Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (XII.21.) önkormányzati rendelete

A pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015.(II.27.) számú rendeletének módosításáról

Hatályos: 2016. 01. 01- 2015. 12. 31

TAB VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

17/2015. (XII.21.)

RENDELETE

a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015. (II. 27.) számú rendeletének módosítására


Tab Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 136. § (8)-(9) bekezdéseiben, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 174. § (4)-(5) bekezdéseiben kapott felhatalmazás alapján Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015. (II. 27.) rendelete módosításáról az alábbiakat rendeli el:



  1. §


Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló rendelet 3/2015. (II. 27.) rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. §-a az alábbi f) ponttal egészül ki:


f) A családsegítés és gyermekjóléti szolgálat feladatai tekintetében Tab Város Önkormányzata illetékessége a Tabi Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó településekre terjed ki, míg a családsegítő és gyermekjóléti központ feladatai tekintetében a Tabi Járás településeire terjed ki.


  1. §


A Rendelet 20. § (1) bekezdés d) pontja helyébe az alábbiak szerint módosul:


d) családsegítés és gyermekjóléti szolgálat


  1. §


(1) A Rendelet Családsegítés címe és 24. § (1) bekezdése helyébe az alábbi cím és (1) bekezdés lép:


Családsegítés és gyermekjóléti szolgálat


(1) A családsegítést és gyermekjóléti szolgálatot Tab Város a Tabi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ útján látja el.


(2) A Rendelet 24. § (2) bekezdése hatályát veszti.


  1. §


A Rendelet az alábbi címmel és 24/A. §-sszal egészül ki:


Nappali ellátás


24/A. §


(1) A nappali ellátás során az önkormányzat a városban, elsősorban a saját otthonukban élők részére lehetőséget biztosít a napközbeni tartózkodásra, igény szerint étkezésre, társas kapcsolatokra, valamint alapvető higiénés szükségleteik kielégítésére. Szociális és mentális támogatásra szoruló, 18. életévüket betöltött, egészségi állapotuk vagy idős koruk miatt önmaguk ellátására részben képes személyek gondozása.


(2) Az önkormányzat a nappali ellátást átruházott hatáskörben a Koppány-völgye Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Koppány-völgyi Alapszolgáltatási Központtal látja el.


  1. §


A Rendelet 25. § (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(1) A 22. §, a 23. § és a 24/A. §-ban felsorolt ellátások igénybevétele iránti kérelmet a Koppány-völgye Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Koppány-völgyi Alapszolgáltatási Központ intézményvezetőjéhez (a továbbiakban: intézményvezető) kell benyújtani.


  1. §


E rendelet 2016. január 1. napján lép hatályba.



Tab, 2015. december 15.



                 Dr. Szűts Dóra                                                      Schmidt Jenő

                          jegyző                                                            polgármester











ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS


TAB VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015. (II. 27.) számú rendeletének módosítására


Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról rendelkező 3/2015. (II. 27.) számú rendelet (továbbiakban: Rendelet) módosítását az alábbi ok indokolta.


A Gyvt. 2016. január 1. napjától hatályos 94. § (2a) bekezdése, valamint az Szt. 2016. január 1. napjától hatályos 86. § (1) bekezdése alapján Tab Város Önkormányzata köteles biztosítani a gyermekjóléti szolgálatot és a családsegítést a szolgálat vonatkozásában a Tabi Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó településeken, illetve a központ vonatkozásában a Tabi Járáshoz tartozó településeken. Pontosításra szorult a szociális szolgáltatások köre is.


Ennek megfelelően került módosításra a Rendelet.



Tab, 2015. december 15.




                                                                                            Schmidt Jenő

                                                                                              polgármester