Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 36/2014. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozható díjakról és kitüntetésekről szóló 40/2011. (VI.29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 11. 27- 2014. 11. 27

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § Az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozható díjakról és kitüntetésekről szóló 40/2011. (VI.29.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 16. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„16. § (1) Az Érd Kiváló Diákja Emlékérem adományozásával az önkormányzat elismerését fejezi ki az érdi általános és középiskolákban, valamint alapfokú művészeti iskolában tanuló azon diákjainak, akik nemzetközi, valamint minisztérium által kiírt és támogatott országos, több megyére kiterjedő, illetve megyei versenyen kiemelkedő eredményt értek el, és ezzel hozzájárultak Érd Megyei Jogú Város hírnevének öregbítéséhez.


(2) Emlékérem azoknak a diákoknak is adományozható, akik általános iskolai tanulmányaik során 8 tanéven keresztül, illetve középiskolai tanulmányaik ideje alatt valamennyi tanévben kitűnő tanulmányi eredményt értek el.”


2. §  A Rendelet 17. §-a, valamint az azt megelőző alcím helyébe a következő alcím és rendelkezés lép:


„Érd Kiváló Sportolója Díj és Érd Kiváló Sportcsapata Díj


17. § (1) Az Érd Kiváló Sportolója Díj és az Érd Kiváló Sportcsapata Díj adományozásával az önkormányzat kifejezi elismerését az érdi általános és középiskolák azon tanulóinak, valamint az érdi sportszervezetek általános és középiskolás korú sportolóinak, akik kiemelkedő sportteljesítményükkel öregbítették Érd Megyei Jogú Város hírnevét.


(2) Az Érd Kiváló Sportolója Díj azoknak a diákoknak adományozható, akik egyéni, vagy csapatsportágban országos diákolimpián vagy országos bajnokságon 1. helyezést értek el, illetve válogatott kerettagok.


(3) Az Érd Kiváló Sportcsapat Díj azoknak a csapatoknak adományozható, akik a szakszövetség által kiírt csapatsportágban országos diákolimpia országos döntőjén 1-3. helyezést értek el vagy országos bajnokságon 1-3. helyezést értek el.”


3. §  A Rendelet 19. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„19. §  A Csuka Zoltán Díj, az Érdi Művészeti Díj és az Érd Közneveléséért Díj odaítélésére a Köznevelési és Művelődési Bizottság tesz javaslatot. Az adományozásról a Közgyűlés dönt.”


4. § A Rendelet 24. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) Az Érdi Építészeti Nívódíj elnyerésére benyújtott pályázatokat Bíráló Bizottság értékeli, melynek tagjai: a Város Polgármestere, a Városfejlesztési, Városüzemeltetési és Vagyongazdálkodási Bizottság Elnöke, a Köznevelési és Művelődési Bizottság Elnöke, a Pest Megyei Építész Kamara Elnöke, felkért építészeti oktató, vagy más szaktekintély és a Városi Főépítész. A bizottság elnöke a polgármester, előadója a városi főépítész. Az elismerés adományozásáról a Bíráló Bizottság dönt.”


5. §  A Rendelet 25. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„25. § (1) Érd Kiváló Diákja Emlékérem odaítélésére az intézményvezető véleménye alapján a Köznevelési és Művelődési Bizottság elnöke tesz javaslatot.


(2) Az általános iskolákban, alapfokú művészeti iskolában a tanulói létszámot tekintve 300 főig az intézményvezető az elért tanulmányi, kulturális, művészeti versenyeredmények alapján legfeljebb három tanulóra, 300 fő felett legfeljebb öt tanulóra tehet javaslatot. Középiskolában, illetve összetett iskolában (általános iskola és gimnázium) legfeljebb tíz tanuló javasolható.


(3) Az elismerés adományozásáról a Köznevelési és Művelődési Bizottság dönt.”


6. §  A Rendelet 26. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„26. § (1) Érd Kiváló Sportolója Díj és az Érd Kiváló Sportcsapata Díj odaítélésére a köznevelési intézmények vezetői, valamint a sportszervezetek vezetői tesznek javaslatot.


(2) A köznevelési intézmények vezetői, valamint a sportszervezetek vezetői az elismerések adományozása érdekében évente egy személyre és egy csapatra tehetnek javaslatot.


(3) Az elismerés adományozásáról Sport, Ifjúsági és Közrendvédelmi Bizottság dönt.”


7. § A Rendelet 27. § 16. és 17. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„16. Érd Kiváló Diákja Emlékérem  - a tárgyévet követő év januárjában, az ez alkalomból szervezett ünnepségen.


17.  Érd Kiváló Sportolója Díj és az Érd Kiváló Sportcsapata Díj   - a tárgyévet követő év januárjában, ez alkalomból szervezett ünnepségen.”


8. § A Rendelet 37. § (2) és (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A díjazottak az emlékérem mellé az adományozást igazoló oklevelet kapnak. Amennyiben a kitüntetésben közösség részesül, a közösség minden tagja emlékérmet és névre szóló oklevelet kap.


(3) Az általános iskolában, középiskolában és alapfokú művészeti iskolában Érden tanuló diák egy-egy alkalommal kaphat díjat.”


9. § A Rendelet 38. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„38. § (1) Az Érd Kiváló Sportolója Díjhoz emlékérem jár a sportágnak megfelelő érembetéttel, díszdobozban, mellé névre szóló, az adományozást igazoló emléklappal.


(2) Érd Kiváló Sportcsapata Díjhoz emlékérem jár a sportágnak megfelelő érembetéttel, díszdobozban, az adományozást igazoló emléklappal.”


10. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet

T. Mészáros András

jegyző

polgármester