Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (IV. 23.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2013.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 04. 23 09:41- 2015. 04. 23

Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015. (IV. 23.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2013.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

2015.04.23.

Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2013.(II.28.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 22. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(2) A képviselő-testület döntéseit nyílt szavazással, elektronikus módon hozza. Amennyiben a szavazás elektronikus lebonyolítása nem megoldható, abban az esetben a nyílt szavazás kézfelemeléssel történik.

A nyílt szavazás név szerint is történhet.”

2. § A Rendelet 22. § (5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(5) A szavazatok elektronikus összesítése / összeszámlálása után a polgármester megállapítja és kihirdeti a javaslat mellett, majd a javaslat ellen szavazók, végül a tartózkodók számát.”

3. § A Rendelet 22. § (16) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(16) Név szerinti szavazás esetén a jegyző a képviselők nevét abc sorrendben olvassa fel, akik nevük felolvasása után "igen", "nem" vagy "tartózkodom" kijelentéssel szavaznak és a szavazatszámláló berendezésen a szavazatszámláló berendezést kezelő személy az elhangzott szavazatot rögzíti.

Amennyiben a név szerinti szavazás nem hajtható végre elektronikus módon, a jegyző a képviselők nevét abc sorrendben olvassa fel, akik nevük felolvasása után "igen", "nem" vagy "tartózkodom" kijelentéssel szavaznak. A jegyző a szavazási névsoron rögzíti a képviselők elhangzott szavazatát.
A polgármester utolsóként szavaz. A szavazás eredményét a polgármester hirdeti ki. A jegyző által hitelesített szavazási névsort a szavazás személyenkénti eredményével a jegyzőkönyvhöz kell csatolni.”

4. § Ez a rendelet 2015. április 23-án 09 óra 41 perckor lép hatályba és ez a rendelet az azt követő napon hatályát veszti.