Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2019. (X.10.) önkormányzati rendelete

A pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 10. 11- 2021. 02. 19

TAB VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

12/2019.(X.10.)

RENDELETE

a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendeletének módosítására




Tab Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 18. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete módosításáról a következőket rendeli el:


  1. §


(1) Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) 18/A. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:



(2) A támogatás iránti kérelmet a jelen rendelet 8. számú melléklete szerinti formanyomtatványon a gyermek megszületését követő 60 napon belül lehet benyújtani a Hivatal szociális ügyintézőjénél. A kérelemhez mellékelni kell a gyermek születési anyakönyvi kivonatát.


  1. §


E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.




Tab, 2019. október 3.





                 Dr. Vanó Szilárd                                                      Schmidt Jenő

                          jegyző                                                             polgármester



















ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS

TAB VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendeletének módosítására



Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének a pénzbeli és természetbeni támogatások rendszeréről, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról rendelkező 3/2015. (II. 27.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) módosítását az alábbi ok indokolta.

A Rendelet hatályba lépése óta eltelt időszak rávilágított arra, hogy egyes esetekben a babacsomag benyújtására rendelkezésre álló 30 nap túl rövid, hiszen előfordulhat, hogy az édesanyának hosszabb ideig kell a kórházban tartózkodnia, ezért a kérelem benyújtására rendelkezésre álló 30 nap 60 napra történő módosítása vált szükségessé.


Tab, 2019. október 3.


                                                                                             Schmidt Jenő

                                                                                              polgármester