Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 15/2021. (IV. 26.) önkormányzati rendeletének indokolása

a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról<br><br>

Hatályos: 2021. 04. 27

a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

A jogalkotásról szóló 2010. CXXX. törvény 18. §-ára figyelemmel a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 7/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) módosításának módosításának szükségességét az alábbi okokkal és célokkal indokolom:

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata évek óta biztosítja az újszülöttek támogatását. A fennálló veszélyhelyzet miatt a jelenleg biztosított támogatást ugyan nem kívánjuk szűkíteni, azonban a személyes kontaktusok minimálisra csökkentése érdekében, a fenti támogatás pénzbeli juttatáskénti biztosításának lehetőségét indokoltnak tartom.

A Jat. 17. §-a alapján a szabályozás várható következményeinek felmérése előzetes hatásvizsgálat elvégzésével megtörtént. A hatásvizsgálat eredményét egyebekben az indokolás mellékletét képező hatásvizsgálati lap mutatja be.

Jelen előterjesztői indokolás a Jat. 18. § (3) bekezdése és a Magyar Közlöny kiadásáról, valamint a jogszabály kihirdetése és a közjogi szervezetszabályozó eszköz közzétételének megjelöléséről szóló 5/2019. (III. 13.) számú IM rendelet 20. § (3) bekezdése alapján közzétételre kerül.