Karád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 28.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 03. 01

Karád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 28.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2022.03.01.

Karád Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. Fejezet

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A rendelet hatálya

1. § (1) Karád Község Önkormányzati Képviselő-testületének az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló rendelete (a továbbiakban: Rendelet) hatálya kiterjed Karád Község Önkormányzatára (a továbbiakban: Önkormányzat), mint önállóan működő és gazdálkodó törzskönyvi jogi személyre, az önkormányzati feladatokat és hatásköröket gyakorló képviselő-testületre és szerveire, az önkormányzat által fenntartott költségvetési szervre (beleértve az intézményi társulás által fenntartott költségvetési szerveket is), továbbá az önkormányzat és szervei költségvetési kapcsolataira, támogatásaira, átadott pénzeszközeire.

(2) Az Önkormányzat által alapított és fenntartott önállóan működő és gazdálkodó szervre, a Karádi Közös Önkormányzati Hivatalra (a továbbiakban: Hivatal)

(3) A rendelet személyi hatálya kiterjed – a közvetlen és közvetett támogatások tekintetében – minden támogatásban részesülő szervre, szervezetre, valamint minden támogatásban részesülőre.

(4) Az (1) bekezdésben felsorolt – a költségvetési szervek szabályai szerint működő – a képviselő testület irányító jogköre alá tartozó költségvetési szervek közös megjelölésként a Rendelet az önkormányzati költségvetési szerv megnevezést használja.

(5) Az önállóan működő, gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szervek (Nemzetiségi Önkormányzat) bevételeivel és kiadásaival kapcsolatban a tervezési, gazdálkodási, ellenőrzési, finanszírozási, adatszolgáltatási és beszámolási feladatok ellátásáról a helyi nemzetiségi önkormányzat székhelye szerinti közös hivatal gondoskodik megállapodás alapján. Költségvetése azonban nem képezi részét az önkormányzat költségvetésének.

(6) Az (1) bekezdésben nevesített önkormányzati költségvetési szerv költségvetési előirányzatai azokat az előirányzat – csoportokat, kiemelt előirányzatokat tartalmazzák, amelyekre az alapító okiratuk és a rájuk vonatkozó jogszabályi előírások, valamint megállapodások alapján a gazdasági jogosítványaik kiterjednek.

(7) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) rendelkezésein túl kiemelt előirányzatként megjelöltek azok az előirányzatok, amelyek az önkormányzati költségvetési szerv működéséből, feladataiból eredő azon speciális feladatok megvalósítását szolgálják, amelyek tekintetében a hatályos jogszabályi előírások alapján a költségvetési szerv vezetője kötelezettségvállalási jogköre nem vonható el.

(8) A költségvetési szervek gazdálkodási szabályai szerint gazdálkodó törzskönyvi jogi személyek, önkormányzati költségvetési szervek az Önkormányzat összevont költségvetésébe épülnek be.

Címrend

2. § (1) A Képviselő – testület a címrendet a Rendelet 1. melléklete szerint hagyja jóvá.

(2) A költségvetés címrendjében a költségvetésben az önkormányzat, a közös hivatal és az önállóan működő önkormányzati költségvetési szerv önálló címnek minősül.

(3) A működési költségvetésen belül jogcímcsoportok a kötelező, az önként vállalt és az állami (államigazgatási) önkormányzati feladatok.

(4) Az alcímeken belüli előirányzat-csoportok a működés és a felhalmozás.

(5) Az előirányzat csoportok kiemelt előirányzatokra tagozódnak.

II. Fejezet

RÉSZLETES RENDELKEZÉSEK

Az Önkormányzat 2022. évi költségvetése

3. § (1) Karád Község Önkormányzati Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) az Önkormányzat 2022. évi önkormányzati szintű összevont költségvetésének a költségvetési bevételek előirányzatait, a költségvetési kiadások előirányzatait, a finanszírozási bevételi és kiadási előirányzatot, továbbá a költségvetési egyenleg összegét az alábbiak szerint állapítja meg:

a) Költségvetési bevételek összesen: 285 968 846 forint;

aa) Önkormányzat működési támogatásai: 193 858 568 forint;

ab) Működési célú támogatások államháztartáson belülről: 38 122 684 forint

ac) Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről: 0 forint;

ad) Közhatalmi bevételek: 43.840 605 forint;

ae) Működési bevételek: 8 828 789 forint;

af) Felhalmozási bevételek: 0 forint;

ag) Működési célú átvett pénzeszközök: 1 318 200 forint;

ah) Felhalmozási célú átvett pénzeszközök: 0 forint;

b) Finanszírozási bevételek összesen: 201 688 447 forint;

c) Költségvetési és Finanszírozási bevételek összesen: 487 657 293 forint;

d) Költségvetési kiadások összesen: 480 616 414 forint;

da) Működési költségvetés kiadásai: 356 820 336 forint;

db) Felhalmozási költségvetés kiadásai: 123 796 078 forint;

e) Finanszírozási kiadások összesen: 7 040 879 forint;

f) Költségvetési és Finanszírozási kiadások összesen: 487 657 293 forint;

g) Költségvetési egyenleg összege (hiány/többlet):- 194 647 568 forint;

h) Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege: 194 647 568 forint.

(2) Az Önkormányzat összevont bevételi és kiadási előirányzatait tartalmazó költségvetési mérlegét a Rendelet 2. melléklete, a működési célú bevételek és kiadások mérlegét a Rendelet 2. melléklete, felhalmozási célú bevételek és kiadások mérlegét a Rendelet 2. melléklete tartalmazza.

A költségvetés bevételei és kiadásai

4. § (1) Az Önkormányzat összevont 2022. évi költségvetési bevételeit előirányzat–csoportonként, kiemelt előirányzatonként bontásban a Rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(2) A Képviselő-testület az Önkormányzat közhatalmi bevételeibe tartozó helyi adó bevételeit, valamint az Önkormányzat számára nyújtott támogatások összegét, a költségvetéséből származó egyéb támogatások összegét, a Rendelet 2. melléklete állapítja meg.

(3) Az Önkormányzat összevont 2022. évi költségvetési kiadásait előirányzat-csoportonként, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a Rendelet 2. melléklete tartalmazza.

A költségvetési létszámkeret

5. § A Képviselő-testület

a) az Önkormányzat foglalkoztatottjainak és közfoglalkoztatottjainak éves létszám-előirányzatát a Rendelet 4. mellékletében;

b) a Hivatal foglalkoztatottjainak éves létszám-előirányzatát a Rendelet 6. mellékletében;

c) a Karádi Napközi Otthonos Óvoda éves létszám-előirányzatát a Rendelet 7. mellékletében meghatározottak szerint hagyja jóvá.

Az Önkormányzat, mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv 2022. évi költségvetése

6. § Az Önkormányzat, – mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv – 2022. évi költségvetési bevételek és kiadások részletezését

a) a kötelező feladatok mérlegét a Rendelet 4. melléklete;

b) az önként vállalt feladatok mérlegét a Rendelet 5. melléklete részletezi.

Az Önkormányzat által irányított költségvetési szervek 2022. évi költségvetése

7. § (1) A Hivatal 2022. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszege egyezően 57 169. 285 forint.

(2) A Hivatal 2022. évi költségvetési bevételit előirányzat csoportonként és kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a Rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(3) A Karádi Napközi Otthonos Óvoda 2022. évi költségvetésének bevételi és kiadási főösszege egyezően 67 176 193 forint.

(4) A Karádi Napközi Otthonos Óvoda 2022. évi költségvetési bevételit előirányzat csoportonként és kiemelt előirányzatok szerinti bontásban a Rendelet 7. melléklete tartalmazza.

Finanszírozási bevételek

8. § (1) Az Önkormányzat előző évi maradványa 201 688 447 forint.

(2) Az Önkormányzat finanszírozási bevételét a Rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(3) A költségvetési év során keletkező bevételi többletet, a költségvetésben meghatározott feladatok végrehajtása során elért kiadási megtakarítások a költségvetés működési hiányát csökkentik, illetve a költségvetés általános tartalékát növelik.

(4) A költségvetési gazdálkodás során az év közben létrejött bevételi többlet pénzintézeti pénzlekötés útján hasznosítható.

(5) A szabad pénzeszközök (4) bekezdés szerinti hasznosításával kapcsolatos szerződések megkötését, illetőleg az ezzel kapcsolatos pénzügyi műveletek lebonyolítását a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja.

(6) Az önkormányzati vagyongazdálkodás külön önkormányzati rendelet szabályozza.

Finanszírozási kiadások

9. § (1) Az Önkormányzat finanszírozási kiadását a Rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat értékpapír forgalmat nem bonyolít le, kötvényt, váltót nem bocsát ki, lízingszerződést és halasztott fizetéssel szerződést nem köt.

(3) Az önkormányzat az Államadósság Kezelő Központ Zártkörű részvénytársaságnál elhelyezett fedezeti betéttel nem rendelkezik, ilyen jogügyletben nem vesz részt.

Az adósságot keletkeztető ügyletek és kezességvállalások

10. § Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletei és a kezességvállalások kötelezettségei -Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény rendelkezéseinek megfelelően - külön határozatban kerül meghatározásra az adósságot keletkeztető ügyletek futam idejének végéig, illetőleg a kezesség érvényesíthetőségéig.

A finanszírozási célú pénzügyi műveletekkel kapcsolatos hatáskörök

11. § (1) A finanszírozási célú pénzügyi műveletekkel kapcsolatos hatásköröket a képviselő-testület gyakorolja, a hitelügyletekkel kapcsolatos hatáskörök kizárólagosan a képviselő-testületet illetik meg. A rövid és hosszúlejáratú hitel felvételről hozott döntés – az előbb meghatározott kivételtől eltekintve – szintén a képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik. A hitelszerződés aláírására a képviselő-testület – Esetenként hozott határozatával – a Rendeletben foglaltak szerint jogosítja fel a polgármestert.

(2) Az önkormányzati gazdálkodás során a költségvetési hiány finanszírozási módja – fő szabályként – a hitelfelvétel a számlavezető pénzintézettől. A Képviselő-testület a bevételek és kiadások közötti egyensúly megteremtése érdekében szükség szerint forrás kiegészítő hitel (folyószámla-hitelkeret) felvételét hagyja jóvá. A hitel és járulékai visszafizetésének biztosítékául az Önkormányzat saját költségvetési bevételei szolgálnak. A képviselő-testület kötelezettséget vállal a hitel visszafizetés időtartama alatt a kért hitelnek és járulékainak – a felhalmozási és tőkekiadásokat megelőző – költségvetésbe történő tervezésére és jóváhagyására, illetve a költségvetési előirányzat-módosítás során történő figyelembevételére.

(3) A Képviselő-testület – mint az Mötv. 9. § (1) bekezdése szerint az önkormányzati feladat- és hatáskörök címzettje – az Önkormányzat nevében kötelezettséget vállal a felvett likviditási hitelek és a kibocsátott kötvény és azok kamata az Önkormányzat éves költségvetésében történő tervezésére és megfizetésére.

Az Önkormányzat költségvetési mérlege közgazdasági tagolásban,előirányzat felhasználási terve

12. § (1) Az Önkormányzata 2022-es összevont költségvetési mérlegét (közgazdasági tagolásban) a Rendelet 9. melléklet és 10. melléklete tartalmazza.

(2) Az Önkormányzat 2022. évi költségvetésének előirányzat felhasználási ütemtervét a Rendelet 10. melléklete tartalmazza.

A többéves kihatással járó döntések számszerűsítveévenkénti bontásban és összesítve

13. § Az Önkormányzat többéves kihatással járó döntéseit évenkénti bontásban és összesítve a Rendelet 8. melléklete tartalmazza.

A költségvetés végrehajtásának általános szabályai

14. § (1) A Rendelet hatálya alá tartozó önkormányzati költségvetési szervek a meghatározott bevételi és kiadási előirányzatokkal – a jogszabályi keretek között – gazdálkodnak. A költségvetés végrehajtása során az önkormányzati költségvetési szervek az intézményi szervezeti kereteket, a személyi feltételeket a feladatellátásnak – és a Rendeletben meghatározottaknak megfelelően – kötelesek alakítani. Feladatcsökkenés esetén a szükséges korrekciókat ennek megfelelően kötelesek megtenni, illetőleg a szükséges intézkedéseket az irányító szerv felé kezdeményezni. Az intézményi költségvetés végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért az önkormányzati költségvetési szerv vezetője felel.

(2) A Képviselő-testület által a Rendeletben megállapított intézményi létszámkeret az önkormányzati költségvetési szerv által saját hatáskörben nem növelhető.

(3) Az önkormányzati költségvetési szervek az alaptevékenység ellátását szolgáló ingatlant, egyéb tárgyi eszközöket – amennyiben az alaptevékenység ellátását nem veszélyezteti – írásos megállapodás alapján, díjfizetés ellenében és előzetes képviselő-testületi jóváhagyással – adhatják bérbe. A bérleti díj nem lehet kevesebb a fenntartási költség arányos részénél.

(4) A köztisztviselői illetményalap 2022. évben 50 000 forint, míg a köztisztviselőket megillető cafeteria juttatás éves keretösszege bruttó 300.000 forint/fő.

(5) Az önkormányzati költségvetési szervek az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendeletben meghatározott korlátok szerint folytathatnak vállalkozási tevékenységet.

a) Az önkormányzati költségvetési szerv saját hatáskörben a bevételi és kiadási előirányzatának főösszegét és a megfelelő részelőirányzatokat felemelheti a tervezett előirányzatot meghaladó többletbevételeiből és nem az Önkormányzattól átvett pénzeszközeiből a ténylegesen befolyt többletbevétel mértékéig,

b) Az (5) bekezdés a) pont szerint végrehajtott előirányzat növelése támogatási igénnyel sem a 2022-es költségvetési évben, sem a következő költségvetési években nem járhat.

(6) Az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv a saját hatáskörében végrehajtott előirányzat módosításról köteles a Képviselő-testületet harminc napon belül – de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határ idejéig tájékoztatni a Rendelet módosítása végett. A Képviselő-testület ez esetben a költségvetést december 31-i hatállyal módosítja.

(7) Az önkormányzati költségvetési szerv az év közbeni többlet bevételéből az éves személyi juttatások előirányzatát emelheti, de legfeljebb a többletbevétellel összefüggő feladat elvégzéséhez szükséges – nem személyi juttatásokba tartozó – közvetlen és közvetett kiadásoknak az adott bevételből történő teljesítése után fennmaradó összeg erejéig.

(8) A nem intézményi többletbevételek felhasználásáról a képviselő-testület dönt.

15. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek finanszírozása időarányosan – havonta – az éves támogatás összegének 1/12-ed részével történik.

(2) Az időarányostól eltérő – indokolt – felhasználást a jegyzővel történt egyeztetést követően – a polgármester engedélyezi, aki dönt a támogatás előrehozataláról, illetve annak mértékéről.

(3) A tervezett éves bevételi és kiadási előirányzatok teljesülését a Rendelet 4. tájékoztató táblában rögzített előirányzat-felhasználási (likviditási) ütemterv rögzíti. Az előirányzat-felhasználási ütemterv becslési eljárással készült, ezért a tervezett kiadások esetében a kiadási előirányzat-felhasználást jelentő kötelezettségvállalásra (szerződések előkészítésére, megkötésére) csak a bevételek teljesülésének elemzését követően kerülhet sor.

16. § (1) Az Áht. 34. § (1) bekezdése szerint a költségvetési rendelet módosítása a Képviselő-testület kizárólagos és át nem ruházható hatásköre.

(2) A Rendeletben megjelenő bevételek és kiadások módosításáról a (3) és a (4) bekezdésben meghatározott kivétellel a Képviselő-testület dönt.

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert Önkormányzat bevételei és kiadási előirányzatainak módosítására és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításra az alábbi esetekben:

a) az év közben engedélyezett, célhoz kötött támogatási bevételek, átvett pénzeszközök, maradvány bevételei és kiadásai tekintetében;

b) a költségvetés főösszegének változtatása nélkül a kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás tekintetében.

(4) Az Önkormányzat és az önkormányzati költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai a Kormány rendeletében meghatározott esetben saját hatáskörbe módosíthatóak, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatóak.

(5) A képviselő-testület a (3) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat átcsoportosítás átvezetéseként, valamint egyéb módosítást igénylően – az első negyedév kivételével – szükség szerint, de legkésőbb a negyedév utolsó hónapjának munkaterv szerinti ülésén, utolsó alkalommal az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határideje előtti testületi ülésén december 31-ei hatállyal módosítja költségvetését.

17. § A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert,hogy az előre nem tervezhető többletfeladatok megoldására atartalék terhére bármely céllal kötelezettséget vállalhat, a melyről a következő képviselő-testületi ülésen beszámolni köteles.

A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

18. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a külső vállalkozó útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

III. Fejezet

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

19. § (1) Rendelkezéseit a 2022-es költségvetési évre kell alkalmazni.

(2) A képviselő-testület a polgármesternek ezen rendelet elfogadásáig, az átmeneti időszakban tett intézkedéseiről (a bevételek beszedéséről, az előző évi kiadási előirányzatokon belül a kiadások arányos teljesítéséről) szóló beszámolóját elfogadja. Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. § (4) bekezdése szerint e rendeletbe beépítésre kerültek.

(3) Az önkormányzati támogatások odaítélése és elszámolása külön önkormányzati rendelet alapján történik.

(4) A Rendelet az Európai Unió versenyjogi szabályaival összehangolt szabályozást tartalmaz.

20. § Ez a rendelet 2022. március 1-jén lép hatályba.

Dr. Nagy Gábor
jegyző

Schádl Szilárd
polgármester



Kihirdetési záradék:
A Rendelet kihirdetésének napja:
2022. február hó 28. nap.

Dr Nagy Gábor
jegyző

1. melléklet

2022. évi költségvetésének címrendje

1. melléklet a(z) 2./2022. (II. 28.) önkormányzati rendelethez


Adatok forintban

Cím szám

Alcím szám

Alcím neve

Kiadás

Bevétel

BEVÉTELEK MEGBONTÁSA

Saját bevétel

Önkormány-zati tám.

Állami támogatás

1

1

Karád Község Önkormányzata

480 233 422

480 233 422

248 252 170

231 981 252

Személyi juttatások

40 555 362

Munkaadókat terhelő járulékok

5 036 361

Dologi kiadások

89 334 415

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 750 000

Egyéb működési célú kiadások

14 954 688

Beruházások

32 135 506

Felújítások

85 310 572

Egyéb felhalmozási kiadások

0

Céltartalék

78 194 032

Finanszírozási kiadások

123 962 486

2

Fenntartott költségvetési szervek

124 345 478

124 345 478

7 423 871

116 921 607

0

1

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

57 169 285

57 169 285

4 830 462

52 338 823

Személyi juttatások

47 601 741

Munkaadókat terhelő járulékok

6 595 944

Dologi kiadások

2 971 600

Felhalmozási kiadások

0

2

Karádi Napközi Otthonos Óvoda

67 176 193

67 176 193

2 593 409

64 582 784

Személyi juttatások

42 438 678

Munkaadókat terhelő járulékok

5 521 363

Dologi kiadások

12 866 152

Felhalmozási kiadások

6 350 000

2. melléklet

2022. évi költségvetésének összevont mérlege

2. melléklet a(z) 2./2022. (II. 28.) önkormányzati rendelethez


Adatok forintban

B E V É T E L E K

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2022. évi előirányzat

A

B

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

193 858 568

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

78 264 200

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

47 741 610

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

54 149 167

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 458 919

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

10 244 672

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

38 122 684

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

38 122 684

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

43 840 605

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

14 236 740

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

25 024 685

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

4 579 180

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

8 828 789

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

6 848 669

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

5.5.

Ellátási díjak

1 980 120

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.4.

Részesedések értékesítése

0

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

1 318 200

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

1 318 200

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

285 968 846

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

201 688 447

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

201 688 447

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

13.3.

Betétek megszüntetése

0

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

16.

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

201 688 447

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

487 657 293

K I A D Á S O K

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2022. évi előirányzat

A

B

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

356 820 336

1.1.

Személyi juttatások

130 595 781

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

17 153 668

1.3.

Dologi kiadások

105 172 167

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 750 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

14 954 688

1.18.

Tartalékok

78 194 032

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

1.20.

- Céltartalék

0

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

123 796 078

2.1.

Beruházások

32 135 506

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

2.3.

Felújítások

91 660 572

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

480 616 414

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

7 040 879

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7 040 879

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

9.

Váltókiadások

0

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

7 040 879

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

487 657 293

KÖLTSÉGVETÉSI, FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÉS KIADÁSOK EGYENLEGE

1

Költségvetési hiány, többlet ( költségvetési bevételek 9. sor - költségvetési kiadások 3. sor) (+/-)

-194 647 568

2.

Finanszírozási bevételek, kiadások egy. (fin.bevételek 17. sor - finan.kiadások 10. sor) (+/-)

194 647 568

3. melléklet

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

3. melléklet a(z) 2./2022. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Megnevezés

Karád Község Önkormányzata

01

Feladat

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

01

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

193 858 568

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

78 264 200

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

47 741 610

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

54 149 167

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 458 919

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

10 244 672

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

38 122 684

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

38 122 684

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

43 840 605

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

14 236 740

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

25 024 685

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

4 579 180

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

8 828 789

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

6 848 669

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

5.5.

Ellátási díjak

1 980 120

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.4.

Részesedések értékesítése

0

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

1 318 200

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

1 318 200

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

285 968 846

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

194 264 576

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

194 264 576

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

13.3.

Betétek megszüntetése

0

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

15.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

194 264 576

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

480 233 422

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

238 824 858

1.1.

Személyi juttatások

40 555 362

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 036 361

1.3.

Dologi kiadások

89 334 415

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 750 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

14 954 688

1.18.

Tartalékok

78 194 032

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

1.20.

Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

117 446 078

2.1.

Beruházások

32 135 506

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

85 310 572

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

356 270 936

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

0

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

123 962 486

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7 040 879

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

116 921 607

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

0

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

9.

Váltókiadások

0

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

123 962 486

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

480 233 422

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

7

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

15

4. melléklet

Kötelező feladatok bevételei, kiadása (adatok forintban)

4. melléklet a(z) 2./2022. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Megnevezés

Karád Község Önkormányzata

01

Feladat

Kötelező feladatok bevételei, kiadása (adatok forintban)

02

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

193 858 568

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

78 264 200

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

47 741 610

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

54 149 167

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 458 919

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

10 244 672

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

38 122 684

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

38 122 684

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

43 840 605

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

14 236 740

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

25 024 685

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

4 579 180

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

8 828 789

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

6 848 669

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

5.5.

Ellátási díjak

1 980 120

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.4.

Részesedések értékesítése

0

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

1 318 200

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

1 318 200

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

285 968 846

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

120 019 695

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

120 019 695

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

13.3.

Betétek megszüntetése

0

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

15.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

120 019 695

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

405 988 541

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

238 463 351

1.1.

Személyi juttatások

40 555 362

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 036 361

1.3.

Dologi kiadások

88 972 908

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 750 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

14 954 688

1.18.

Tartalékok

78 194 032

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

1.20.

Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

43 562 704

2.1.

Beruházások

18 405 000

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

25 157 704

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

282 026 055

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

0

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

123 962 486

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7 040 879

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

116 921 607

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

0

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

9.

Váltókiadások

0

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

123 962 486

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

405 988 541

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

7

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

15

5. melléklet

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadása (adatok forintban)

5. melléklet a(z) 2./2022. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Megnevezés

Karád Község Önkormányzata

01

Feladat

Önként vállalt feladatok bevételei, kiadása (adatok forintban)

03

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

0

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

0

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

0

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

0

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

0

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

0

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

0

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

0

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

0

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

0

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

0

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

0

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

5.5.

Ellátási díjak

0

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.4.

Részesedések értékesítése

0

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

0

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

74 244 881

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

74 244 881

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

13.3.

Betétek megszüntetése

0

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

15.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

74 244 881

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

74 244 881

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

361 507

1.1.

Személyi juttatások

0

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

1.3.

Dologi kiadások

361 507

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

1.5

Egyéb működési célú kiadások

0

1.18.

Tartalékok

0

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

1.20.

Céltartalék

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

73 883 374

2.1.

Beruházások

13 730 506

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

2.3.

Felújítások

60 152 868

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

74 244 881

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

0

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

0

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

0

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

0

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

0

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

9.

Váltókiadások

0

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

0

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

74 244 881

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

6. melléklet

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

6. melléklet a(z) 2./2022. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Megnevezés

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

02

Feladat

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

01

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

1.5.

Ellátási díjak

0

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

1.8.

Kamatbevételek

0

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

3.

Közhatalmi bevételek (esküvői díjak)

0

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

57 169 285

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

4 830 462

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

52 338 823

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

57 169 285

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

57 169 285

1.1.

Személyi juttatások

47 601 741

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

6 595 944

1.3.

Dologi kiadások

2 971 600

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

2.1.

Beruházások

0

2.2.

Felújítások

0

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

3.

Finanszírozási kiadások

0

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

57 169 285

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

13

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

7. melléklet

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

7. melléklet a(z) 2./2022. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Megnevezés

Karádi Napközi Otthonos Óvoda

02

Feladat

Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

01

Száma

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

Előirányzat

A

B

Bevételek

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

1.5.

Ellátási díjak

0

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

1.8.

Kamatbevételek

0

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

3.

Közhatalmi bevételek

0

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

67 176 193

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

2 593 409

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

64 582 784

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

67 176 193

Kiadások

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

60 826 193

1.1.

Személyi juttatások

42 438 678

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 521 363

1.3.

Dologi kiadások

12 866 152

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

6 350 000

2.1.

Beruházások

0

2.2.

Felújítások

6 350 000

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

3.

Finanszírozási kiadások

0

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

67 176 193

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

9

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

8. melléklet

2022. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE

8. melléklet a(z) 2./2022. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Tájékoztató kimutatások, mérlegek


Adatok forintban

B E V É T E L E K

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2019. évi tény

2020. évi tény

2021. évi becsült

2022. évi előirányzat

A

B

E

F

G

H

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

174 972 294

181 614 442

217 250 491

193 858 568

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

70 475 965

75 016 501

92 285 125

78 264 200

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

38 359 017

41 604 880

43 659 850

47 741 610

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

39 318 052

49 357 538

49 347 702

54 149 167

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

1 957 650

2 640 851

3 441 360

3 458 919

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

23 394 760

12 967 440

27 940 230

10 244 672

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

1 466 850

27 232

576 224

0

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

48 079 582

41 742 742

42 007 827

38 122 684

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

48 079 582

41 742 742

42 007 827

38 122 684

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

311 178

625 018

0

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

7 644 356

154 150 624

72 827 513

0

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

753 000

18 981 928

0

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

7 644 356

153 397 624

53 845 585

0

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

147 703 904

0

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

40 117 777

33 225 470

45 940 253

43 840 605

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

8 307 917

9 025 378

11 474 190

14 236 740

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

25 376 696

20 273 268

30 795 431

25 024 685

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

3 914 653

0

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

1 171 140

0

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

1 347 371

3 926 824

3 670 632

4 579 180

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

10 895 358

9 616 561

12 720 045

8 828 789

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

3 920 949

8 319 616

4 677 606

6 848 669

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

932 180

78 186

0

5.4.

Tulajdonosi bevételek

4 450 466

0

5.5.

Ellátási díjak

1 084 095

666 300

1 010 481

1 980 120

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

73

250 047

82

0

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

12 500

62 237

1 545 032

0

5.11.

Egyéb működési bevételek

4 945 561

240 175

1 036 378

0

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

1 470 000

420 000

1 530 003

0

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

6.2.

Ingatlanok értékesítése

1 470 000

420 000

1 530 003

0

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

6.4.

Részesedések értékesítése

0

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

165 000

766 800

600 000

1 318 200

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

165 000

766 800

600 000

1 318 200

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

6 500 000

0

1 350 000

0

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

6 500 000

1 350 000

0

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

289 844 367

421 536 639

394 226 132

285 968 846

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+…+10.3.)

0

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

91 046 771

60 573 658

190 607 551

201 688 447

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

91 046 771

60 573 658

190 607 551

201 688 447

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

6 181 666

7 365 735

7 040 879

0

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

6 181 666

7 365 735

7 040 879

0

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

13.3.

Betétek megszüntetése

0

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

15.

Váltóbevételek

0

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei

0

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

97 228 437

67 939 393

197 648 430

201 688 447

18.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZ.BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

387 072 804

489 476 032

591 874 562

487 657 293

K I A D Á S O K

Sor-szám

Kiadási jogcímek

2019. évi tény

2020. évi tény

2021. évi becsült

2022. évi előirányzat

A

B

E

F

G

H

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

314 925 331

266 020 574

289 434 398

356 820 336

1.1.

Személyi juttatások

114 861 666

108 271 801

113 386 587

130 595 781

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

20 262 489

17 337 559

16 564 318

17 153 668

1.3.

Dologi kiadások

123 163 263

101 547 194

112 905 751

105 172 167

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

11 159 000

13 246 500

10 750 000

10 750 000

1.5

Egyéb működési célú kiadások

45 478 913

25 617 520

35 827 742

14 954 688

1.18.

Tartalékok

78 194 032

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

1.20.

- Céltartalék

0

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

18 503 641

26 666 241

93 385 982

123 796 078

2.1.

Beruházások

18 503 641

20 031 475

10 941 221

32 135 506

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

2.3.

Felújítások

6 634 766

81 094 761

91 660 572

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

1 350 000

0

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

333 428 972

292 686 815

382 820 380

480 616 414

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

4 918 456

6 181 666

7 365 735

7 040 879

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

4 918 456

6 181 666

7 365 735

7 040 879

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

9.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

4 918 456

6 181 666

7 365 735

7 040 879

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

338 347 428

298 868 481

390 186 115

487 657 293

9. melléklet

Közvetett támogatások

9. melléklet a(z) 2./2022. (II. 28.) önkormányzati rendelethez

Sor-szám

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető bevétel

Kedvezmények összege

A

B

C

D

1

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

2

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

3

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

4

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

5

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

5 200 000

226 300

6

-ebből: Építményadó

7

Telekadó

8

Magánszemélyek kommunális adója

5 200 000

226 300

9

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

10

Idegenforgalmi adó épület után

11

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

12

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

13

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

14

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

15

Egyéb kedvezmény

16

Egyéb kölcsön elengedése

17

Összesen:

5 200 000

226 300

10. melléklet

Előirányzat felhasználási terv 2022. évre

10. melléklet a 2./2022. (II. 28.) önkormányzati rendelethez


Adatok forintban

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

Ellenőrzés

Bevételek

B1

Önkormányzatok működési támogatásai

19 160 262

22 804 804

22 909 384

17 714 075

17 714 075

21 419 140

17 714 075

17 714 075

17 984 075

21 149 140

17 714 075

17 984 075

231 981 252

231 981 252

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

B3

Közhatalmi bevételek

3 653 384

3 653 384

3 653 384

3 653 384

3 653 384

3 653 384

3 653 384

3 653 384

3 653 384

3 653 384

3 653 384

3 653 384

43 840 605

43 840 605

B4

Működési bevételek

2 538 463

314 910

314 910

1 225 263

314 910

314 910

1 225 263

314 910

314 910

1 225 263

314 910

410 167

8 828 789

8 828 789

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

109 850

109 850

109 850

109 850

109 850

109 850

109 850

109 850

109 850

109 850

109 850

109 850

1 318 200

1 318 200

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

B8

Finanszírozási bevételek

16 807 371

16 807 371

16 807 371

16 807 371

16 807 371

16 807 371

16 807 371

16 807 371

16 807 371

16 807 371

16 807 371

16 807 371

201 688 447

201 688 447

Bevételek összesen:

42 269 329

43 690 318

43 794 898

39 509 942

38 599 589

42 304 654

39 509 942

38 599 589

38 869 589

42 945 007

38 599 589

38 964 846

487 657 293

487 657 293

Kiadások

K1

Személyi juttatások

12 229 084

12 333 393

10 729 084

10 729 084

10 833 393

10 729 084

10 467 340

10 571 650

10 467 340

10 467 340

10 571 650

10 467 340

130 595 781

130 595 781

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szha.

1 773 682

1 515 615

1 402 026

1 402 026

1 418 115

1 402 026

1 368 000

1 384 089

1 368 000

1 368 000

1 384 089

1 368 000

17 153 668

17 153 668

K3

Dologi kiadások

7 538 764

10 559 795

10 106 805

8 257 689

3 759 795

2 721 302

11 268 766

8 073 720

12 359 795

8 252 689

8 422 315

13 850 730

105 172 167

105 172 167

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

895 833

895 833

895 833

895 833

895 833

895 833

895 833

895 833

895 833

895 833

895 833

895 833

10 750 000

10 750 000

K5

Egyéb működési célú kiadások

7 626 169

6 876 169

10 695 439

7 122 317

6 876 169

6 876 169

10 695 439

7 626 169

6 876 169

8 126 169

6 876 169

6 876 169

93 148 720

93 148 720

K6

Beruházások

0

0

0

0

2 500 000

18 325 506

0

2 500 000

0

6 310 000

2 500 000

0

32 135 506

32 135 506

K7

Felújítások

9 050 690

9 050 690

9 050 690

9 050 690

9 050 690

15 400 690

4 857 739

4 857 739

6 717 739

4 857 739

4 857 739

4 857 739

91 660 572

91 660 572

K8

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

K9

Finanszírozási kiadások

586 740

586 740

586 740

586 740

586 740

586 740

586 740

586 740

586 740

586 740

586 740

586 740

7 040 879

7 040 879

Kiadások összesen:

39 700 962

41 818 236

43 466 617

38 044 379

35 920 735

56 937 350

40 139 858

36 495 941

39 271 617

40 864 511

36 094 535

38 902 552

487 657 293

487 657 293

Egyenleg

2 568 367

1 872 083

328 281

1 465 563

2 678 854

-14 632 696

-629 916

2 103 648

-402 028

2 080 496

2 505 054

62 294

0

0

Nyitó pénzkészlet

167 686 423

170 254 790

172 126 873

172 455 154

173 920 717

176 599 571

161 966 875

161 336 959

163 440 607

163 038 579

165 119 075

167 624 129

167 686 423

+ bevételek

42 269 329

43 690 318

43 794 898

39 509 942

38 599 589

42 304 654

39 509 942

38 599 589

38 869 589

42 945 007

38 599 589

38 964 846

487 657 293

- kiadások

39 700 962

41 818 236

43 466 617

38 044 379

35 920 735

56 937 350

40 139 858

36 495 941

39 271 617

40 864 511

36 094 535

38 902 552

487 657 293

Záró pénzkészlet

170 254 790

172 126 873

172 455 154

173 920 717

176 599 571

161 966 875

161 336 959

163 440 607

163 038 579

165 119 075

167 624 129

167 686 423

167 686 423