Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 6/2014. (III.27.) önkormányzati rendelete

a sportról és a helyi sporttevékenység támogatásáról szóló 12/2007. (III.26.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 06. 28- 2014. 06. 28

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a sportról szóló 2004. évi I. törvény 55. § (6) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 15. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. § A sportról és a helyi sporttevékenység támogatásáról szóló 12/2007. (III.26.) számú önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 5. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(5) A pályázati kiírást a Sport, Ifjúsági és Közrendvédelmi Bizottság teszi közzé a rendelet 1. melléklete szerinti tartalommal, minden naptári év április 1. napjáig. A pályázatok elbírálásáról a Sport, Ifjúsági és Közrendvédelmi Bizottság dönt.”



2. § A Rendelet 6. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(6) A támogatás iránti kérelmek elbírálásáról, valamint az elszámolás elfogadásáról a Sport, Ifjúsági és Közrendvédelmi Bizottság dönt.”



3. § A Rendelet 8. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:


„(3) E rendeletnek a sportról és a helyi sporttevékenység támogatásáról szóló 12/2007. (III.26.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 6/2014. (III.27.) önkormányzati rendelet 1. §-ával megállapított 5. § (5) bekezdését a 2014. évi pályázati forduló során is alkalmazni kell.”



4. § A Rendelet 1. melléklete jelen rendelet 1. melléklete szerint módosul.


5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet                                                                  T. Mészáros András

                 jegyző                                                                                               polgármester

                                                                                                                                



A Közgyűlés elfogadta a 2014. március 20-ai ülésén.


1. melléklet a 6/2014. (III.27.) önkormányzati rendelethez



1. A sportról és a helyi sporttevékenység támogatásáról szóló 12/2007. (III.26.) számú önkormányzati rendelet 1. mellékletében az A sportegyesület a támogatás összegének felhasználásáról legkésőbb a támogatást követő év március 31-ig köteles elszámolni és szakmai beszámolót készíteni.” szövegrésze helyébe a következő szöveg lép:


„A sportszervezet a támogatás összegének felhasználásáról legkésőbb a támogatást követő év március 31-ig köteles elszámolni és szakmai beszámolót készíteni. Az elszámolás és szakmai beszámoló elfogadásáról a bizottság dönt.”



2. A sportról és a helyi sporttevékenység támogatásáról szóló 12/2007. (III.26.) számú önkormányzati rendelet 1. mellékletében az „Előnyt élvez az a pályázó, aki rendszeresen részt vesz városi sporteseményeken, versenyeken, tömegsport rendezvényeken, illetve akinek tevékenysége ilyen események szervezésére is kiterjed.” szövegrésze helyébe a következő szöveg lép:



Előnyt élvez az a pályázó, aki nagyobb számban foglalkoztat munkavállalóként sportszakembert, edzőt, valamint minél nagyobb óraszámban tart sportfoglalkozásokat, továbbá rendszeresen részt vesz városi sporteseményeken, versenyeken, tömegsport rendezvényeken, illetve akinek tevékenysége ilyen események szervezésére is kiterjed.