Karád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 09. 28- 2024. 05. 02

Karád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

2023.09.28.

Karád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a közös önkormányzati hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1)1 A képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetését

a) 456 380 513 Ft költségvetési bevétellel,

b) 510 235 222 Ft költségvetési kiadással,

c) - 53 854 709 Ft költségvetési egyenleggel, ebből:

d) 49 790 667 Ft működési (hiány)

e) 4 064 042 Ft felhalmozási (hiány)

f) 61 838 083 Ft finanszírozási bevétellel,

g) 7 983 374 Ft finanszírozási kiadással,

h) 53 854 709 Ft finanszírozási egyenleggel.

állapítja meg.

(2)2 A kiadási főösszegen belül a kiemelt előirányzatokat

a) működési költségvetés kiadásai: 349 041 436 Ft,

aa) személyi juttatások: 149 258 378 Ft,

ab) munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó: 18 696 698 Ft,

ac) dologi kiadások: 128 668 308 Ft,

ad) ellátottak pénzbeli juttatásai: 18 000 000 Ft,

ae) egyéb működési célú kiadások: 34 418 052 Ft.

b) felhalmozási költségvetés kiadásai: 154 064 042 Ft,

ba) beruházások: 17 302 080 Ft,

bb) felújítások: 136 448 845 Ft,

bc) egyéb felhalmozási kiadások: 313 117 Ft,

c) tartalék 7 129 744 Ft,

d) finanszírozási kiadások: 7 983 374 Ft, jogcímenkénti megoszlásban állapítja meg.

(3) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek, költségvetési kiadások címrendjét a rendelet 1. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(4) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat a rendelet 2. melléklete alapján határozza meg a képviselő-testület.

(5) A bevételek és kiadások előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban az 2. melléklet szerint állapítja meg.

(6) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását a 3–4. mellékletek részletezik.

(7) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év(ek) költségvetési maradványának felhasználását rendeli el.

(8) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a 10 millió forintot meghaladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet megkötésére a Kormány hozzájárulása szükséges. A 10 millió forintot meg nem haladó fejlesztési célú adósságot keletkeztető ügylet esetében a hiány külső finanszírozása fejlesztési hitelből vagy az előző év(ek) költségvetési maradványának, vállalkozási maradványának igénybevételével történik.

(9) A köztisztviselői illetményalapot 50000 Ft mértékben állapítja meg.

(10) A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) bekezdés b) pontja és a 234. § (4) bekezdése alapján egységesen 20% illetménykiegészítést határoz meg a Karádi Közös Hivatalban dolgozó valamennyi köztisztviselő részére.

3. A költségvetés részletezése

3. § (1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a 5. melléklet részletezi.

(2) Az Önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 6. melléklet tartalmazza.

(3) Az Önkormányzat 2023. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait az 7. melléklet részletezi.

(4) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a 8. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a 9. melléklet szerint részletezi.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, közös hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,21.,22. mellékletek szerint határozza meg.

(8) Az Önkormányzat a kiadások között 0 Ft általános, 0 Ft céltartalékot állapít meg. A céltartalékot a Képviselő-testület engedélyével lehet felhasználni, átcsoportosítani.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 10%-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(6) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 11. mellékletében foglalt adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(7) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(8) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) bekezdésben foglalt kivétellel a Képviselő-testület dönt.

(2) Az átcsoportosításról, kötelezettség vállalásokról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2023. december 31-ig gyakorolható.

(3) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(4) A képviselő-testület a költségvetési rendelet (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(5) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(6) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(7) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

6. A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a munkamegosztási megállapodás(ok)ban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A Hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról a külső vállalkozó útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. Záró rendelkezések

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és 2028. december 31-én hatályát veszti.

9. § E rendelet rendelkezéseit 2023. január 1. napjától kell alkalmazni.

1. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata 2023. évi költségvetésének címrendjeAdatok forintban

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Cím szám

Alcím szám

Cím neve

Alcím neve

Kiadás

Bevétel

Saját bevétel

Önkormányzati támogatás

Állami támogatás

2

1

1

Karád Község Önkormányzata

317 344 735

317 344 735

97 705 381

0

219 639 354

3

Személyi juttatások

36 973 885

4

Munkaadókat terhelő járulékok

4 365 545

5

Dologi kiadások

74 999 066

6

Ellátottak pénzbeli juttatásai

18 000 000

7

Egyéb működési célú kiadások

19 760 418

8

Beruházások

13 729 220

9

Felújítások

8 261 924

10

Egyéb felhalmozási kiadások

269 875

11

Céltartalék

0

12

Finanszírozási kiadások

140 984 802

13

2

Fenntartott költségvetési szervek

138 845 423

138 845 423

5 843 995

133 001 428

0

14

1

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

53 462 602

53 462 602

2 230 367

51 232 235

0

15

Személyi juttatások

44 515 835

16

Munkaadókat terhelő járulékok

6 259 485

17

Dologi kiadások

2 687 282

18

Ellátási díjak

0

19

Egyéb működési célú kiadások

0

20

Felhalmozási kiadások

0

21

2

Karádi Napközi Otthonos Óvoda

85 382 821

85 382 821

3 613 628

81 769 193

0

22

Személyi juttatások

52 841 975

23

Munkaadókat terhelő járulékok

7 101 434

24

Dologi kiadások

25 439 412

25

Ellátási díjak

0

26

Egyéb működési célú kiadások

0

27

Felhalmozási kiadások

0

2. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata2023. évi költségvetésének összevont mérlegeAdatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

199 584 364

199 584 364

0

0

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

79 685 012

79 685 012

0

0

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

61 166 320

61 166 320

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

55 212 149

55 212 149

0

0

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 520 883

3 520 883

0

0

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

20 054 990

20 054 990

0

0

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

20 054 990

20 054 990

0

0

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

0

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

0

0

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

32 119 740

32 119 740

0

0

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

11 243 880

11 243 880

0

0

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

13 217 400

13 217 400

0

0

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

0

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

0

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

0

0

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

7 658 460

7 658 460

0

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

8 623 353

8 623 353

0

0

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

6 646 425

6 646 425

0

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

35

5.5.

Ellátási díjak

1 976 928

1 976 928

0

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

0

0

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

968 200

968 200

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

968 200

968 200

0

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

0

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

261 350 647

261 350 647

0

0

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

61 838 083

45 192 089

15 996 722

649 272

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

61 838 083

45 192 089

15 996 722

649 272

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

80

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

0

0

0

81

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

61 838 083

45 192 089

15 996 722

649 272

82

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

323 188 730

306 542 736

15 996 722

649 272

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

292 944 337

284 659 395

7 646 510

638 432

3

1.1.

Személyi juttatások

134 331 695

133 713 300

174 200

444 195

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

17 726 464

17 464 627

67 600

194 237

5

1.3.

Dologi kiadások

103 125 760

102 771 050

354 710

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

18 000 000

18 000 000

0

0

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

19 760 418

12 710 418

7 050 000

0

8

1.18.

Tartalékok

0

0

0

0

9

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

0

0

0

10

1.20.

- Céltartalék

0

0

0

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

22 261 019

8 531 799

13 729 220

0

12

2.1.

Beruházások

13 729 220

0

13 729 220

0

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

0

0

0

14

2.3.

Felújítások

8 261 924

8 261 924

0

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

0

0

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

269 875

269 875

0

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

315 205 356

293 191 194

21 375 730

638 432

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

0

0

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

0

0

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

0

0

0

26

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

0

0

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

7 983 374

7 983 374

0

0

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7 983 374

7 983 374

0

0

32

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

0

0

0

33

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

34

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

35

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

36

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

37

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

38

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

0

0

0

39

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

0

0

0

40

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

0

0

0

41

9.

Váltókiadások

0

0

0

0

42

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

7 983 374

7 983 374

0

0

43

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

323 188 730

301 174 568

21 375 730

638 432

3. Költségvetési, finanszírozási bevételek és kiadások egyenlege

A

B

C

D

E

F

1

b9-k3

Költségvetési hiány, többlet (+/-)

41

41

0

0

2

b16-k10

Finanszírozási bevételek, kiadások egyenlege (+/-)

15

15

0

0

3. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata2023. évi működési célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szintenAdatok forintban

A

B

C

D

1

Bevételi jogcímek

2023. évi előirányzat

Kiadási jogcímek

2023. évi előirányzat

2

Önkormányzatok működési támogatásai

199 584 364

Személyi juttatások

134 331 695

3

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

20 054 990

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

17 726 464

4

Működési bevételek

8 623 353

Dologi kiadások

103 125 760

5

Működési célú átvett pénzeszközök

968 200

Ellátottak pénzbeli juttatásai

18 000 000

6

Közhatalmi bevételek

32 119 740

Egyéb működési célú kiadások

19 760 418

7

Tartalékok

0

8

Költségvetési bevételek összesen (1+…+6)

261 350 647

Költségvetési kiadások összesen (1+...+6)

292 944 337

9

Működési célú finan.bevételek összesen

39 577 064

Működési célú finan.kiadások összesen

7 983 374

10

BEVÉTEL ÖSSZESEN (7+8)

300 927 711

KIADÁSOK ÖSSZESEN (7+8)

300 927 711

11

Költségvetési hiány:

31 593 690

Költségvetési többlet:

12

Tervezési hiány:

Tervezési többlet:

4. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata2023. évi felhalmozási célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szintenAdatok forintban

A

B

C

D

1

Bevételi jogcímek

2023. évi előirányzat

Kiadási jogcímek

2023. évi előirányzat

2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Beruházások

13 729 220

3

Felhalmozási bevételek

0

Felújítások

8 261 924

4

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

0

Egyéb felhalmozási kiadások

269 875

5

Egyéb felhalmozási bevétel

0

Tartalékok

0

6

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4):

0

Költségvetési kiadások összesen (1+…+4):

22 261 019

7

Felhalmozási célú finan.bevételek összesen

22 261 019

Felhalmozási célú finan.kiadások össz.

8

BEVÉTEL ÖSSZESEN (5+6)

22 261 019

KIADÁSOK ÖSSZESEN (5+6)

22 261 019

9

Költségvetési hiány:

22 261 019

Költségvetési többlet:

10

Tervezési hiány:

Tervezési többlet:

5. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község ÖnkormányzataAdósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségekAdatok forintban

A

B

C

D

E

1

Megnevezés

2023.

2024.

2025.

Összesen

2

0

3

0

4

0

5

0

6

0

7

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

0

0

0

0

6. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község ÖnkormányzataSaját bevételek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletekbőlszármazó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításáhozAdatok forintban

B

C

1

Bevételi jogcímek

2023. évi előirányzat

2

Önk.vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és haszn.származó bevétel

6 250 000

3

Helyi adók bevétele

32 119 740

4

Osztalék, koncessziós díj és a hozambevétel

560 259

5

Tárgyi eszköz és az im.jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bev.

0

6

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

3 065 144

7

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

8

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN

41 995 143

7. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata2023. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljaiAdatok forintban

A

B

1

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

2

3

4

5

6

7

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

0

8. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község ÖnkormányzataBeruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonkéntAdatok forintban

A

B

C

D

E

F

1

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2022.12.31-ig

2023. évi előirányzat

2023. év utáni szükséglet

2

TOP-1.4.1. Karád Bölcsőde eszközbeszerzés

13 730 506

2020.-2023.

0

13 729 220

0

3

0

4

0

5

0

6

0

7

0

8

ÖSSZESEN:

13 730 506

0

13 729 220

0

9. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község ÖnkormányzataFelújítási kiadások előirányzata felújításonkéntAdatok forintban

A

B

C

D

E

F

1

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2022.12.31-ig

2023. évi előirányzat

2023. év utáni szükséglet

2

Orvosi lakás felújítás (Karád, Attila u.25/A)

8 261 924

2023.

0

8 261 924

0

3

0

4

0

5

0

6

0

7

ÖSSZESEN:

8 261 924

0

8 261 924

0

10. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község ÖnkormányzataEurópai Uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai, hozzájárulásokAdatok forintban

1. Önkormányzaton kívüli EU-s projektekhez történő hozzájárulások

A

B

1

Támogatott neve

Hozzájárulás

2

3

4

5

6

7

Összesen:

0

2. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

12 534 697

12 534 697

5

Társfinanszírozás

1 549 232

1 549 232

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

14 083 929

0

0

14 083 929

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

13 729 220

13 729 220

11

Szolgáltatások igénybe vétele

354 710

354 710

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

14 083 930

0

0

14 083 930

3. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

4. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

5. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

6. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

7. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

8. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

9. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

10. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

11. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

12. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

13. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

14. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

15. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

16. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

17. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

18. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

19. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

20. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

21. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2023.

2024.

2025. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

11. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község ÖnkormányzataAdatszolgáltatás az elismert tartozásállományrólAdatok forintban

Költségvetési szerv neve:

Költségvetési szerv számlaszáma:

Éves eredeti kiadási előirányzat:

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen:

B

C

D

E

F

G

1

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Átütemezett

Összesen:

2

Állammal szembeni tartozások

0

3

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

0

4

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

0

5

TB alapokkal szembeni tartozás

0

6

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

0

7

Egyéb tartozásállomány

0

8

Összesen:

0

0

0

0

0

Dátum:

…............................................

költségvetési szerv vezetője

12. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község ÖnkormányzataÖsszes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

199 584 364

199 584 364

0

0

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

79 685 012

79 685 012

0

0

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

61 166 320

61 166 320

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

55 212 149

55 212 149

0

0

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 520 883

3 520 883

0

0

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

20 054 990

20 054 990

0

0

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

20 054 990

20 054 990

0

0

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

0

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

0

0

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

32 119 740

32 119 740

0

0

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

11 243 880

11 243 880

0

0

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

13 217 400

13 217 400

0

0

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

0

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

0

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

0

0

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

7 658 460

7 658 460

0

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

8 623 353

8 623 353

0

0

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

6 646 425

6 646 425

0

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

35

5.5.

Ellátási díjak

1 976 928

1 976 928

0

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

0

0

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

968 200

968 200

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

968 200

968 200

0

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

0

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

261 350 647

261 350 647

0

0

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

55 994 088

39 997 366

15 996 722

0

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

55 994 088

39 997 366

15 996 722

0

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

80

15.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

0

0

0

81

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

0

0

0

82

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

55 994 088

39 997 366

15 996 722

0

83

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

317 344 735

301 348 013

15 996 722

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

154 098 914

146 694 204

7 404 710

0

3

1.1.

Személyi juttatások

36 973 885

36 973 885

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 365 545

4 365 545

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

74 999 066

74 644 356

354 710

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

18 000 000

18 000 000

0

0

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

19 760 418

12 710 418

7 050 000

0

8

1.18.

Tartalékok

0

0

0

0

9

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

0

10

1.20.

Céltartalék

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

22 261 019

8 531 799

13 729 220

0

12

2.1.

Beruházások

13 729 220

0

13 729 220

0

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

14

2.3.

Felújítások

8 261 924

8 261 924

0

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

269 875

269 875

0

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

176 359 933

155 226 003

21 133 930

0

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

0

0

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

0

0

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

0

0

0

26

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

0

0

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

140 984 802

140 984 802

0

0

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7 983 374

7 983 374

0

0

32

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

133 001 428

133 001 428

0

0

33

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

0

0

0

34

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

35

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

36

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

37

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

38

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

39

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

0

0

0

0

40

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

0

0

0

41

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

0

0

0

42

9.

Váltókiadások

0

0

0

0

43

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

140 984 802

140 984 802

0

0

44

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

317 344 735

296 210 805

21 133 930

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

21

21

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

15

15

0

0

13. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karádi Közös Önkormányzati HivatalÖsszes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

53 462 602

52 813 330

0

649 272

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

2 230 367

1 581 095

0

649 272

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

51 232 235

51 232 235

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

53 462 602

52 813 330

0

649 272

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

53 462 602

52 582 370

241 800

638 432

3

1.1.

Személyi juttatások

44 515 835

43 897 440

174 200

444 195

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

6 259 485

5 997 648

67 600

194 237

5

1.3.

Dologi kiadások

2 687 282

2 687 282

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

53 462 602

52 582 370

241 800

638 432

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

10

10

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

14. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karádi Napközi Otthonos ÓvodaÖsszes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

85 382 821

85 382 821

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

3 613 628

3 613 628

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

81 769 193

81 769 193

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

85 382 821

85 382 821

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2023. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

85 382 821

85 382 821

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

52 841 975

52 841 975

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

7 101 434

7 101 434

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

25 439 412

25 439 412

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

85 382 821

85 382 821

0

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

10

10

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

15. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata2023. évi költségvetés és az előző három év összevont mérlegeAdatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2020. évi tény

2021. évi tény

2022. évi becsült

2023. évi előirányzat

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

181 614 442

217 250 491

225 568 777

199 584 364

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

75 016 501

92 285 125

78 264 200

79 685 012

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

41 604 880

43 659 850

49 801 480

61 166 320

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

49 357 538

49 347 702

53 788 490

55 212 149

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

2 640 851

3 441 360

3 458 919

3 520 883

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

12 967 440

27 940 230

36 835 201

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

27 232

576 224

3 420 487

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

41 742 742

42 007 827

42 484 535

20 054 990

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

41 742 742

42 007 827

42 484 535

20 054 990

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

625 018

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

154 150 624

72 827 513

8 261 926

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

753 000

18 981 928

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

153 397 624

53 845 585

8 261 926

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

147 703 904

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

33 225 470

45 940 253

29 599 717

32 119 740

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

9 025 378

11 474 190

8 882 923

11 243 880

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

20 273 268

30 795 431

17 049 498

13 217 400

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

3 926 824

3 670 632

3 667 296

7 658 460

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

9 616 561

12 720 045

12 477 090

8 623 353

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

8 319 616

4 677 606

7 911 425

6 646 425

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

78 186

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

4 450 466

560 259

0

35

5.5.

Ellátási díjak

666 300

1 010 481

1 471 254

1 976 928

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

250 047

82

53

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

62 237

1 545 032

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

240 175

1 036 378

2 534 099

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

420 000

1 530 003

6 250 000

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

420 000

1 530 003

3 250 000

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

3 000 000

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

766 800

600 000

350 000

968 200

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

766 800

600 000

350 000

968 200

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

1 350 000

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

1 350 000

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

421 536 639

394 226 132

324 992 045

261 350 647

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+…+10.3.)

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

60 573 658

190 607 551

201 688 447

61 838 083

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

60 573 658

190 607 551

201 688 447

61 838 083

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

7 365 735

7 040 879

7 983 374

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

7 365 735

7 040 879

7 983 374

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

80

15.

Váltóbevételek és adóssághoz nem kapcsolódó sz.ügyletek bevételei

0

81

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

67 939 393

197 648 430

209 671 821

61 838 083

82

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZ.BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

489 476 032

591 874 562

534 663 866

323 188 730

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2020. évi tény

2021. évi tény

2022. évi becsült

2023. évi előirányzat

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

266 020 574

289 434 398

337 336 490

292 944 337

3

1.1.

Személyi juttatások

108 271 801

113 386 587

147 842 963

134 331 695

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

17 337 559

16 564 318

18 970 796

17 726 464

5

1.3.

Dologi kiadások

101 547 194

112 905 751

108 871 982

103 125 760

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

13 246 500

10 750 000

17 788 000

18 000 000

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

25 617 520

35 827 742

43 862 749

19 760 418

8

1.18.

Tartalékok

0

9

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

10

1.20.

- Céltartalék

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

26 666 241

93 385 982

128 448 414

22 261 019

12

2.1.

Beruházások

20 031 475

10 941 221

2 344 780

13 729 220

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

14

2.3.

Felújítások

6 634 766

81 094 761

122 038 721

8 261 924

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

29 110 959

89 192 879

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

1 350 000

4 064 913

269 875

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

292 686 815

382 820 380

465 784 904

315 205 356

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

26

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

6 181 666

7 365 735

7 040 879

7 983 374

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

6 181 666

7 365 735

7 040 879

7 983 374

32

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

33

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

34

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

35

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

36

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

37

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

38

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

39

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

40

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

41

9.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

42

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

6 181 666

7 365 735

7 040 879

7 983 374

43

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

298 868 481

390 186 115

472 825 783

323 188 730

16. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község ÖnkormányzataTöbbéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerintAdatok forintban

1. Működési célú finanszírozási kiadások (hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2023. előtti kifizetés

2023. évi tervezett kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2025. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

2. Felhalmozási célú finanszírozási kiadások (hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2023. előtti kifizetés

2023. évi tervezett kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2025. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

3. Beruházási kiadások beruházásonként

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2023. előtti kifizetés

2023. évi tervezett kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2025. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

TOP - 1.4.1-19-SO1-2019-00014 Bölcsőde épület kialakítása és bővítése

2 020

0

13 729 220

13 729 220

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

13 729 220

0

0

0

13 729 220

4. Felújítási kiadások felújításonként

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2023. előtti kifizetés

2023. évi tervezett kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2025. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

TOP - 1.4.1-19-SO1-2019-00014 Bölcsőde épület kialakítása és bővítése

2 020

118 303 838

118 303 838

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

118 303 838

0

0

0

0

118 303 838

5. Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2023. előtti kifizetés

2023. évi tervezett kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2025. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

6. Többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségvállalások összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Kötelezettségek darabszáma

2023. előtti kifizetés

2023. évi tervezett kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2025. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

Működési célú finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

3

2

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

4

3

Beruházási kiadások beruházásonként

1

0

13 729 220

0

0

0

13 729 220

5

4

Felújítási kiadások felújításonként

1

118 303 838

0

0

0

0

118 303 838

6

5

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

0

0

0

0

0

0

7

6

Összesen

118 303 838

13 729 220

0

0

0

132 033 058

17. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község ÖnkormányzataAz önkormányzat által adott közvetett támogatások tervezéseAdatok forintban

A

B

C

D

1

Sor-szám

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető tervezett bevétel

Kedvezmények tervezett összege

2

1

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

3

2

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

4

3

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

5

4

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

6

5

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

5 479 836

235 800

7

5.1.

-ebből: Építményadó

8

5.2.

Telekadó

9

5.3.

Magánszemélyek kommunális adója

5 479 836

235 800

10

5.4.

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

11

5.5.

Idegenforgalmi adó épület után

12

5.6.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

13

6

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

14

7

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

15

8

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

16

9

Egyéb kedvezmény

17

10

Egyéb kölcsön elengedése

18

11

Összesen:

5 479 836

235 800

18. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község ÖnkormányzataElőirányzat felhasználási terv - 2023. évreAdatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

B1

Önkormányzatok működési támogatásai

18 667 370

18 937 330

28 500 811

17 390 927

17 390 927

17 660 927

17 390 927

16 632 027

16 902 027

16 632 027

16 632 027

16 902 027

219 639 354

3

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4

B3

Közhatalmi bevételek

2 676 645

2 676 645

2 676 645

2 676 645

2 676 645

2 676 645

2 676 645

2 676 645

2 676 645

2 676 645

2 676 645

2 676 645

32 119 740

5

B4

Működési bevételek

4 203 385

559 216

375 844

375 844

375 844

375 844

375 844

375 844

375 844

375 844

375 844

478 156

8 623 353

6

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

968 200

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

968 200

8

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9

B8

Finanszírozási bevételek

5 748 368

5 099 065

5 099 065

5 099 065

5 099 065

5 099 065

5 099 065

5 099 065

5 099 065

5 099 065

5 099 065

5 099 065

61 838 083

10

B

Bevételek összesen:

32 263 968

27 272 256

36 652 365

25 542 481

25 542 481

25 812 481

25 542 481

24 783 581

25 053 581

24 783 581

24 783 581

25 155 893

323 188 730

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

K1

Személyi juttatások

13 428 054

12 729 183

12 657 555

10 921 955

10 993 583

10 921 955

10 921 955

10 394 468

10 322 840

10 322 840

10 394 468

10 322 840

134 331 695

3

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szha.

1 847 358

1 580 907

1 565 747

1 452 933

1 468 093

1 452 933

1 452 933

1 390 208

1 375 048

1 375 048

1 390 208

1 375 048

17 726 464

4

K3

Dologi kiadások

7 863 596

11 392 836

8 513 976

8 282 987

9 787 472

8 384 921

8 109 322

8 120 637

7 802 472

8 282 987

7 849 992

8 734 562

103 125 760

5

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 500 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

1 500 000

18 000 000

6

K5

Egyéb működési célú kiadások

60 000

610 000

9 562 355

945 708

60 000

60 000

5 162 355

610 000

60 000

2 510 000

60 000

60 000

19 760 418

7

K6

Beruházások

0

13 729 220

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

13 729 220

8

K7

Felújítások

2 065 481

2 065 481

2 065 481

2 065 481

0

0

0

0

0

0

0

0

8 261 924

9

K8

Egyéb felhalmozási kiadások

0

269 875

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

269 875

10

K9

Finanszírozási kiadások

7 983 374

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7 983 374

11

K

Kiadások összesen:

34 747 863

43 877 502

35 865 114

25 169 064

23 809 148

22 319 809

27 146 565

22 015 313

21 060 360

23 990 875

21 194 668

21 992 450

323 188 730

3. Bevételek és kiadások havi tervezett egyenlegei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

BK

Bevételek és kiadások havi egyenlege

-2 483 895

-16 605 246

787 251

373 417

1 733 333

3 492 672

-1 604 084

2 768 268

3 993 221

792 706

3 588 913

3 163 443

0

4. Pénzkészlet várható havi egyenlegei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

1

Nyitó pénzkészlet

60 878 464

52 646 201

36 040 955

36 828 206

37 201 624

38 934 956

42 427 629

40 823 545

43 591 812

47 585 034

48 377 740

51 966 653

60 878 464

3

2

+ bevételek

26 515 600

27 272 256

36 652 365

25 542 481

25 542 481

25 812 481

25 542 481

24 783 581

25 053 581

24 783 581

24 783 581

25 155 893

317 440 362

4

3

- kiadások

34 747 863

43 877 502

35 865 114

25 169 064

23 809 148

22 319 809

27 146 565

22 015 313

21 060 360

23 990 875

21 194 668

21 992 450

323 188 730

5

4

Záró pénzkészlet

52 646 201

36 040 955

36 828 206

37 201 624

38 934 956

42 427 629

40 823 545

43 591 812

47 585 034

48 377 740

51 966 653

55 130 096

55 130 096

19. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata2023. évi bevételi kormányzati funkciók alakulása jogcímenkéntAdatok forintban

A

B

C

D

1

ID

Jogcím

Korm. funkció

2023. évi előirányzat

18

17

Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

013350

6 646 425 Ft

33

32

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

018010

275 085 137 Ft

178

177

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

066020

2 048 200 Ft

222

221

Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

074031

5 312 300 Ft

337

336

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

096015

1 976 928 Ft

435

434

Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről

900020

32 119 740 Ft

441

440

Összesen:

323 188 730 Ft

20. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata2023. évi kiadási kormányzati funkciók alakulása jogcímenkéntAdatok forintban

A

B

C

D

1

ID

Jogcím

Korm. funkció

2023. évi előirányzat

2

1

Államhatalmi szervek tevékenysége

011110

8 261 924 Ft

4

3

Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

011130

64 046 534 Ft

14

13

Átfogó tervezési és statisztikai szolgáltatások

013210

638 432 Ft

33

32

Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

018010

8 692 809 Ft

35

34

Támogatási célú finanszírozási műveletek

018030

12 270 858 Ft

83

82

Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

041233

5 545 242 Ft

170

169

Településfejlesztési projektek és támogatásuk

062020

15 350 290 Ft

175

174

Közvilágítás

064010

9 175 884 Ft

178

177

Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

066020

57 730 366 Ft

222

221

Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

074031

5 259 308 Ft

261

260

Könyvtári szolgáltatások

082044

332 424 Ft

270

269

Közművelődés - közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

082091

1 197 850 Ft

271

270

Közművelődés - hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása

082092

6 274 112 Ft

293

292

Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

091110

60 681 289 Ft

296

295

Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

091140

12 579 972 Ft

337

336

Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

096015

35 818 776 Ft

400

399

Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

104037

1 332 660 Ft

425

424

Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

107060

18 000 000 Ft

441

440

Összesen:

323 188 730 Ft

21. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község ÖnkormányzataKimutatás 2023. évben céljelleggel tervezett támogatásokrólAdatok forintban

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatási igény

2023. évi előirányzat

2

1

Karádi Sport Club

Támogatás

4 400 000

4 400 000

3

2

Karád Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete

Támogatás

1 200 000

1 200 000

4

3

Karádi Hagyományörző Hímzőkör Egyesület

Támogatás

450 000

450 000

5

4

Karádért-Somogyért Egyesület

Támogatás

200 000

200 000

6

5

Mesék Völgye Alapítvány

Támogatás

200 000

200 000

7

6

Szivárvány Nyugdíjasklub

Támogatás

200 000

200 000

8

7

Karádi Iskola Szülői Munkaközössége

Támogatás

200 000

200 000

9

8

Mézeskalács Szakkör

Támogatás

200 000

200 000

10

9

Összesen:

7 050 000

7 050 000

22. melléklet a 2/2023. (II. 27.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata2023. évi költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételei és kiadásaiAdatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi

2025. évi

2026. évi

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai

207 622 526

218 170 591

231 260 826

3

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

39 659 028

40 452 209

42 086 478

4

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

35 751 958

36 466 997

37 196 336

5

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

30 600 000

32 000 000

33 400 000

6

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

11 500 000

12 000 000

12 500 000

7

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

13 500 000

14 000 000

14 500 000

8

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

9

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

10

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

11

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

5 600 000

6 000 000

6 400 000

12

5.

Működési bevételek

13

6.

Felhalmozási bevételek

14

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

15

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

16

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

313 633 512

327 089 797

343 943 640

17

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

18

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINAN.BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

313 633 512

327 089 797

343 943 640

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi

2025. évi

2026. évi

2

1.

Működési költségvetés kiadásai

293 780 594

302 594 011

315 671 831

3

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

15 000 000

17 000 000

20 000 000

4

2.1.

Beruházások

5 000 000

6 000 000

7 500 000

5

2.2.

Felújítások

10 000 000

11 000 000

12 500 000

6

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

7

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

308 780 594

319 594 011

335 671 831

8

4.

CÉLTARTALÉK

9

5.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

4 852 918

6 095 786

8 271 809

10

6.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.+5.)

313 633 512

325 689 797

343 943 640

1

A 2. § (1) bekezdése a Karád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (2) bekezdése a Karád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2023. (IX. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.