. december 31-ig gyakorolható.

(5) A képviselő-testület a költségvetési rendelet 5. § (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(6) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(7) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

(8) Az önkormányzat saját forrásai terhére - a képviselő-testület hivatalánál foglalkoztatott köztisztviselők vonatkozásában - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényben foglaltaktól eltérően - az illetményalapot 70.000,- Ft-ban állapítja meg.

A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembe vételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli

(3) A polgármesteri hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

(4) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert – hogy az átmeneti gazdálkodás keretében, a tárgyévet követő év költségvetésének elfogadásáig – a 2024. évi költségvetési gazdálkodás zavartalan megkezdéséhez a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzati intézmények számára a 2023. évi működési kiadási előirányzatokon belül a kiadások időarányos teljesítésére.

(5) A működési kiadásokban többlet költségvetési kihatással járó kötelezettség csak a Képviselő-testület határozatával engedélyezhető. Erre irányuló szándék, javaslat kidolgozásánál a költségvetési kihatások bemutatása nélkül előterjesztés nem kerülhet napirendre.

(6) A Képviselő-testület az év közben keletkező általános tartalék terhére történő átcsoportosítás jogát teljes egészében megtartja magának.

(7) Az Önkormányzat Képviselő-testülete által – támogatási megállapodás alapján - biztosított, különféle szervezetek részére nyújtott pénzeszköz átadások számadási kötelezettséggel juttathatók, a rendeltetésszerű felhasználásról el kell számolni a Képviselő-testület felé minden költségvetési évet követő január 31. napjáig. Újabb támogatás csak ezt követően állapítható meg.

(8) A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert – folyamatos beszámolási kötelezettség mellett -, hogy az Önkormányzat költségvetési elszámolási számláján képződő átmenetileg szabad pénzeszközeit éven belül – betét, államkötvény, diszkont-kincstárjegy formájában - lekösse, olyan mértékben, mely az önkormányzat gazdálkodását nem veszélyezteti.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a Danubius Expert Kft. útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

(3) E rendeletet 2023. január 1-től kell alkalmazni.

Záró és vegyes rendelkezések

8. § Ez a rendelet 2023. február 16-án lép hatályba.

16. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

VERŐCE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA TÁJÉKOZTATÓ A 2021. ÉVI TÉNY, 2022. ÉVI VÁRHATÓ ÉS 2023. ÉVI TERV ADATOKRÓL

1. BEVÉTELEK

Forintban

Sor- szám

Bevételi jogcím

2021. évi tény

2022. évi várható

2023. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (10+…+11+…+14)

212 811 547

248 801 356

195 376 775

2.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

102 617 253

106 756 722

112 107 002

3.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

4.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

42 717 881

47 741 774

42 130 834

5.

Önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

6.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

15 646 314

15 658 639

18 831 539

7.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

25 999 733

32 312 640

8.

Elszámolásból származó bevételek

3 363 699

4 514 056

9.

Elvonások és befizetések bevételei

10.

Önkormányzat működési támogatásai (2+…+.9)

190 344 880

206 983 831

173 069 375

11.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

12.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

13.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

14.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

22 466 667

41 817 525

22 307 400

15.

14-ből EU-s támogatás

16.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (17+…+21)

107 958 816

242 140 041

543 735 099

17.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

107 958 816

26 999 414

543 735 099

18.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

19.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

20.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

21.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

215 140 627

22.

21-ből EU-s támogatás

23.

Közhatalmi bevételek (24+…+30)

111 388 569

118 283 315

114 000 000

24.

Építményadó

59 475 747

52 568 914

52 000 000

25.

Idegenforgalmi adó

834 901

2 465 275

26.

Iparűzési adó

49 673 214

61 725 411

62 000 000

27.

Talajterhelési díj

28.

Gépjárműadó

1 404 707

29.

Telekadó

30.

Egyéb

1 523 715

31.

Működési bevételek (32+…+ 42)

23 879 700

31 194 172

22 928 235

32.

Készletértékesítés ellenértéke

321 143

318 572

200 000

33.

Szolgáltatások ellenértéke

16 310 960

24 665 869

17 106 486

34.

Közvetített szolgáltatások értéke

4 410 881

3 584 851

4 200 000

35.

Tulajdonosi bevételek

36.

Ellátási díjak

37.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

2 174 872

1 840 343

1 089 836

38.

Általános forgalmi adó visszatérítése

39.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

210

175

40.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

41.

Biztosító által fizetett kártérítés

42.

Egyéb működési bevételek

661 634

784 362

331 913

43.

Felhalmozási bevételek (44+…+48)

2 400 000

6 810 000

44.

Immateriális javak értékesítése

45.

Ingatlanok értékesítése

1 900 000

6 730 000

46.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

500 000

80 000

47.

Részesedések értékesítése

48.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

49.

Működési célú átvett pénzeszközök (50+ … + 52)

1 084 120

50.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

51.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

52.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

1 084 120

53.

52-ből EU-s támogatás (közvetlen)

54.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (55+…+57)

55.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

56.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

57.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

58.

57-ből EU-s támogatás (közvetlen)

59.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+16+23+31+43+49+54)

458 438 632

648 313 004

876 040 109

60.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (61+…+63)

61.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

62.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

63.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

64.

Belföldi értékpapírok bevételei (65 +…+ 68)

65.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

66.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

67.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

68.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok kibocsátása

69.

Maradvány igénybevétele (70 + 71)

477 104 826

247 898 132

131 000 000

70.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

477 104 826

247 898 132

131 000 000

71.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

72.

Belföldi finanszírozás bevételei (73 + … + 75)

7 327 816

7 439 702

73.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

7 327 816

7 439 702

74.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

75.

Lekötött betétek megszüntetése

76.

Külföldi finanszírozás bevételei (77+…+80)

77.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

78.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

79.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

80.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

81.

Váltóbevételek

82.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

83.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (60 + 64+69+72+76+81+82)

484 432 642

255 337 834

131 000 000

84.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (59+83)

942 871 274

903 650 838

1 007 040 109

2. KIADÁSOK

Forintban

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2021. évi tény

2022. évi várható

2023. évi előirányzat

A

B

C

D

E

1.

Működési költségvetés kiadásai (2+…+6)

196 052 565

257 841 507

282 808 998

2.

Személyi juttatások

58 731 178

75 989 793

73 576 887

3.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

8 257 692

9 524 963

10 244 482

4.

Dologi kiadások

112 199 226

147 596 273

152 894 178

5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

7 314 910

8 672 157

11 700 000

6.

Egyéb működési célú kiadások

9 549 559

16 058 321

34 393 451

7.

- a 6-ból: - Előző évi elszámolásból származó befizetések

8.

- Törvényi előíráson alapuló befizetések

9.

- Egyéb elvonások, befizetések

10.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

11.

-Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

12.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

13.

- Egyéb működési célú támogatások ÁH-n belülre

3 388 558

9 004 801

14.

- Garancia és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

15.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

16.

- Árkiegészítések, ártámogatások

17.

- Kamattámogatások

18.

- Egyéb működési célú támogatások államháztartáson kívülre

6 161 001

6 901 432

25 177 794

19.

- Tartalékok

9 215 657

20.

- a 19-ből: - Általános tartalék

9 215 657

21.

- Céltartalék

22.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (23+25+27)

349 015 538

387 240 279

560 177 805

23.

Beruházások

187 192 762

206 004 233

165 597 767

24.

23-ból EU-s forrásból megvalósuló beruházás

25.

Felújítások

161 822 776

181 236 046

394 580 038

26.

25-ből EU-s forrásból megvalósuló felújítás

27.

Egyéb felhalmozási célú kiadások

28.

27-ből - Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n belülre

29.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n belülre

30.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök törlesztése ÁH-n belülre

31.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások ÁH-n belülre

32.

- Garancia- és kezességvállalásból kifizetés ÁH-n kívülre

33.

- Visszatérítendő támogatások, kölcsönök nyújtása ÁH-n kívülre

34.

- Lakástámogatás

35.

- Egyéb felhalmozási célú támogatások államháztartáson kívülre

36.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+22)

545 068 103

645 081 786

842 986 803

37.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (38+ … + 40)

38.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

39.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

40.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

41.

Belföldi értékpapírok kiadásai (42+ … + 47)

42.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

43.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

44.

Kincstárjegyek beváltása

45.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

46.

Belföldi kötvények beváltása

47.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

48.

Belföldi finanszírozás kiadásai (49+ … + 52)

121 985 041

121 003 850

164 053 306

49.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

50.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7 149 840

7 329 554

6 531 914

51.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

52.

Központi, irányító szervi támogatás

114 835 201

113 674 296

157 521 392

53.

Külföldi finanszírozás kiadásai (54+ … + 58)

54.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

55.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

56.

Külföldi értékpapírok beváltása

57.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

58.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

59.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

60.

Váltókiadások

61.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (37+41+48+53+59+60)

121 985 041

121 003 850

164 053 306

62.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (36.+61)

667 053 144

766 085 636

1 007 040 109

17. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

KIMUTATÁS A 2023. ÉVBEN CÉLJELLEGGEL JUTTATOTT TÁMOGATÁSOKRÓL

Forintban

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatás összege

1.

Verőcei Református Egyház

Iskola, óvoda, bölcsőde támogatás

10 000 000

2.

Egyéb nonprofit szervezetek

Sport támogatás

1 360 000

3.

Civil szervezetek

Sport, kultúra támogatás

3 000 000

4.

Kismaros-Verőce Közterület-felügyelet Társulás

Működési célú támogatás

10 817 794

Összesen:

25 177 794

18. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

ELŐIRÁNYZAT FELHASZNÁLÁSI TERV 2023. ÉVRE

Forintban

Sor-szám

Megnevezés

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1.

Bevételek

2.

Működési célú támogatások ÁH-on belül

16281398



16281398


16281398


16281398


16281398


16281398


16281398


16281398


16281398


16281398


16281398


16281398

195 376 775

3.

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

74 577 531

74 577 530

394 580 038

543 735 099

4.

Közhatalmi bevételek

50 000 000

5 000 000

500 000

500 000

500 000

50 000 000

5 000 000

500 000

2 000 000

114 000 000

5.

Működési bevételek

3 023 187

3 023 187

3 023 187

3 023 187

3 023 187

3 023 187

3 023 187

3 023 187

3 023 187

3 023 187

3 023 187

3 023 178

36 278 235

6.

Felhalmozási bevételek

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

9.

Finanszírozási bevételek

131 000 000

10.

Bevételek összesen:

19 304 585

19 304 585

69 304 585

98 882 116

19 304 585

19 804 585

19 804 585

19 804 585

143 882 115

24 304 585

19 804 585

415 884 614

1 020 390 109

11.

Kiadások

12.

Személyi juttatások

16 204 806

16 204 806

16 204 806

16 204 806

16 204 806

16 204 806

16 204 806

16 204 806

16 204 806

16 204 806

16 204 806

16 204 797

194 457 663

13.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

2 178 849

2 178 849

2 178 849

2 178 849

2 178 849

2 178 849

2 178 849

2 178 849

2 178 849

2 178 849

2 178 849

2 178 849

26 146 188

14.

Dologi kiadások

15 376 290

15 376 290

15 376 290

15 376 290

15 376 290

15 376 290

15 376 290

15 376 290

15 376 290

15 376 290

15 376 290

15 376 288

184 515 478

15.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

835 715

835 715

835 715

835 715

835 715

835 715

835 715

835 715

835 715

835 715

835 715

2 507 135

11 700 000

16.

Egyéb működési célú kiadások

2 866 121

2 866 121

2 866 121

2 866 121

2 866 121

2 866 121

2 866 121

2 866 121

2 866 121

2 866 121

2 866 121

2 866 120

34 393 451

17.

Beruházások

18 673 931

18 673 931

18 673 931

18 673 931

18 673 931

18 673 931

18 673 931

18 673 931

18 673 929

168 065 377

18.

Felújítások

65 763 340

65 763 340

65 763 340

65 763 340

65 763 340

65 763 340

394 580 038

19.

Egyéb felhalmozási kiadások

20.

Finanszírozási kiadások

6 531 912

6 531 912

21.

Kiadások összesen:

43 993 693

37 461 781

56 135 712

56 135 712

121 899 052

56 135 712

121 899 052

121 899 052

103 225 121

121 899 052

121 899 052

57 807 118

1 020 390 109

22.

Egyenleg

-24 689 108

-18 157 196

13 168 873

42 746 404

-102 594 467

-36 331 127

-102 094 467

-102 094 467

40 656 994

-97 594 467

-102 094 467

358 077 496

19. melléklet a 3/2023. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

VERŐCE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2023. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ÉVET KÖVETŐ 3 ÉV TERVEZETT BEVÉTELEI, KIADÁSAI

1. BEVÉTELEK

Forintban

Sorsszám

Bevételi jogcím

2024. évi

2025. évi

2026. évi

A

B

C

D

E

1.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

205 376 775

215 645 614

211 538 078

2.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

548 735 099

576 171 854

565 197 152

3.

Közhatalmi bevételek (4….+7……10)

120 000 000

126 000 000

123 600 000

4.

Építményadó

52 000 000

54 600 000

53 560 000

5.

Idegenforgalmi adó

3 000 000

3 150 000

3 090 000

6.

Iparűzési adó

65 000 000

68 250 000

66 950 000

7.

Talajterhelési díj

8.

Gépjárműadó

9.

Telekadó

10.

Kommunális adó

11.

Működési bevételek

36 278 235

38 092 147

37 366 582

12.

Felhalmozási bevételek

13.

Működési célú átvett pénzeszközök

36 278 235

38 092 147

37 366 582

14.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

15.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+2+3+11…+14)

946 668 344

994 001 761

975 068 394

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

120 000 000

126 000 000

123 600 000

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (15+16)

1 066 668 344

1 120 001 761

1 098 668 394

2. KIADÁSOK

Forintban

Sorsszám

Kiadási jogcímek

2024. évi

2025. évi

2026. évi

A

B

C

D

E

1.

Működési költségvetés kiadásai

504 022 929

529 224 075

519 143 617

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (3+4+5)

562 645 415

590 777 686

579 524 777

3.

Beruházások

168 065 377

176 468 646

173 107 338

4.

Felújítások

394 580 038

414 309 040

406 417 439

5.

Egyéb felhalmozási kiadások

6.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

1 066 668 344

1 120 001 761

1 098 668 394

7.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

8.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (6+47)

1 066 668 344

1 120 001 761

1 098 668 394

1

A 2. § (1) bekezdés a) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés a) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

2

A 2. § (1) bekezdés b) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdés b) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

3

A 2. § (1) bekezdés c) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

4

A 2. § (1) bekezdés d) pontját a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

5

A 2. § (2) bekezdés a) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (2) bekezdés a) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 2. § (2) bekezdés b) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. § (2) bekezdés b) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 2. § (2) bekezdés c) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 2. § (3) bekezdés a) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 2. § (3) bekezdés b) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 2. § (3) bekezdés c) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 3. § (1) bekezdés e) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 3. § (1) bekezdés e) pontja a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

12

Az 5. § (3) bekezdése a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 14.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

13

Az 1. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 2. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 3. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 4. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

17

Az 5. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 6. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 7. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 8. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 9. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

22

A 10. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 11. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

24

A 12. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

25

A 13. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (13) bekezdésével megállapított szöveg.

26

A 14. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (14) bekezdésével megállapított szöveg.

27

A 15. melléklet a Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (III. 8.) önkormányzati rendelete 3. § (15) bekezdésével megállapított szöveg.