Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2021. (XII. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, az intézményi térítési díjakról szóló rendelet módosításáról.

Hatályos: 2022. 06. 02
A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, az intézményi térítési díjakról szóló rendelet módosításáról.
Végső előterjesztői indokolás
ÁLTALÁNOS INDOKOLÁS
TAB VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK
a személyes gondoskodást nyújtó ellátások intézményi térítési díjáról szóló 14/2007.(IX.5.) önkormányzati rendeletének módosítására
Tab Város Önkormányzata Képviselő-testületének a személyes gondoskodást nyújtó ellátások intézményi térítési díjáról szóló 14/2007. (IX.5.) önkormányzati rendelet módosítását az alábbiak indokolták.
Tab Város Önkormányzat Képviselő-testülete utoljára 2019. december 5-i ülésén, 2020. január 1. hatállyal döntött a GAMESZ által üzemeltetett konyhán a nyersanyagnorma emeléséről, az intézményi térítési díjak emeléséről. A Koppány-völgye Többcélú Kistérségi Társulás, mint fenntartó 61/2019. (XII.19.) TKT számú határozatával döntött arról, hogy a tabi főzőhely vonatkozásában a szociális étkeztetés intézményi térítési díját 630.-Ft/ebéd/főről 710.-Ft/ebéd/főre változtatja. A Társulási Tanács döntésével összhangban a Képviselő-testület a szociális étkeztetés intézményi térítési díját is módosította 2020. január 1. hatállyal.
Az eltelt időszakban, több hónapja nyersanyag felhasználás túllépés mutatkozik. Az intézmény az előirányzati keretet túllépte, nem tudja tartani nem tudja tartani a normán belüli felhasználást. A beszállítói árak jelentősen növekedtek 2020. januárhoz képest.
Az előzetes kalkulációk alapján 20 %-ban került meghatározásra a térítési díj emelés mértéke.
Tab, 2021. december 16.
Schmidt Jenő
polgármester