Tab Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2021. (VII. 14.) önkormányzati rendeletének indokolása

Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 18/2019. (XII. 30.) rendelet módosításáról.

Hatályos: 2021. 07. 14

Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 18/2019. (XII. 30.) rendelet módosításáról.

Általános indokolás

ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS

TAB VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 18/2019.(XII.30.) rendeletének módosításához

Tab Város Képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 18/2019 (XII.30) rendelet (a továbbiakban: Rendelet) módosítása az alábbiak miatt szükséges:

1.) Tab Város Önkormányzata tulajdonában áll a 8660 Tab, Kossuth L. u. 80. IV. emelet 18. szám alatti társasházi lakás, amely lakás jelenleg közérdekű lakáskategóriába tartozik

A fent említett lakás, jelenleg üresen áll, az előző bérlő (nevezetesen Ábrahám Attila) kiköltözése óta. Az utóbbi időben nagy igény jelentkezett összkomfortos lakások iránt, melyet a legtöbb érdeklődő kizárólag költségalapú lakáskategóriába tartozó lakásként tudna kivenni, ezért szükséges a lakás átsorolása. Közérdekű lakásaink továbbra is vannak üresen, közalkalmazott elhelyezése esetén, így természetesen továbbra is eltudjuk látni a közalkalmazottak, illetve a Rendeletben megjelölt intézményekben dolgozók lakásigényét.

2.) Tab Város Önkormányzata tulajdonában áll a 8660 Tab, Virág utca 23. szám alatti lakás mely Aradi Teodóra bérlő halála óta üresen áll. A lakás jelenleg szociális bérlakásként van nyilvántartva. Tab Város Önkormányzata szociális jelleggel csupán a Gárdonyi utcában található bérlakásokat szeretné fenntartani, így ez a lakás átsorolható közérdekű kategóriába.

A fentiek alapján javaslom a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy a jelen előterjesztés szerinti tartalommal módosítsa Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletéről szóló 18/2019. (XII.30.) rendeletét.

3.) Tab Város Önkormányzata tulajdonában áll a 8660 Tab, Kossuth Lajos utca 93. szám alatti lakás. A lakás évek óta üresen áll, az ingatlan állapotára való tekintettel nem lehet kiadni, jelenleg raktárként üzemel. A lakás felújítása rendkívül költséges lenne, így továbbra is kizárólag raktárhelyiségként tudjuk üzemeltetni, így a kiadható lakások jegyzékéből törölni kell.

Tab, 2021. július 8.

Schmidt Jenő

polgármester