Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015. (XII.21.) önkormányzati rendelete

Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 1/2002.(I.31.) számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 12. 21- 2015. 12. 20

Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének

18/2015. (XII.21.)


RENDELETE


Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás  szabályairól szóló
1/2002. (I. 31.)

számú rendelet módosításáról



Tab Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a./ és e./ pontjaiban, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. §-ában, továbbá 143.§ (4) bekezdés i./ pontjában  meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el a Tab Város Önkormányzatának az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól  szóló 1/2002. (I. 31.) számú rendeletének (továbbiakban: Rendelet) módosításáról.


  1. §




A Rendelet 19. § (5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„A költségvetési évről, december 31-ei fordulónappal készített könyvviteli mérlegben kimutatott tárgyi eszközöket – amelyekről, és az állományukban bekövetkezett változásokról folyamatos és részletező nyilvántartás van vezetve – a 2013. évi költségvetés végrehajtásáról készített beszámolót követően,( az utolsó leltártól számítva) három évenként kell leltározni”


  1. §



Ezen rendelet kihirdetése napján  lép hatályba.






Tab, 2015. december 15.



                          Dr. Szűts Dóra                                                                    Schmidt Jenő

                                jegyző                                                                            polgármester







                                                                       INDOKOLÁS


Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének

18/2015. (XII.21.) számú rendeletéhez



A rendelet módosítását az indokolja, hogy 2012 .január 1-től a számvitelről szóló 2000.évi C. törvény lehetőséget biztosít a három évenkénti leltározásra, az alábbiak szerint Ha a vállalkozó a számviteli alapelveknek megfelelő folyamatos mennyiségi nyilvántartást vezet, a leltárba bekerülő adatok valódiságáról - a leltár összeállítását megelőzően - leltározással köteles meggyőződni, és azt az eszközök és a források leltárkészítési és leltározási szabályzatában meghatározott időszakonként, de legalább háromévente mennyiségi felvétellel, illetve minden üzleti év mérlegfordulónapjára vonatkozóan a csak értékben kimutatott eszközöknél és kötelezettségeknél, valamint az idegen helyen tárolt - letétbe helyezett, portfolió-kezelésben, vagyonkezelésben lévő értékpapíroknál és egyéb, a pénzeszközök közé nem tartozó - eszközöknél, továbbá a dematerializált értékpapíroknál egyeztetéssel kell elvégeznie.”




Tab, 2015. december. 15.







Schmidt Jenő

polgármester