Verőce Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (II. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

a helyi közművelődési tevékenységről szóló rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 03. 03
a helyi közművelődési tevékenységről szóló rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A település rendelkezik közművelődési rendelettel, melynek módosítását a helyi viszonyok változása tette szükségessé.
A rendelet 2 helyszínt jelöl közösségi színtérként: a jelenleg is Művelődési Házként funkcionáló 2621 Verőce, Árpád út 20. sz. alatti ingatlant, valamint a korábbi Könyvtár épületet (2621 Verőce, Árpád út 19.).
A Könyvtár 2021-ben átköltözött az Árpád utca 10. (Nádor-ház) önkormányzati forrásból felújított bal épületszárnyába. A Rendelet módosítása a Könyvtár megváltozott helyszíne (Árpád utca 10. bal oldali épületszárny) miatt is indokolt.
Az Árpád utca 10. (Nádor-ház) jobb oldali épületszárnya leromlott állapotú, jelenleg használaton kívül van, de használata közösségi célokra feltétlenül indokolt, mert a jelenlegi Művelődési Ház mérete sajnos nem tudja már biztosítani az elmúlt években jelentősen megnövekedett lakosságszám által generált igényeket. Ezért az Önkormányzat 2022. februárban pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program MFP-ÖTIK/2022 kódszámú felhívására, melyben támogatást igényelt az Árpád utca 10. (Nádor-ház) jobb oldali épületszárny felújítására közösségi térként való használatba vétele céljából. A támogatás feltétele az épület érintett jobb szárnyának közművelődési rendeletben történő "közösségi tér" célú funkció feltüntetése.