Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő- testületének 18/2014 (XI.10.) önkormányzati rendelete

a helyi önkormányzati képviselők és képviselő-testületi bizottsági tagok tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásairól

Hatályos: 2014. 11. 11- 2019. 10. 20

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1.§



A rendelet hatálya kiterjed a helyi önkormányzati képviselőkre, a képviselő-testület bizottságainak elnökeire és tagjaira.


2.§



(1) A helyi önkormányzati képviselő tiszteletdíja havonta 36.800.- Ft.

(2) Annak a helyi önkormányzati képviselőnek, aki egynél több képviselő-testületi bizottságban tag, a tiszteletdíja havonta 45.000.- Ft.

(3) Annak a helyi önkormányzati képviselőnek, aki valamely bizottság elnöki tisztségét tölti be, a tiszteletdíja havonta 50.000.- Ft.

(4) A bizottságok nem képviselő-tagjainak tiszteletdíja havonta 15.000.- Ft.

(5) A képviselő-testület a helyi önkormányzati képviselőknek és a bizottságok tagjai számára természetbeni juttatást nem állapít meg.


3.§



Az önkormányzati képviselőnek a képviselő-testület képviseletében vagy a képviselő-testület, továbbá a polgármester megbízásából végzett tevékenységével összefüggő, általa előlegezett, számlával igazolt, szükséges költségét a képviselő-testület megtéríti. A képviselői költségek kifizetését a polgármester engedélyezi.


4.§



A képviselő-testület a kötelezettségeit megszegő képviselő megállapított tiszteletdíját a Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározottak szerint csökkentheti.







5.§



A tiszteletdíj elszámolásáról és tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig történő bankszámlára utalásáról a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatósága gondoskodik.



6.§



A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.




Balatonszárszó, 2014. november 07.



             Dorogi Sándor sk.                                                             Gerstnerné dr. Kiss Ildikó sk.

             polgármester                                                                         címzetes főjegyző


                                  


A rendelet kihirdetve: 2014. november 10.




 Gerstnerné dr. Kiss Ildikó sk.

      címzetes főjegyző