Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

A közterület használatáról, védelméről és a fizetendő díjak mértékéről szóló rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 09. 01- 2022. 09. 01

Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (VIII. 31.) önkormányzati rendelete

A közterület használatáról, védelméről és a fizetendő díjak mértékéről szóló rendelet módosításáról

2022.09.01.

Tab Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben foglalt eredeti jogalkotói hatáskörében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének a közterület használatáról, védelméről és a fizetendő díjak mértékéről szóló 22/2005. (IV. 27.) önkormányzati rendeletének módosításáról a következőket rendeli el:

1. § A közterület használatáról, védelméről és a fizetendő díjak mértékéről szóló 22/2005. (IV. 27.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 1. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A rendelet hatálya nem terjed ki Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének a vásárokról és piacokról szóló 1/2021.(I.29.) önkormányzati rendeletében meghatározott területekre”

2. § A Rendelet 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„2. § E rendelet alkalmazásában:

a) Közterület: a közhasználatra szolgáló minden olyan állami vagy önkormányzati tulajdonban álló terület, amelyet rendeltetésének megfelelően bárki használhat, ideértve a közterületnek közútként és a magánterületnek a közforgalom számára a tulajdonos (használó) által megnyitott és kijelölt részét, továbbá az a magánterület, amelyet azonos feltételekkel bárki használhat.

b) Közúti közlekedési szolgáltatás: járművel üzletszerűen- díj ellenében vagy ellenérték fejében, gazdasági tevékenységként-végzett személyszállítás.

c) Az üzemképtelen jármű: az a jármű, amely nem felel meg az alábbi feltételeknek:

ca) a jogszabályban meghatározott érvényes hatósági engedélye és jelzése van

cb) a jogszabályban meghatározott műszaki feltételekkel rendelkezik

d) Mozgóbolt: kiskereskedelmi tevékenység folytatására kialakított jármű, illetve járműre szerelt vagy általa vontatott eszköz.

e) Mozgó árusítás: az árusításnak az a formája, amikor a kereskedő vagy megbízottja olyan eszköz segítségével viszi magával az eladásra kínált árut, amely nem minősül mozgóboltnak.

f) Ideiglenes vagy idényjellegű árusítás: a kereskedő árukészletének az üzlethomlokzatával érintkező közterületen ideiglenesen, illetve idényjelleggel történő árusítása.

g) Ideiglenes jellegű árusító pavilon, építmény: bármikor könnyen szétszerelhető szerkezetekből készült, illetve könnyen eltávolítható, szabadon álló, vagy csoportosan telepített, a környezetébe illeszkedő építmény, amely nem minősül épületnek. Reklámtábla: 2 m2-nél nem nagyobb, két lábon álló fémszerkezetű reklámcélú berendezés.”

3. § A Rendelet 3. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Tab város közterületein a szeszes ital fogyasztása tilos.”

4. § A Rendelet 4. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A közterületet csak az önkormányzattal kötött szerződés (továbbiakban: szerződés) alapján, a szerződéskötést követően lehet használni.”

5. § A Rendelet 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

6. § A Rendelet

a) 6. § (2) bekezdésében az „az ajánlat” szövegrész helyébe az „a kérelem” szöveg és az „Az ajánlatot” szövegrész helyébe az „A kérelmet” szöveg,

b) 6. § (3) bekezdés nyitó szövegrészében az „Az ajánlatnak” szövegrész helyébe az „A kérelemnek” szöveg,

c) 6. § (3) bekezdés a) pontjában az „az ajánlat tevő” szövegrész helyébe az „a kérelmező” szöveg

lép.

7. § Hatályát veszti a Rendelet

8. § Ez a rendelet 2022. szeptember 1-jén lép hatályba.

9. § A rendelet hatálybalépésekor már megkötött szerződések esetében az 1. melléklet szerinti közterület-használati díjakat 2023. január 1. napjától kell alkalmazni

1. melléklet

1. melléklet