Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 17/2018. (VI.29.) önkormányzati rendelete

Érd Megyei Jogú Város területén működő közterületi térfigyelő kamerarendszerről

Hatályos: 2018. 07. 01

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 17/2018. (VI.29.) önkormányzati rendelete

Érd Megyei Jogú Város területén működő közterületi térfigyelő kamerarendszerről

2018.07.01.

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 1. § (6) bekezdésében, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) 17. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata a közbiztonság növelése, a lakosság biztonságérzetének erősítése, a jogellenes magatartások megelőzése és felderítése, valamint a közterületi rend biztosítása érdekében a város közigazgatási területén közterületi térfigyelő kamerarendszert (a továbbiakban: térfigyelő rendszer) működtet.

2. § A térfigyelő rendszer azon műszaki eszközök összessége, amely biztosítja a közterületi képfelvétel jogszabályban előírt módon történő rögzítését és továbbítását.

3. § A képfelvevő kamerák közterületi elhelyezkedését, típusát és darabszámát a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

4. § A térfigyelő rendszer üzemeltetési és adatvédelmi szabályzata jelen rendelet 1. függelékét képezi. A szabályzatot az üzemeltető a város honlapján közzéteszi.

5. § A térfigyelő rendszer kezelését és üzemeltetését a közterület-felügyelet végzi, a Térfigyelő Központ Diszpécser Szolgálat folyamatos, 24 órás működtetésével.

6. § A térfigyelő rendszerrel készített képfelvételek és a Térfigyelő Központban keletkezett bármely más adatok kezelése során kizárólag a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. rendeletének vonatkozó előírásai szerint lehet eljárni.

7. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.