Karád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 19

Karád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

2024.02.19.

Karád Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a képviselő-testületre, annak bizottságaira, a közös önkormányzati hivatalra és az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. § (1) A képviselő-testület az önkormányzat 2024. évi költségvetését

a) 543.039.847 Ft költségvetési bevétellel,

b) 543.039.847 Ft költségvetési kiadással,

c) 0 Ft költségvetési egyenleggel,

d) 0 Ft - ebből működési (hiány,többlet)

e) 0 Ft - felhalmozási (hiány,többlet)

állapítja meg.

(2) A kiadási főösszegen belül a kiemelt előirányzatokat

a) 350.952.453 Ft működési költségvetés kiadásai;

aa) 159.841.364 Ft személyi juttatások kiadásai;

ab) 20.652.792 Ft munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó kiadásai;

ac) 137.941.516 Ft dologi kiadások;

ad) 20.000.400 Ft ellátottak pénzbeli juttatásai;

ae) 12.516.381 Ft egyéb működési célú kiadások;

b) 20.800.000 Ft felhalmozási költségvetés kiadásai;

ba) 20.800.000 Ft beruházások;

bb) 0 Ft felújítások;

bc) 0 Ft egyéb felhalmozási kiadások;

c) 161.015.227 Ft tartalék;

d) 10.272.167 Ft finanszírozási kiadások;

jogcímenkénti megoszlásban állapítja meg.

(3) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek, költségvetési kiadások címrendjét a(z) 1. melléklet alapján határozza meg a képviselő-testület.

(4) Az (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételek forrásonkénti, a költségvetési kiadások jogcímenkénti megoszlását önkormányzati szinten, továbbá a finanszírozási bevételeket és kiadásokat, valamint a kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok bontásban a(z) 2. melléklet alapján határozza meg a képviselő-testület.

(5) A működési és felhalmozási bevételek és kiadások előirányzatai mérlegszerű bemutatását önkormányzati szinten a(z) 3. melléklet és a(z) 4. melléklet , 15. melléklet, 16. melléklet, 17. melléklet, 18. melléklet, 19. melléklet, 20. melléklet, 21. melléklet, 22. melléklet részletezi.

(6) A működési hiány belső finanszírozásának érdekében a képviselő-testület az előző év(ek) költségvetési maradványának rendeli el.

(7) A felhalmozási hiány finanszírozása érdekében a képviselő-testület az előző év(ek) költségvetési maradvány felhasználását, valamint a saját bevételek működési kiadások finanszírozásán felüli rész felhasználását rendeli el. A felhalmozási hiány fejlesztési hitelből történő külső finanszírozásához a Kormány engedélye szükséges.

(8) A köztisztviselői illetményalapot 50000 Ft mértékben állapítja meg.

(9) A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3) bekezdés b) pontja és a 234.§(4.) bekezdése alapján egységesen 20% illetménykiegészítést határoz meg a Karádi Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozó valamennyi köztisztviselő részére.

3. A költségvetés részletezése

3. § (1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségeit a(z) 5. melléklet részletezi.

(2) Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 29/A. §-ában szabályozott középtávú tervezés részeként az önkormányzat és intézményei 2024. évi költségvetésének tervezéséhez Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény, valamint az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.30.) Korm. rendelet szabályozására figyelemmel a saját bevételeit, valamint az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek a költségvetési évet követő három évre várható összegéről a költségvetési pénzügyi kitekintő adatokat a rendelet 6. melléklet szerinti tartalommal határozza meg.

(3) Az Önkormányzat 2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljait a(z) 7. melléklet részletezi.

(4) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházások kiadásainak beruházásonkénti részletezését a(z) 8. melléklet szerint határozza meg.

(5) Az önkormányzat költségvetésében szereplő felújítások kiadásait felújításonként a(z) 9. melléklet szerint részletezi.

(6) Az EU-s támogatással megvalósuló programokat és projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósuló projektekhez való hozzájárulást a(z) 10. melléklet szerint hagyja jóvá.

(7) A 2. § (1) bekezdésében megállapított bevételek és kiadások önkormányzati, közös hivatali, továbbá költségvetési szervenkénti megoszlását, és az éves (tervezett) létszám előirányzatot és a közfoglalkoztatottak létszámát költségvetési szervenként, feladatonként és azon belül kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, államigazgatási feladatok szerinti bontásban a(z) melléklet, 12. melléklet, 13. melléklet, 14. melléklet szerint határozza meg.

(8) Az Önkormányzat a kiadások között 161.015.227 Ft tartalékok állapít meg. A tartalékot a Képviselő-testület engedélyével lehet felhasználni, átcsoportosítani.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

4. § (1) Az önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester, a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a jegyző a felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a képviselő-testület, a gazdálkodás szabályszerűségéért a polgármester felelős.

(3) A költségvetési hiány csökkentése érdekében évközben folyamatosan figyelemmel kell kísérni a kiadások csökkentésének és a bevételek növelésének lehetőségeit.

(4) A költségvetési szerveknél a jutalmazásra fordítható és kifizethető összeg nem haladhatja meg a rendszeres személyi juttatások előirányzatának 10%-át. Ennek fedezetére a személyi juttatások évközi megtakarítása és a személyi juttatások előirányzatának növelésére fordítható forrás szolgálhat.

(5) Amennyiben a költségvetési szerv harminc napon túli, lejárt esedékességű elismert tartozásállományának mértéke két egymást követő hónapban eléri az éves eredeti kiadási előirányzatának 10%-át vagy a százötven millió forintot, az irányító szerv a költségvetési szervhez önkormányzati biztost jelöl ki.

(6) A költségvetési szerv vezetője e rendelet 11. melléklet szerinti adatlapon köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa lejárt esedékességű elismert tartozásállomány tekintetében – nemleges adat esetén is – havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-ig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

(7) Kiegészítő támogatás igényléséről a működőképességet veszélyeztető helyzet esetében a polgármester gondoskodik, külön képviselő-testületi döntés alapján.

(8) A finanszírozási bevételekkel és kiadásokkal kapcsolatos hatásköröket a Képviselő-testület gyakorolja.

5. Az előirányzatok módosítása

5. § (1) Az Önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) bekezdésben foglalt kivétellel a Képviselő-testület dönt.

(2) Az átcsoportosításról, kötelezettség vállalásokról a polgármester negyedévente köteles beszámolni, a költségvetés módosítására egyidejűleg javaslatot tenni. Az átruházott hatáskörű előirányzat-módosítási jogkör 2024. december 31-ig gyakorolható.

(3) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatain belüli rovatok között átcsoportosítást hajthat végre.

(4) A képviselő-testület a költségvetési rendelet (2) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként - az első negyedév kivételével - negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-ei hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés a hozzájárulások, támogatások előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.

(5) A költségvetési szerv alaptevékenysége körében szellemi tevékenység szerződéssel, számla ellenében történő igénybevételére szolgáló kiadási előirányzat csak a személyi juttatások terhére növelhető.

(6) Amennyiben az önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei a tervezettől elmaradnak, arról a polgármester a képviselő-testületet tájékoztatja.

(7) A képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

6. A gazdálkodás szabályai

6. § (1) A költségvetési szervek rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett az intézmények vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A költségvetési szervek az alapfeladatai ellátását szolgáló személyi juttatásokkal és az azokhoz kapcsolódó járulékok és egyéb közterhek előirányzataival minden esetben, egyéb előirányzatokkal a munkamegosztási megállapodás(ok)ban foglaltaknak megfelelően rendelkezik.

(3) Valamennyi költségvetési szerv vezetője köteles belső szabályzatban rögzíteni a működéshez, gazdálkodáshoz kapcsolódóan a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályokat, a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságért, a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

(4) A Hivatal, valamint a költségvetési szervek az évközi előirányzat-módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

7. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

7. § (1) Az önkormányzati költségvetési szervek ellenőrzése a belső kontrollrendszer keretében valósul meg, melynek létrehozásáért, működtetésért és továbbfejlesztéséért az önkormányzat esetében a jegyző, az intézmények esetében az intézményvezető felelős.

(2) Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról külső vállalkozó útján gondoskodik. A megfelelő működtetésről és a függetlenség biztosításáról a jegyző köteles gondoskodni.

8. Záró rendelkezések

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és 2029. december 31-én hatályát veszti, rendelkezéseit azonban 2024. január 1-től kell alkalmazni.

9. § Ez a rendelet 2024. február 19-én lép hatályba.

1. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata2024. évi költségvetésének címrendjeAdatok forintban

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Cím szám

Alcím szám

Cím neve

Alcím neve

Kiadás

Bevétel

Saját bevétel

Önkormányzati támogatás

Állami támogatás

2

1

1

Karád Község Önkormányzata

540 782 960

540 782 960

249 241 183

0

291 541 777

3

Személyi juttatások

31 856 360

4

Munkaadókat terhelő járulékok

3 809 560

5

Dologi kiadások

96 521 377

6

Ellátottak pénzbeli juttatásai

20 000 400

7

Egyéb működési célú kiadások

12 516 381

8

Beruházások

20 800 000

9

Felújítások

0

10

Egyéb felhalmozási kiadások

0

11

Céltartalék

161 015 227

12

Finanszírozási kiadások

194 263 655

13

2

Fenntartott költségvetési szervek

186 248 375

186 248 375

2 256 887

183 991 488

0

14

1

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

54 747 847

54 747 847

1 941 515

52 806 332

0

15

Személyi juttatások

44 813 400

16

Munkaadókat terhelő járulékok

6 165 087

17

Dologi kiadások

3 769 360

18

Ellátási díjak

0

19

Egyéb működési célú kiadások

0

20

Felhalmozási kiadások

0

21

2

Karádi Napközi Otthonos Óvoda és Mini Gesztenye Bölcsőde

131 500 528

131 500 528

315 372

131 185 156

0

22

Személyi juttatások

83 171 604

23

Munkaadókat terhelő járulékok

10 678 145

24

Dologi kiadások

37 650 779

25

Ellátási díjak

0

26

Egyéb működési célú kiadások

0

27

Felhalmozási kiadások

0

2. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata2024. évi költségvetésének összevont mérlege
Adatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

286 455 375

286 455 375

0

0

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

101 460 038

101 460 038

0

0

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

84 902 848

84 902 848

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

96 562 754

96 562 754

0

0

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 529 735

3 529 735

0

0

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

5 086 402

5 086 402

0

0

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

5 086 402

5 086 402

0

0

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

0

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

0

0

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

0

0

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+…+4.7.)

44 668 332

44 668 332

0

0

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

10 298 076

10 298 076

0

0

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

31 999 992

31 999 992

0

0

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

0

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

0

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

0

0

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

2 370 264

2 370 264

0

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

6 228 482

6 228 482

0

0

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

4 788 482

4 788 482

0

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

35

5.5.

Ellátási díjak

1 440 000

1 440 000

0

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

0

0

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

0

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

0

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

0

0

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

342 438 591

342 438 591

0

0

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

200 601 256

200 601 256

0

0

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

200 601 256

200 601 256

0

0

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

80

15.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

0

0

0

81

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

200 601 256

200 601 256

0

0

82

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+16)

543 039 847

543 039 847

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

511 967 680

327 995 363

183 972 317

0

3

1.1.

Személyi juttatások

159 841 364

139 627 124

20 214 240

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

20 652 792

18 101 880

2 550 912

0

5

1.3.

Dologi kiadások

137 941 516

128 801 188

9 140 328

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

20 000 400

20 000 400

0

0

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

12 516 381

4 216 381

8 300 000

0

8

1.18.

Tartalékok

161 015 227

17 248 390

143 766 837

0

9

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

0

0

0

10

1.20.

- Céltartalék

0

0

0

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

20 800 000

20 800 000

0

0

12

2.1.

Beruházások

20 800 000

20 800 000

0

0

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

0

0

0

14

2.3.

Felújítások

0

0

0

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

0

0

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

532 767 680

348 795 363

183 972 317

0

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

0

0

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

0

0

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

0

0

0

26

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

0

0

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

10 272 167

10 272 167

0

0

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

10 272 167

10 272 167

0

0

32

6.3.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

0

0

0

33

6.4.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

34

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

35

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

36

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

37

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

38

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

0

0

0

39

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

0

0

0

40

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

0

0

0

41

9.

Váltókiadások

0

0

0

0

42

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

10 272 167

10 272 167

0

0

43

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

543 039 847

359 067 530

183 972 317

0

3. Költségvetési, finanszírozási bevételek és kiadások egyenlege

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

46

41

5

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

14

14

0

0

0

183 972 317

-183 972 317

0

3. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata2024. évi működési célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szinten
Adatok forintban

A

B

C

D

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

2

Önkormányzatok működési támogatásai

286 455 375

Személyi juttatások

159 841 364

3

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

5 086 402

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

20 652 792

4

Működési bevételek

6 228 482

Dologi kiadások

137 941 516

5

Működési célú átvett pénzeszközök

0

Ellátottak pénzbeli juttatásai

20 000 400

6

Közhatalmi bevételek

44 668 332

Egyéb működési célú kiadások

12 516 381

7

Tartalékok

161 015 227

8

Költségvetési bevételek összesen (1+…+6)

342 438 591

Költségvetési kiadások összesen (1+...+6)

511 967 680

9

Működési célú finan.bevételek összesen

200 601 256

Működési célú finan.kiadások összesen

10 272 167

10

BEVÉTEL ÖSSZESEN (7+8)

543 039 847

KIADÁSOK ÖSSZESEN (7+8)

522 239 847

11

Költségvetési hiány:

169 529 089

Költségvetési többlet:

12

Tervezési hiány:

Tervezési többlet:

20 800 000

543 039 847

543 039 847

4. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata2024. évi felhalmozási célú bevételek és kiadások egyenlege önkormányzati szinten
Adatok forintban

A

B

C

D

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

Kiadási jogcímek

2024. évi előirányzat

2

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Beruházások

20 800 000

3

Felhalmozási bevételek

0

Felújítások

0

4

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök átvétele

0

Egyéb felhalmozási kiadások

0

5

Egyéb felhalmozási bevétel

Tartalékok

0

6

Költségvetési bevételek összesen (1+…+4):

0

Költségvetési kiadások összesen (1+…+4):

20 800 000

7

Felhalmozási célú finan.bevételek összesen

Felhalmozási célú finan.kiadások össz.

0

8

BEVÉTEL ÖSSZESEN (5+6)

0

KIADÁSOK ÖSSZESEN (5+6)

20 800 000

9

Költségvetési hiány:

20 800 000

Költségvetési többlet:

10

Tervezési hiány:

20 800 000

Tervezési többlet:

5. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község ÖnkormányzataAdósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló kötelezettségek
Adatok forintban

A

B

C

D

E

1

Megnevezés

2024.

2025.

2026.

Összesen

2

0

3

0

4

0

5

0

6

0

7

ÖSSZES KÖTELEZETTSÉG

0

0

0

0

6. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
Saját bevételek részletezése az adósságot keletkeztető ügyletekből
származó tárgyévi és az azt követő három év fizetési kötelezettségének megállapításához
Adatok forintban

A

B

C

D

E

1

Bevételi jogcímek

2024. évi előirányzat

2025. évi előirányzat

2026. évi előirányzat

2027. évi előirányzat

2

Önk.vagyon és az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jog értékesítéséből és haszn.származó bevétel

3

Helyi adók bevétele

44 668 332

46 888 481

47 310 477

47 736 271

4

Osztalék, koncessziós díj és a hozambevétel

5

Tárgyi eszköz és az im.jószág, részvény, részesedés, vállalat értékesítéséből vagy privatizációból származó bev.

0

6

Bírság-, pótlék- és díjbevétel

7

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

8

SAJÁT BEVÉTELEK ÖSSZESEN

44 668 332

46 888 481

47 310 477

47 736 271

9

Adott évi saját bevétel 50%-a

22334166

23444241

23655239

23868136

10

Hitel felvételből származó tőketartozás XII. 31-én

11

Kötvény kibocsátásból származó tőketartozás

12

Adósságot keletkeztető ügyletek összértéke

0

0

0

0

13

Tőkefizetési kötelezettség

14

Kamatfizetési kötelezettség

15

Tárgyévi fizetési kötelezettség

0

0

0

0

7. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
2024. évi adósságot keletkeztető fejlesztési céljai
Adatok forintban

A

B

1

Fejlesztési cél leírása

Fejlesztés várható kiadása

2

3

4

5

6

7

ADÓSSÁGOT KELETKEZTETŐ ÜGYLETEK VÁRHATÓ EGYÜTTES ÖSSZEGE

0

8. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
Beruházási (felhalmozási) kiadások előirányzata beruházásonként
Adatok forintban

A

B

C

D

E

F

1

Beruházás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2023.12.31-ig

2024. évi előirányzat

2024. év utáni szükséglet

2

Pótkocsi traktorhoz

4 800 000

2024

4 800 000

0

3

Kisbusz

16 000 000

2024

16 000 000

0

4

0

5

0

6

0

7

0

8

ÖSSZESEN:

20 800 000

0

20 800 000

0

9. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
Felújítási kiadások előirányzata felújításonként
Adatok forintban

A

B

C

D

E

F

1

Felújítás megnevezése

Teljes költség

Kivitelezés kezdési és befejezési éve

Felhasználás 2023.12.31-ig

2024. évi előirányzat

2024. év utáni szükséglet

2

0

3

0

4

0

5

0

6

0

7

ÖSSZESEN:

0

0

0

0

10. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
Európai Uniós támogatással megvalósuló projektek bevételei, kiadásai, hozzájárulások
Adatok forintban

1. Önkormányzaton kívüli EU-s projektekhez történő hozzájárulások

A

B

1

Támogatott neve

Hozzájárulás

2

3

4

5

6

7

Összesen:

0

2. EU-s projekt neve, azonosítója:

TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00025 "Csapadékvíz elvez. Rendsz. Fejl."

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

127 499 999

127 499 999

5

Társfinanszírozás

22 500 001

22 500 001

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

150 000 000

0

0

150 000 000

9

Személyi jellegű

1 608 480

1 608 480

3 216 960

10

Beruházások, beszerzések

5 891 520

136 266 837

142 158 357

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

7 500 000

137 875 317

0

145 375 317

3. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

4. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

5. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

6. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

7. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

8. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

9. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

10. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

11. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

12. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

13. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

14. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

15. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

16. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

17. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

18. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

19. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

20. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

21. EU-s projekt neve, azonosítója:

A

B

C

D

E

1

Jogcím

2024.

2025.

2026. után

Összesen

2

Saját erő

0

3

- saját erőből központi támogatás

0

4

EU-s forrás

0

5

Társfinanszírozás

0

6

Hitel

0

7

Egyéb forrás

0

8

Források összesen:

0

0

0

0

9

Személyi jellegű

0

10

Beruházások, beszerzések

0

11

Szolgáltatások igénybe vétele

0

12

Adminisztratív költségek

0

13

Kiadások összesen:

0

0

0

0

11. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
Adatszolgáltatás az elismert tartozásállományról
Adatok forintban

Költségvetési szerv neve:

Költségvetési szerv számlaszáma:

Éves eredeti kiadási előirányzat:

30 napon túli elismert tartozásállomány összesen:

B

C

D

E

F

G

1

Tartozásállomány megnevezése

30 nap
alatti
állomány

30-60 nap
közötti
állomány

60 napon
túli
állomány

Átütemezett

Összesen:

2

Állammal szembeni tartozások

0

3

Központi költségvetéssel szemben fennálló tartozás

0

4

Elkülönített állami pénzalapokkal szembeni tartozás

0

5

TB alapokkal szembeni tartozás

0

6

Tartozásállomány önkormányzatok és intézmények felé

0

7

Egyéb tartozásállomány

0

8

Összesen:

0

0

0

0

0

Dátum:

…............................................

költségvetési szerv vezetője

12. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

286 455 375

286 455 375

0

0

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

101 460 038

101 460 038

0

0

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

84 902 848

84 902 848

0

0

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti, étkeztetési feladatainak támogatása

96 562 754

96 562 754

0

0

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 529 735

3 529 735

0

0

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

0

0

0

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

0

0

0

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

5 086 402

5 086 402

0

0

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

5 086 402

5 086 402

0

0

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

0

0

0

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

0

0

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

0

0

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

0

0

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

0

0

0

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+...+4.7.)

44 668 332

44 668 332

0

0

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

10 298 076

10 298 076

0

0

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

31 999 992

31 999 992

0

0

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

0

0

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

0

0

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

0

0

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

2 370 264

2 370 264

0

0

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

6 228 482

6 228 482

0

0

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

4 788 482

4 788 482

0

0

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

35

5.5.

Ellátási díjak

1 440 000

1 440 000

0

0

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

0

0

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

0

0

0

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

0

0

0

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

0

0

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

0

0

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

0

0

0

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

0

0

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

0

0

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

0

0

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

0

0

0

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

342 438 591

342 438 591

0

0

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+10.3.)

0

0

0

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

0

0

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

198 344 369

198 344 369

0

0

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

198 344 369

198 344 369

0

0

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

0

0

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

0

0

0

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

0

0

0

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

0

0

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

0

0

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

0

0

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

0

0

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

0

0

0

80

15.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

0

0

0

81

16.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek bevételei, váltóbevételek

0

0

0

0

82

17.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +16.)

198 344 369

198 344 369

0

0

83

18.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

540 782 960

540 782 960

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5+1.18.)

325 719 305

172 043 988

153 675 317

0

3

1.1.

Személyi juttatások

31 856 360

30 416 360

1 440 000

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

3 809 560

3 641 080

168 480

0

5

1.3.

Dologi kiadások

96 521 377

96 521 377

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

20 000 400

20 000 400

0

0

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

12 516 381

4 216 381

8 300 000

0

8

1.18.

Tartalékok

161 015 227

17 248 390

143 766 837

0

9

1.19.

az 1.18-ból: Általános tartalék

0

10

1.20.

Céltartalék

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

20 800 000

20 800 000

0

0

12

2.1.

Beruházások

20 800 000

20 800 000

0

0

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

14

2.3.

Felújítások

0

0

0

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

346 519 305

192 843 988

153 675 317

0

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

0

0

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

0

0

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése

0

0

0

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

0

0

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

0

0

0

26

5.4.

Éven belüli lejáatú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

0

0

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.5.)

194 263 655

163 966 655

30 297 000

0

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

0

0

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

10 272 167

10 272 167

0

0

32

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

183 991 488

153 694 488

30 297 000

0

33

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

0

0

0

34

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

0

0

0

35

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

36

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

37

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

0

0

0

38

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

0

0

0

39

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. szervezeteknek

0

0

0

0

40

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

0

0

0

41

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

0

0

0

42

9.

Váltókiadások

0

0

0

0

43

10.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+9.)

194 263 655

163 966 655

30 297 000

0

44

11.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+10.)

540 782 960

356 810 643

183 972 317

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

25

23

2

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

14

14

0

0

13. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal
Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

54 747 847

54 747 847

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

1 941 515

1 941 515

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

52 806 332

52 806 332

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

54 747 847

54 747 847

0

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

54 747 847

54 747 847

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

44 813 400

44 813 400

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

6 165 087

6 165 087

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

3 769 360

3 769 360

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

54 747 847

54 747 847

0

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

9

9

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

Karád székhely

4. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

0

0

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

0

0

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

0

0

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

0

0

0

0

5. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

0

0

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

0

0

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

0

0

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

0

0

0

0

6. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

Somogytúr kirendeltség

7. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

0

0

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

0

0

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

0

0

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

0

0

0

0

8. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

0

0

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

0

0

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

0

0

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

0

0

0

0

9. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

0

10. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

0

0

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

0

0

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

0

0

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

0

0

0

0

11. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

0

0

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

0

0

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

0

0

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

0

0

0

0

12. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

0

13. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

0

0

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

0

0

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

0

0

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

0

0

0

0

14. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

0

0

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

0

0

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

0

0

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

0

0

0

0

15. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

0

16. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

0

0

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

0

0

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

0

0

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

0

0

0

0

17. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

0

0

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

0

0

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

0

0

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

0

0

0

0

18. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

0

19. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

0

0

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

0

0

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

0

0

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

0

0

0

0

20. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

0

0

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

0

0

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

0

0

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

0

0

0

0

21. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

0

22. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

0

0

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

0

0

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

0

0

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

0

0

0

0

23. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

0

0

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

0

0

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

0

0

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

0

0

0

0

24. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

0

25. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

0

0

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

0

0

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

0

0

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

0

0

0

0

26. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

0

0

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

0

0

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

0

0

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

0

0

0

0

27. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

0

28. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

0

0

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

0

0

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

0

0

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

0

0

0

0

29. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

0

0

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

0

0

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

0

0

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

0

0

0

0

30. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

0

31. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

0

0

0

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

0

0

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

0

0

0

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

0

0

0

0

32. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

0

0

0

0

3

1.1.

Személyi juttatások

0

0

0

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

0

0

0

0

5

1.3.

Dologi kiadások

0

0

0

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

0

0

0

0

33. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

0

0

0

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

14. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karádi Napközi Otthonos Óvoda és Mini Gesztenye Bölcsőde
Összes bevétel, kiadás (adatok forintban)

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

0

0

0

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

0

0

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

0

0

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

0

0

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

0

0

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

0

0

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

0

0

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

0

0

0

10

1.8.

Kamatbevételek

0

0

0

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

0

0

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

0

0

0

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

0

0

0

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

0

0

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

0

0

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

0

0

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

0

0

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

0

0

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

0

0

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

0

0

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

0

0

0

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

131 500 528

101 203 528

30 297 000

0

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

315 372

315 372

0

0

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

0

0

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

131 185 156

100 888 156

30 297 000

0

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

131 500 528

101 203 528

30 297 000

0

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Kiemelt előirányzat, előirányzat megnevezése

2024. évi előirányzat

Kötelező feladatok

Önként vállalt feladatok

Államigazgatási feladatok

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

131 500 528

101 203 528

30 297 000

0

3

1.1.

Személyi juttatások

83 171 604

64 397 364

18 774 240

0

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

10 678 145

8 295 713

2 382 432

0

5

1.3.

Dologi kiadások

37 650 779

28 510 451

9 140 328

0

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

0

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

0

0

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

9

2.1.

Beruházások

0

0

0

0

10

2.2.

Felújítások

0

0

0

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

0

0

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

131 500 528

101 203 528

30 297 000

0

3. Engedélyezett létszám

A

B

C

D

E

F

1

L1

Éves tervezett létszám előirányzat (fő)

12

9

3

0

2

L2

Közfoglalkoztatottak létszáma (fő)

0

0

0

0

15. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
2024. évi költségvetés és az előző három év mérlege
Adatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai (1.1.+…+.1.6.)

217 250 491

225 568 777

258 704 166

286 455 375

3

1.1.

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

92 285 125

78 264 200

82 003 412

101 460 038

4

1.2.

Önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

43 659 850

49 801 480

75 560 077

84 902 848

5

1.3.

Önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

49 347 702

53 788 490

71 144 280

96 562 754

6

1.4.

Önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

3 441 360

3 458 919

4 014 883

3 529 735

7

1.5.

Működési célú kvi támogatások és kiegészítő támogatások

27 940 230

36 835 201

24 727 978

0

8

1.6.

Elszámolásból származó bevételek

576 224

3 420 487

1 253 536

0

9

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+.2.5.)

41 255 827

38 160 533

28 360 401

5 086 402

10

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

11

2.2.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

12

2.3.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

13

2.4.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

14

2.5.

Egyéb működési célú támogatások bevételei

41 255 827

38 160 533

28 360 401

5 086 402

15

2.6.

2.5.-ből EU-s támogatás

0

16

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (3.1.+…+3.5.)

72 827 513

8 261 926

148 500 000

0

17

3.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

18 981 928

0

18

3.2.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések

0

19

3.3.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése

0

20

3.4.

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök igénybevétele

0

21

3.5.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei

53 845 585

8 261 926

148 500 000

0

22

3.6.

3.5.-ből EU-s támogatás

148 500 000

0

23

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

45 940 253

29 599 717

44 692 787

44 668 332

24

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

11 474 190

8 882 923

8 801 170

10 298 076

25

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

30 795 431

17 049 498

33 471 544

31 999 992

26

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

0

27

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

0

28

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

0

29

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

3 670 632

3 667 296

2 420 073

2 370 264

30

5.

Működési bevételek (5.1.+…+ 5.11.)

12 084 200

11 921 131

14 625 541

6 228 482

31

5.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

32

5.2.

Szolgáltatások ellenértéke

4 095 746

7 544 265

6 322 677

4 788 482

33

5.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

145 803

0

34

5.4.

Tulajdonosi bevételek

4 450 466

560 259

4 758 577

0

35

5.5.

Ellátási díjak

1 005 106

1 360 029

1 460 608

1 440 000

36

5.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

37

5.7.

Általános forgalmi adó visszatérítése

0

38

5.8.

Kamatbevételek és más nyereségjellegű bevételek

81

50

283

0

39

5.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

40

5.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

1 545 032

469 452

0

41

5.11.

Egyéb működési bevételek

987 769

2 456 528

1 468 141

0

42

6.

Felhalmozási bevételek (6.1.+…+6.5.)

1 530 003

6 250 000

1 500 000

0

43

6.1.

Immateriális javak értékesítése

0

44

6.2.

Ingatlanok értékesítése

1 530 003

3 250 000

1 500 000

0

45

6.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

3 000 000

0

46

6.4.

Részesedések értékesítése

0

47

6.5.

Részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

0

48

7.

Működési célú átvett pénzeszközök (7.1. + … + 7.3.)

600 000

350 000

230 000

0

49

7.1.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

50

7.2.

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

600 000

350 000

230 000

0

51

7.3.

Egyéb működési célú átvett pénzeszköz

0

52

7.4.

7.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

53

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök (8.1.+8.2.+8.3.)

1 350 000

0

0

0

54

8.1.

Felhalm. célú garancia- és kezességvállalásból megtérülések ÁH-n kívülről

0

55

8.2.

Felhalm. célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatér. ÁH-n kívülről

0

56

8.3.

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszköz

1 350 000

0

57

8.4.

8.3.-ból EU-s támogatás (közvetlen)

0

58

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

392 838 287

320 112 084

496 612 895

342 438 591

59

10.

Hitel-, kölcsönfelvétel államháztartáson kívülről (10.1.+…+10.3.)

0

60

10.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

61

10.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök felvétele pénzügyi vállalkozástól

0

62

10.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök felvétele

0

63

11.

Belföldi értékpapírok bevételei (11.1. +…+ 11.4.)

0

0

0

0

64

11.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

65

11.2.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

66

11.3.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

67

11.4.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

68

12.

Maradvány igénybevétele (12.1. + 12.2.)

189 361 411

194 264 576

55 994 088

198 344 369

69

12.1.

Előző év költségvetési maradványának igénybevétele

189 361 411

194 264 576

55 994 088

198 344 369

70

12.2.

Előző év vállalkozási maradványának igénybevétele

0

71

13.

Belföldi finanszírozás bevételei (13.1. + … + 13.3.)

7 040 879

7 983 374

10 473 049

0

72

13.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések

7 040 879

7 983 374

10 473 049

0

73

13.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések törlesztése

0

74

13.3.

Betétek megszüntetése

0

75

14.

Külföldi finanszírozás bevételei (14.1.+…14.4.)

0

0

0

0

76

14.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

77

14.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása, értékesítése

0

78

14.3.

Külföldi értékpapírok kibocsátása

0

79

14.4.

Külföldi hitelek, kölcsönök felvétele

0

80

15.

Váltóbevételek és adóssághoz nem kapcsolódó sz.ügyletek bevételei

0

81

16.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (10. + … +15.)

196 402 290

202 247 950

66 467 137

198 344 369

82

17.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINANSZ.BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+17)

589 240 577

522 360 034

563 080 032

540 782 960

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

Sor-
szám

Kiadási jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.+1.18.)

192 511 561

211 888 913

180 789 211

325 719 305

3

1.1.

Személyi juttatások

41 603 918

51 298 658

50 184 264

31 856 360

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 377 095

5 971 876

5 501 941

3 809 560

5

1.3.

Dologi kiadások

98 952 806

93 022 751

80 244 988

96 521 377

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

10 750 000

17 788 000

16 223 883

20 000 400

7

1.5

Egyéb működési célú kiadások

35 827 742

43 807 628

28 634 135

12 516 381

8

1.18.

Tartalékok

161 015 227

9

1.19.

- az 1.18-ból: - Általános tartalék

0

10

1.20.

- Céltartalék

0

11

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.3.+2.5.)

92 795 809

124 250 194

28 768 691

20 800 000

12

2.1.

Beruházások

10 351 048

2 094 990

16 018 646

20 800 000

13

2.2.

2.1.-ből EU-s forrásból megvalósuló beruházás

0

14

2.3.

Felújítások

81 094 761

118 090 291

12 436 928

0

15

2.4.

2.3.-ból EU-s forrásból megvalósuló felújítás

0

16

2.5.

Egyéb felhalmozási kiadások

1 350 000

4 064 913

313 117

0

17

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

285 307 370

336 139 107

209 557 902

346 519 305

18

4.

Hitel-, kölcsöntörlesztés államháztartáson kívülre (4.1. + … + 4.3.)

0

19

4.1.

Hosszú lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

20

4.2.

Likviditási célú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

21

4.3.

Rövid lejáratú hitelek, kölcsönök törlesztése pénzügyi vállalkozásnak

0

22

5.

Belföldi értékpapírok kiadásai (5.1. + … + 5.6.)

0

23

5.1.

Forgatási célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

24

5.2.

Befektetési célú belföldi értékpapírok vásárlása

0

25

5.3.

Kincstárjegyek beváltása

0

26

5.4.

Éven belüli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

27

5.5.

Belföldi kötvények beváltása

0

28

5.6.

Éven túli lejáratú belföldi értékpapírok beváltása

0

29

6.

Belföldi finanszírozás kiadásai (6.1. + … + 6.4.)

109 668 631

130 226 839

155 177 761

194 263 655

30

6.1.

Államháztartáson belüli megelőlegezések folyósítása

0

31

6.2.

Államháztartáson belüli megelőlegezések visszafizetése

7 365 735

7 040 879

8 184 256

10 272 167

32

6.3.

Központi, irányító szervi támogatás

102 302 896

123 185 960

146 993 505

183 991 488

33

6.4.

Pénzeszközök lekötött betétként elhelyezése

0

34

6.5.

Pénzügyi lízing kiadásai

0

35

7.

Külföldi finanszírozás kiadásai (7.1. + … + 7.5.)

0

0

0

0

36

7.1.

Forgatási célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

37

7.2.

Befektetési célú külföldi értékpapírok vásárlása

0

38

7.3.

Külföldi értékpapírok beváltása

0

39

7.4.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi kormányoknak nemz. Szervezeteknek

0

40

7.5.

Hitelek, kölcsönök törlesztése külföldi pénzintézeteknek

0

41

8.

Adóssághoz nem kapcsolódó származékos ügyletek

0

42

9.

Váltókiadások

0

43

10.

Költségvetési szervek finanszírozása

0

44

11.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN: (4.+…+10.)

109 668 631

130 226 839

155 177 761

194 263 655

45

12.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+11.)

394 976 001

466 365 946

364 735 663

540 782 960

Karádi Közös Önkormányzati Hivatal

2024. évi költségvetés és az előző három év mérlege

Adatok forintban

3. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Bevételi jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

627 600

4 706 169

490 969

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

581 860

367 160

369 301

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

7

1.5.

Ellátási díjak

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

10

1.8.

Kamatbevételek

2

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

75 005

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

45 740

4 264 002

121 668

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

627 600

4 706 169

490 969

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

53 198 845

61 818 287

55 248 272

54 747 847

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

868 646

4 830 462

2 230 367

1 941 515

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

52 330 199

56 987 825

53 017 905

52 806 332

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

53 826 445

66 524 456

55 739 241

54 747 847

4. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

C

1

S.sz.

Kiadási jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

48 973 978

64 069 299

53 797 726

54 747 847

3

1.1.

Személyi juttatások

38 645 802

52 477 988

43 812 326

44 813 400

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

6 055 157

7 251 430

6 266 179

6 165 087

5

1.3.

Dologi kiadások

4 273 019

4 284 760

3 719 187

3 769 360

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

55 121

34

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

22 005

224 790

0

0

9

2.1.

Beruházások

22 005

0

10

2.2.

Felújítások

224 790

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

48 995 983

64 294 089

53 797 726

54 747 847

Karádi Napközi Otthonos Óvoda és Mini Gesztenye Bölcsőde

2024. évi költségvetés és az előző három év mérlege

Adatok forintban

3. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

1

S.sz.

Bevételi jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Működési bevételek (1.1.+…+1.11.)

760 245

173 792

762 305

0

3

1.1.

Készletértékesítés ellenértéke

0

4

1.2.

Szolgáltatások ellenértéke

0

5

1.3.

Közvetített szolgáltatások értéke

0

6

1.4.

Tulajdonosi bevételek

0

7

1.5.

Ellátási díjak

5 375

111 225

60 281

0

8

1.6.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

0

9

1.7.

Általános forgalmi adó visszatérülése

0

10

1.8.

Kamatbevételek

1

1

0

11

1.9.

Egyéb pénzügyi műveletek bevételei

2 869

2 566

2 567

0

12

1.10.

Biztosító által fizetett kártérítés

624 457

0

13

1.11.

Egyéb működési bevételek

752 000

60 000

75 000

0

14

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (2.1.+…+2.3.)

0

0

0

0

15

2.1.

Elvonások és befizetések bevételei

0

16

2.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

17

2.3.

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

18

2.4.

2.3-ból EU támogatás

0

19

3.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

20

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (4.1.+…+4.3.)

0

0

0

0

21

4.1.

Felhalmozási célú önkormányzati támogatások

0

22

4.2.

Visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése ÁH-n belülről

0

23

4.3.

Egyéb felhalmozási célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

0

24

4.4.

4.3.-ból EU-s támogatás

0

25

5.

Felhalmozási bevételek (5.1.+…+5.3.)

0

0

0

0

26

5.1.

Immateriális javak értékesítése

0

27

5.2.

Ingatlanok értékesítése

0

28

5.3.

Egyéb tárgyi eszközök értékesítése

0

29

6.

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

30

7.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31

8.

Költségvetési bevételek összesen (1.+…+7.)

760 245

173 792

762 305

0

32

9.

Finanszírozási bevételek (9.1.+…+9.3.)

50 350 191

68 791 544

97 589 228

131 500 528

33

9.1.

Költségvetési maradvány igénybevétele

377 494

2 593 409

3 613 628

315 372

34

9.2.

Vállalkozási maradvány igénybevétele

0

35

9.3.

Irányító szervi (önkormányzati) támogatás (intézményfinanszírozás)

49 972 697

66 198 135

93 975 600

131 185 156

36

10.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (8.+9.)

51 110 436

68 965 336

98 351 533

131 500 528

4. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

C

1

S.sz.

Kiadási jogcím

2021. évi tény

2022. évi tény

2023. évi becsült

2024. évi előirányzat

2

1.

Működési költségvetés kiadásai (1.1+…+1.5.)

47 948 859

61 378 278

88 268 193

131 500 528

3

1.1.

Személyi juttatások

33 136 867

44 066 317

61 748 004

83 171 604

4

1.2.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

5 132 066

5 747 490

7 745 517

10 678 145

5

1.3.

Dologi kiadások

9 679 926

11 564 471

18 774 672

37 650 779

6

1.4.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

7

1.5.

Egyéb működési célú kiadások

0

8

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+…+2.3.)

568 168

3 973 430

9 767 968

0

9

2.1.

Beruházások

568 168

25 000

9 767 968

0

10

2.2.

Felújítások

3 948 430

0

11

2.3.

Egyéb fejlesztési célú kiadások

0

12

2.4.

2.3.-ból EU-s támogatásból megvalósuló programok, projektek kiadása

0

13

3.

Finanszírozási kiadások

0

0

0

0

14

4.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (1.+2.+3.)

48 517 027

65 351 708

98 036 161

131 500 528

16. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
Többéves kihatással járó döntések számszerűsítése évenkénti bontásban és összesítve célok szerint
Adatok forintban

1. Működési célú finanszírozási kiadások (hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

2. Felhalmozási célú finanszírozási kiadások (hiteltörlesztés, értékpapír vásárlás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

3. Beruházási kiadások beruházásonként

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

4. Felújítási kiadások felújításonként

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

5. Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettségvállalás célja

Kötelezettség-vállalás éve

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

0

3

2

0

4

3

0

5

4

0

6

5

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

6. Többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségvállalások összesen

A

B

C

D

E

F

G

H

I

1

Sor-
szám

Kötelezettség jogcíme

Kötelezettségek darabszáma

2024. előtti kifizetés

2024. évi tervezett kifizetés

2025. évi tervezett kifizetés

2026. évi tervezett kifizetés

2026. után tervezett kifizetés

Összesen

2

1

Működési célú finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

3

2

Felhalmozási célú finanszírozási kiadások

0

0

0

0

0

0

4

3

Beruházási kiadások beruházásonként

0

0

0

0

0

0

5

4

Felújítási kiadások felújításonként

0

0

0

0

0

0

6

5

Egyéb (Pl.: garancia és kezességvállalás, stb.)

0

0

0

0

0

0

7

6

Összesen

0

0

0

0

0

0

17. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
Az önkormányzat által adott közvetett támogatások tervezése
Adatok forintban

A

B

C

D

1

Sor-szám

Bevételi jogcím

Kedvezmény nélkül elérhető tervezett bevétel

Kedvezmények tervezett összege

2

1

Ellátottak térítési díjának méltányosságból történő elengedése

3

2

Ellátottak kártérítésének méltányosságból történő elengedése

4

3

Lakosság részére lakásépítéshez nyújtott kölcsön elengedése

5

4

Lakosság részére lakásfelújításhoz nyújtott kölcsön elengedése

6

5

Helyi adóból biztosított kedvezmény, mentesség összesen

5 589 391

142 200

7

5.1.

-ebből: Építményadó

8

5.2.

Telekadó

9

5.3.

Magánszemélyek kommunális adója

5 589 391

142 200

10

5.4.

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

11

5.5.

Idegenforgalmi adó épület után

12

5.6.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

13

6

Gépjárműadóból biztosított kedvezmény, mentesség

14

7

Helyiségek hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

15

8

Eszközök hasznosítása utáni kedvezmény, mentesség

16

9

Egyéb kedvezmény

17

10

Egyéb kölcsön elengedése

18

11

Összesen:

5 589 391

142 200

18. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
Előirányzat felhasználási terv - 2024. évre
Adatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

B1

Önkormányzatok működési támogatásai

26 144 507

25 874 480

23 871 279

24 141 279

23 871 279

23 871 279

24 141 279

23 871 279

23 871 279

24 141 279

23 871 279

23 871 279

291 541 777

3

B2

Felhalmozási célú támogatások ÁH-on belül

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

4

B3

Közhatalmi bevételek

3 722 361

3 722 361

3 722 361

3 722 361

3 722 361

3 722 361

3 722 361

3 722 361

3 722 361

3 722 361

3 722 361

3 722 361

44 668 332

5

B4

Működési bevételek

2 476 932

341 050

341 050

341 050

341 050

341 050

341 050

341 050

341 050

341 050

341 050

341 050

6 228 482

6

B5

Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

7

B6

Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

8

B7

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9

B8

Finanszírozási bevételek

200 601 256

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

200 601 256

10

B

Bevételek összesen:

232 945 056

29 937 891

27 934 690

28 204 690

27 934 690

27 934 690

28 204 690

27 934 690

27 934 690

28 204 690

27 934 690

27 934 690

543 039 847

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

K1

Személyi juttatások

20 790 267

14 328 227

12 447 287

12 697 287

12 447 287

12 447 287

12 447 287

12 447 287

12 447 287

12 447 287

12 447 287

12 447 287

159 841 364

3

K2

Munkaadókat terhelő járulékok és szha.

2 888 873

1 723 389

1 601 128

1 630 378

1 601 128

1 601 128

1 601 128

1 601 128

1 601 128

1 601 128

1 601 128

1 601 128

20 652 792

4

K3

Dologi kiadások

18 873 812

10 424 764

11 462 604

10 822 649

11 041 359

10 698 004

10 697 749

10 198 004

11 650 959

10 718 749

10 198 004

11 154 859

137 941 516

5

K4

Ellátottak pénzbeli juttatásai

1 666 700

1 666 700

1 666 700

1 666 700

1 666 700

1 666 700

1 666 700

1 666 700

1 666 700

1 666 700

1 666 700

1 666 700

20 000 400

6

K5

Egyéb működési célú kiadások

161 015 227

400 000

1 430 500

555 381

8 300 000

0

0

400 000

1 430 500

0

0

0

173 531 608

7

K6

Beruházások

20 800 000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

20 800 000

8

K7

Felújítások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

9

K8

Egyéb felhalmozási kiadások

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10

K9

Finanszírozási kiadások

10 272 167

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

10 272 167

11

K

Kiadások összesen:

236 307 046

28 543 080

28 608 219

27 372 395

35 056 474

26 413 119

26 412 864

26 313 119

28 796 574

26 433 864

25 913 119

26 869 974

543 039 847

3. Bevételek és kiadások havi tervezett egyenlegei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

BK

Bevételek és kiadások havi egyenlege

-3 361 990

1 394 811

-673 529

832 295

-7 121 784

1 521 571

1 791 826

1 621 571

-861 884

1 770 826

2 021 571

1 064 716

0

4. Pénzkészlet várható havi egyenlegei

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

1

R.

Megnevezés

I.

II.

III.

IV.

V.

VI.

VII.

VIII.

IX.

X.

XI.

XII.

Összesen:

2

1

Nyitó pénzkészlet

208 533 853

4 570 607

5 965 418

5 291 889

6 124 184

-997 600

523 971

2 315 797

3 937 368

3 075 484

4 846 310

6 867 881

208 533 853

3

2

+ bevételek

32 343 800

29 937 891

27 934 690

28 204 690

27 934 690

27 934 690

28 204 690

27 934 690

27 934 690

28 204 690

27 934 690

27 934 690

342 438 591

4

3

- kiadások

236 307 046

28 543 080

28 608 219

27 372 395

35 056 474

26 413 119

26 412 864

26 313 119

28 796 574

26 433 864

25 913 119

26 869 974

543 039 847

5

4

Záró pénzkészlet

4 570 607

5 965 418

5 291 889

6 124 184

-997 600

523 971

2 315 797

3 937 368

3 075 484

4 846 310

6 867 881

7 932 597

7 932 597

19. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
2024. évi bevételi kormányzati funkciók alakulása jogcímenként
Adatok forintban

A

B

1

Kormányzati funkció megnevezése

Bevétel összege

2

013350 - Az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodással kapcsolatos feladatok

4 788 482 Ft

3

018010 - Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

487 056 631 Ft

4

041233 - Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

4 006 402 Ft

5

066020 - Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

1 080 000 Ft

6

096015 - Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

1 440 000 Ft

7

900020 - Önkormányzatok funkcióra nem sorolható bevételei államháztartáson kívülről

44 668 332 Ft

1

011110 - Államhatalmi szervek tevékenysége

0 Ft

Összesen

543 039 847 Ft

20. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
2024. évi kiadási kormányzati funkciók alakulása jogcímenként
Adatok forintban

A

B

1

Kormányzati funkció megnevezése

Kiadás összege

2

011130 - Önkormányzatok és önkormányzati hivatalok jogalkotó és általános igazgatási tevékenysége

66 551 011 Ft

3

013320 - Köztemető-fenntartás és -működtetés

50 800 Ft

4

018010 - Önkormányzatok elszámolásai a központi költségvetéssel

10 827 548 Ft

5

018030 - Támogatási célú finanszírozási műveletek

3 661 000 Ft

6

041233 - Hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás

4 006 402 Ft

7

045160 - Közutak, hidak, alagutak üzemeltetése, fenntartása

15 063 060 Ft

8

047410 - Ár- és belvízvédelemmel összefüggő tevékenységek

145 375 317 Ft

9

062020 - Településfejlesztési projektek és támogatásuk

1 737 710 Ft

10

064010 - Közvilágítás

8 519 160 Ft

1

011110 - Államhatalmi szervek tevékenysége

0 Ft

11

066020 - Város-, községgazdálkodási egyéb szolgáltatások

89 956 347 Ft

12

074031 - Család és nővédelmi egészségügyi gondozás

130 048 Ft

13

082044 - Könyvtári szolgáltatások

332 424 Ft

14

082091 - Közművelődés - közösségi és társadalmi részvétel fejlesztése

890 480 Ft

15

082092 - Közművelődés - hagyományos közösségi kulturális értékek gondozása

7 004 560 Ft

16

082093 - Közművelődés - egész életre kiterjedő tanulás, amatőr művészetek

1 440 000 Ft

17

091110 - Óvodai nevelés, ellátás szakmai feladatai

72 783 077 Ft

18

091140 - Óvodai nevelés, ellátás működtetési feladatai

12 119 771 Ft

19

096015 - Gyermekétkeztetés köznevelési intézményben

43 290 504 Ft

20

104031 - Gyermekek bölcsődében és mini bölcsődében történő ellátása

27 525 000 Ft

21

104035 - Gyermekétkeztetés bölcsődében, fogyatékosok nappali intézményében

2 772 000 Ft

22

104037 - Intézményen kívüli gyermekétkeztetés

3 373 420 Ft

23

107060 - Egyéb szociális pénzbeli és természetbeni ellátások, támogatások

25 630 208 Ft

Összesen

543 039 847 Ft

21. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
Kimutatás 2024. évben céljelleggel tervezett támogatásokról
Adatok forintban

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Támogatott szervezet neve

Támogatás célja

Támogatási igény

2024. évi előirányzat

2

1

Karád Község Önkéntes Tűzoltó Egyesülete

Működési támogatás

1 400 000

1 400 000

3

2

Karádi Sport Club

Működési támogatás

3 600 000

3 600 000

4

3

Karádi Iskola Szülői Munkaközössége

Működési támogatás

300 000

300 000

5

4

Mesék Völgye Alapítvány

Működési támogatás

300 000

300 000

6

5

Karádi Hagyományörző Hímzőkör Egyesület

Működési támogatás

500 000

500 000

7

6

"Karádért-Somogyért" Egyesület

Működési támogatás

300 000

300 000

8

7

Mézeskalács szakkör

Működési támogatás

300 000

300 000

9

8

Karád Off-Road Egyesület

Működési támogatás

1 000 000

1 000 000

Összesen:

7 700 000

7 700 000

22. melléklet az 1/2024. (II. 19.) önkormányzati rendelethez

Karád Község Önkormányzata
2024. évi költségvetési évet követő 3 év tervezett bevételei és kiadásai
Adatok forintban

1. Bevételi jogcímek

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2025. évi

2026. évi

2027. évi

2

1.

Önkormányzat működési támogatásai

292 184 481

298 028 170

303 988 734

3

2.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

5 188 130

5 291 892

5 397 730

4

3.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

5

4.

Közhatalmi bevételek (4.1.+4.2.+4.3.+4.4.)

46 888 481

47 310 477

47 736 271

6

4.1.

Vagyoni típusú adók előirányzata

10 831 239

10 928 720

11 027 079

7

4.2.

Értékesítési és forgalmi adók előirányzata

33 572 152

33 874 302

34 179 170

8

4.3.

Fogyasztási adók előirányzata

9

4.4.

Gépjárműadók előirányzata

10

4.5.

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók előirányzata

11

4.6.

Egyéb közhatalmi bevételek előirányzata

2 485 090

2 507 455

2 530 022

12

5.

Működési bevételek

13

6.

Felhalmozási bevételek

14

7.

Működési célú átvett pénzeszközök

15

8.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

16

9.

KÖLTSÉGVETÉSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (1+…+8)

344 261 092

350 630 539

357 122 735

17

10.

FINANSZÍROZÁSI BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

18

11.

KÖLTSÉGVETÉSI ÉS FINAN.BEVÉTELEK ÖSSZESEN: (9+10)

344 261 092

350 630 539

357 122 735

2. Kiadási jogcímek

A

B

C

D

E

1

Sor-
szám

Bevételi jogcím

2025. évi

2026. évi

2027. évi

2

1.

Működési költségvetés kiadásai

344 261 092

350 630 539

357 122 735

3

2.

Felhalmozási költségvetés kiadásai (2.1.+2.2.+2.3.)

0

0

0

4

2.1.

Beruházások

5

2.2.

Felújítások

6

2.3.

Egyéb felhalmozási kiadások

7

3.

KÖLTSÉGVETÉSI KIADÁSOK ÖSSZESEN (1+2)

344 261 092

350 630 539

357 122 735

8

4.

CÉLTARTALÉK

9

5.

FINANSZÍROZÁSI KIADÁSOK ÖSSZESEN:

10

6.

KIADÁSOK ÖSSZESEN: (3.+4.+5.)

344 261 092

350 630 539

357 122 735