Barcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016.(XII.15.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2013.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 12. 16- 2016. 12. 16

Barcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016.(XII.15.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2013.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

2016.12.16.

Barcs Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2013.(II.28.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 1. melléklete Barcs Város Önkormányzata kormányzati funkciói a következőkkel egészül ki:

„011220 Adó-, vám – és jövedéki igazgatás
064010 Közvilágítás
081045 Szabadidősport –(rekreációs sport -) tevékenység és támogatása
084020 Nemzetiségi közfeladatok ellátása és támogatása
084031 Civil szervezetek működési támogatása
106020 Lakásfenntartással, lakhatással összefüggő ellátások”

2. § (1) Hatályát veszti a Rendelet 2. melléklet „Bizottságokra átruházott hatáskörök” cím „Pénzügyi, Városfejlesztési Bizottság hatásköre” alcím 1./ pontjában az „alapítványoknak” szövegrész.

(2) Hatályát veszti a Rendelet 2. melléklet „Bizottságokra átruházott hatáskörök” cím „Jogi, Egészségügyi, Szociálpolitikai Bizottság hatásköre” alcím 1./ pontjában az „alapítványoknak” szövegrész.

(3) A Rendelet 2. melléklete „Bizottságokra átruházott hatáskörök” cím „Oktatási, Művelődési, Sport Bizottság hatásköre” alcím 3./ pontjában a „(pl. kiadványok, tanulmányok támogatása)” szövegrész helyébe a „(pl. kiadványok, tanulmányok, rendezvények támogatása)” szöveg lép.

(4) Hatályát veszti a Rendelet 2. melléklet „Bizottságokra átruházott hatáskörök” cím „Oktatási, Művelődési, Sport Bizottság hatásköre” alcím 3./ pontjában az „alapítványoknak” szövegrész.

3. § (1) A Rendelet 3. melléklet 29. pontjában a „Barcs és térsége Vállalkozók Egyesülete” szövegrész helyébe „Barcs és Térsége Vállalkozók Közhasznú Egyesülete” szöveg lép.

(2) Hatályát veszti a Rendelet 3. melléklet 3., 7., 14.,16., 21., 25., 27. pontja

4. § A Rendelet 4. melléklet 3. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

3./ Oktatási, Művelődési, Sport Bizottság:
Figyelemmel kíséri az önkormányzat fenntartásában levő, a köznevelési törvény hatálya alá tartozó intézmények működését.
Véleményezi a tevékenységi területét illetően az intézmények pót előirányzati kérelmét, felújításait.
Állást foglal a tevékenységi területét érintő intézmények létrehozásában, megszüntetésében, átszervezésében, névhasználatában.
Figyelemmel kíséri az önkormányzat fenntartásában levő, a tevékenységi körét érintő intézmények tárgyi és személyi feltételeit, a dolgozók munkakörülményeit.
Kapcsolatot tart fent, ha szükséges együttműködik a KLIK és városi intézményeinek vezetőivel a diákok nevelése-oktatása érdekében.
Az oktatási és közművelődési intézmények kapcsolatát, együttműködését figyelemmel kíséri.
Figyelemmel kíséri, illetve segíti a város közművelődési rendeletében megfogalmazott célkitűzések és feladatok megvalósítását.
Figyelemmel kíséri a városi közművelődési és közgyűjteményi intézmények (Móricz Zsigmond Művelődési Központ és Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhely, a Barcsi Városi Könyvtár) működését, vizsgálja ezen intézmények szakmai tevékenységét, működésük tárgyi, személyi és pénzügyi feltételeit. Szükség esetén javaslatot tesz azok továbbfejlesztésére.
Véleményezi az illetékességi körébe tartozó intézményvezetők kinevezését.
Véleményezi a közművelődési rendelet-tervezeteket.
Figyelemmel kíséri a testvérvárosi kulturális kapcsolatok alakulását, segíti az abban közreműködő intézmények, civil és társadalmi szervezetek tevékenységét.
Előkészíti a város közművelődési rendeletében felsorolt ún. kiemelt rendezvényeket (tartalmi és formai részletkérdések meghatározása, helyszínek kijelölése, szónokok felkérése, a költségekre vonatkozó javaslat előterjesztése, a rendezvények megvalósításában közreműködő intézmények és szervezetek feladatainak meghatározása, koordinálása).
Véleményezi a Móricz Zsigmond Művelődési Központ és Dráva Közérdekű Múzeális Kiállítóhely házirendjét.
Figyelemmel kíséri a sport (verseny- és tömegsport) helyzetét.
Figyelemmel kíséri a város, különösen a tanulóifjúság testnevelési és sportolási tevékenységét.
Kapcsolatot tart fenn a sportegyesületek vezetőivel, szükség szerint kezdeményezi a versenysport támogatását.
Közreműködik a testnevelés, az utánpótlás-nevelés, diák és szabadidősport, a verseny- és tömegsport feltételeinek megteremtésében.
- Ellátja mindazon feladatokat, amelyekkel a képviselő-testület az oktatás, a helyi művelődés, a kultúra és a sport tekintetében működése körében megbízza.”

5. § A Rendelet 5. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

6. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba és ez a rendelet az azt követő napon hatályát veszti.

1. melléklet a 11/2016. (XII. 15.) önkormányzati rendelethez

Vagyonnyilatkozat tételre kötelezettek

1. Képviselő-testület tagja;

2. Képviselő-testület bizottságának nem képviselő tagja;

3. Barcs Város Önkormányzata címzetes főjegyzője

4. Barcs Város Önkormányzata aljegyzője

5. Önkormányzati költségvetési szerv vezetője; 6. Önkormányzat többségi tulajdonában lévő – a vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségekről szóló törvényben meghatározott – gazdasági társaság vezető tisztségviselője és