Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2016. (V.30.) önkormányzati rendelete

A pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015.(II.27.) számú rendeletének módosításáról

Hatályos: 2016. 06. 01- 2016. 05. 31

TAB VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

7/2016. (V.30.)

RENDELETE

a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015. (II. 27.) számú rendeletének módosítására


Tab Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 132. § (4) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015. (II. 27.) rendelete módosításáról az alábbiakat rendeli el:



  1. §


(1) Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló rendelet 3/2015. (II. 27.) rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. § (8) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(8) Amennyiben az ügy összes körülményeire tekintettel feltételezhető, hogy a készpénzben nyújtott települési támogatást nem rendeltetésének megfelelően használja fel a jogosult, akkor azt a Tabi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetője által megbízott személy részére kell kifizetni.


(2) A Rendelet 3. § (9) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(9) A Tabi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetője által megbízott személy a felvett települési támogatáson a jogosult részére élelmiszert, ruhaneműt, tisztítószereket, a háztartás viteléhez szükséges egyéb dolgokat, tüzelőt vásárolhat, és kifizetheti a közüzemi díjakat. A felvett összeg felhasználásáról 30 napon belül számlákkal köteles elszámolni.


  1. §


A Rendelet 4. § (2) bekezdés d) pontja az alábbiak szerint módosul:


d) a középfokú nevelés-oktatásban részt vevő tanulók, valamint a felsőoktatásban részt vevő hallgatók ösztöndíjának esetében – ha jogszabály másként nem rendelkezik - a kérelem benyújtását megelőző 12 hónapban kapott ösztöndíj összegéről szóló, a középfokú nevelési-oktatási intézmény vagy a felsőoktatási intézmény által kiadott igazolást.


  1. §


A Rendelet 14. § (7) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


(7) A (3) bekezdés szerinti eljárást hivatalból, a háziorvos, vagy a Tabi Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársának a bejelentésére kell lefolytatni.


  1. §


A Rendelet 22. § (1) bekezdés b) pontja az alábbiak szerint módosul:


b) egészségi állapotuk miatt, akik nyugellátásban, vagy nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátásban, rehabilitációs ellátásban, egészségkárosodásukra tekintettel rendszeres szociális segélyben részesülnek, két hónapot meghaladóan táppénzben részesülnek,



  1. §


E rendelet 2016. június 1. napján lép hatályba.



Tab, 2016. május 26.



                 Dr. Vanó Szilárd                                                      Schmidt Jenő

                          jegyző                                                              polgármester



























ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS


TAB VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015. (II. 27.) számú rendeletének módosítására


Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról rendelkező 3/2015. (II. 27.) számú rendelet (továbbiakban: Rendelet) módosítását az alábbi ok indokolta.


A szociális étkeztetés esetében a jogosulti kör került bővítésre. Korábban a rehabilitációs ellátásra jogosultak nem vehették igénybe az étkeztetést, holott egészségi állapotuk sok esetben indokolttá tette volna.


A Rendelet megalkotása óta eltelt egy év során néhány, a gyakorlatban felmerült probléma miatt szintén szükséges volt a Rendelet módosítása.




Tab, 2016. május 26.




                                                                                            Schmidt Jenő

                                                                                              polgármester