Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzata Képviselő- testületének 16/2019 (XII.16.) önkormányzati rendelete

a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól szóló 20/2014. (XI.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 12. 17- 2019. 12. 17

Balatonszárszó Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete az anyakönyvi eljárásról szóló 2010. évi I. törvény (a továbbiakban Atv.) 96. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól szóló 20/2014. (XI.25.) önkormányzati rendelet módosításáról a következőket rendeli el:


  1. §


A hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól szóló 20/2014. (XI.25.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1.§ b) és c) pontjában az „ügyrendjében” szövegrész helyébe a „Szervezeti és Működési Szabályzatában” szövegrész lép.


2. §


A R. 2.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:

  1. A hivatali helyiségen kívüli, valamint hivatali munkaidőn kívüli házasságkötés esetére az anyakönyvvezető közreműködéséért házasságkötésenként, az anyakönyvvezető díjaként 15.000.-Ft-ot kell megfizetni.
  2. A díjat a házasságkötési szándék bejelentésekor, vagy a hivatali helyiségen kívüli helyszín engedélyezésekor a Balatonszárszói Közös Önkormányzati Hivatal pénztárában kell megfizetni, legkésőbb a házasságkötést megelőző munkanapon.


3. §


E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és hatálybalépését követő napon hatályát veszti. Rendelkezéseit, a hatálybalépése után benyújtott kérelmek esetében kell alkalmazni.


Balatonszárszó, 2019. december 12.


         Gerstnerné dr. Kiss Ildikó                                               Fekete János

            címzetes főjegyző                                                         polgármester



A rendelet kihirdetve 2019. december 16. napján.



                                                                                            Gerstnerné dr. Kiss Ildikó

                                                                                              címzetes főjegyző