Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő- testületének 18/2014 (XI.10.) önkormányzati rendelete

a helyi önkormányzati képviselők és képviselő-testületi bizottsági tagok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásairól

Hatályos: 2019. 10. 21

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő- testületének 18/2014 (XI.10.) önkormányzati rendelete

a helyi önkormányzati képviselők és képviselő-testületi bizottsági tagok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásairól

2019.10.21.

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A rendelet hatálya kiterjed a helyi önkormányzati képviselőkre, a képviselő-testület bizottságainak elnökeire és tagjaira.

2. § (1) [1] A helyi önkormányzati képviselő tiszteletdíja havonta 40.000.- Ft.

(2) [2] Annak a helyi önkormányzati képviselőnek, aki egynél több képviselő-testületi bizottságban tag, a tiszteletdíja havonta 50.000.- Ft.

(3) [3] Annak a helyi önkormányzati képviselőnek, aki valamely bizottság elnöki tisztségét tölti be, a tiszteletdíja havonta 55.000.- Ft.

(4) [4] A bizottságok nem képviselő-tagjainak tiszteletdíja havonta 20.000.- Ft.

(5) A képviselő-testület a helyi önkormányzati képviselőknek és a bizottságok tagjai számára természetbeni juttatást nem állapít meg.

3. § Az önkormányzati képviselőnek a képviselő-testület képviseletében vagy a képviselő-testület, továbbá a polgármester megbízásából végzett tevékenységével összefüggő, általa előlegezett, számlával igazolt, szükséges költségét a képviselő-testület megtéríti. A képviselői költségek kifizetését a polgármester engedélyezi.

4. § A képviselő-testület a kötelezettségeit megszegő képviselő megállapított tiszteletdíját a Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározottak szerint csökkentheti.

5. § A tiszteletdíj elszámolásáról és tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig történő bankszámlára utalásáról a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatósága gondoskodik.

6. § A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Dorogi Sándor sk.
polgármester

Gerstnerné dr. Kiss Ildikó sk.
címzetes főjegyző